Melyik szintetizátort vegyem?
max 300ezer körül keresek
Nem akarok repülőgép műszerfalat, de azért legyenek lehetőségek
Nem akarom számítógéppel összekötni, de jó lenne ha el tudnám menteni amit készítek zenét
Techno, dance és J.M.Jarre stílusban szeretnék próbálkozni hobbi szinten.
Köszönöm
Látom a többiek már írták, amit akartam, viszont szeretnék visszakérdezni valamit: Mit jelent az, hogy J-M Jarre stílusban?
Jarre minden évtizedben, majdnem minden albumon szinte totálisan más stílusban zenélt.
Hallgasd meg mondjuk egymás után az Oxygene-t, az Zoolook-ot, a Revolutions-t, a Metamorphoses-t, a Sessions 2000-t, a Teo&Tea-t és az idei, 2022-es új lemezét, az Oxymore-t, ami még nem jelent meg, csak a koncert volt.
Mintha nem is ugyanaz a személy csinálta volna.
Ezt csak azért kérdezem, mert mindegyikhez totálisan más korszak szintetizátorai és egyéb eszközei kellenek.
Már a 80-as évek elejétől eltért attól az Oxygene-Equinoxe stílustól (amihez ARP 2600, VCS 3, Kong Mini Pops, Mellotron, stb. kellett) az 1984-es Zoolook lemezen, ami egyébként szerintem A legjobb lemeze és talán a legkreatívabb elektronikus zene, amit valaha csináltak. Ahhoz viszont már Fairlight CMI, a legelső sampler kell, hogy emberi hangmintákból tudj felépíteni egy olyan hangzást. Szóval ja, a lényeg, hogy attól függ hogy melyik szinti kell, hogy melyik JMJ lemez stílusát céloztad be.
(Egyébként kár, hogy az idősebb rajongótábornak Jarre újabb és újabb megújulásai túl modernek és csak a nosztalgikus, régi hangzást akarják vissza. Szerintem a 90-es évek óta kiadott lemezei is vannak olyan jók, mint a korábbiak, a Metamorphoses az egyik legkomplexebb hangzású album a világon, a Teo&Tea-val egyszerre tudsz dance és JMJ lenni, az idei új Oxymore online VR koncertje meg megint zseniálisan egyedi volt. 73 évesen még most is szuper-aktív és friss, modern, de minőségi zenéket csinál fiatalabb generációknak, újra feltalálja magát. Kár, hogy sokan beteszik egy skatulyába a korai lemezei alapján és azt hiszik, hogy ő csak egy másik Vangelis.)
Nézd, ez szerintem olyan, mint egyes mozifilmeknél a folytatás: Alien, Predator, Star Wars, stb...
Ott is az első részek a legjobbak és a globális közönség dönt! Nem róható fel senkinek, hogy miért nem tetszik a Metaorphosis album annyira, mint az Oxygene. Nekem a Chronologie a kedvenvem, de az Oxygene 7-13 albumig nem érzem azt a kontrasztot, mint az utána következőknél. Ha csak onnantól ténykedett volna Jarre, szerintem nem vált volna sikeressé. Ettől még felnézek rá és zseniális zenész és elképesztő, hogy 73 évesen milyen energiája van és milyen jól tartja magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!