Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lemezárugyári diavetítő izzó...

Lemezárugyári diavetítő izzó cseréje nagyobbra okozhat problémát?

Figyelt kérdés

Gyárilag 12V 35W Ba15s foglalatú izzó van benne. Itt Szarvason és környékén égen-földön nem lehet találni, csak 45W-osat, okozhat gondot ha ezt teszem bele? Maga az üvegbúra ugyan olyan forma, az izzószál elhelyezkedést nem tudom hogy pontosan az-e, de inkább a nagyobb teljesítmény miatti nagyobb hőre gondolok, nem fog esetleg kárt tenni az izzó mögötti tükörben, a lencsében, vagy a diafilmben? Illetve a trafó fogja bírni?

Tudom, interneten lehet rendelni bele való 35W-os izzót, de ez természetesen csütörtökön az esti mesénél égett ki, volt is nagy sírás, és ha ma nem találok rá ideiglenes megoldást, akkor még három este sírva lesz lefekvés :( Ettől függetlenül megrendelem a bele valót, és amint megjön kicserélném arra az ideiglenest.

#diafilm #diavetítő #Diafilmvetítő #Lemezárugyári
ma 11:01
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Ne!
ma 11:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem teszem bele. Közben találtam egy kölcsön vetítőt addig, amíg megjön az eredeti izzó.
ma 11:39
 3/3 Szirty ***** válasza:

Én sem javaslom.

Épp amiatt amitől tartasz (nagyobb melegedés és a trafó teljesítménye)

Tegyél bele inkább egy 21W-osat amíg nem szerzel hozzávalót.

Az nem okoz problémát ha az izzószál megfelelő pozícióban van. Legfeljebb a vetítés fényereje kicsit mérsékeltebb lesz.

ma 12:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!