Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik szintetizátort vegyem?

Melyik szintetizátort vegyem?

Figyelt kérdés

max 300ezer körül keresek

Nem akarok repülőgép műszerfalat, de azért legyenek lehetőségek

Nem akarom számítógéppel összekötni, de jó lenne ha el tudnám menteni amit készítek zenét

Techno, dance és J.M.Jarre stílusban szeretnék próbálkozni hobbi szinten.

Köszönöm

2022. ápr. 10. 16:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem, ha otthoni próbálkozásokhoz kell, akkor inkább egy jó számítógép, külső hangkártya meg egy midi billentyűzet a járhatóbb út. A DAW-okban és hozzájuk milliónyi szinti és dobgép plugin van, és a gépben egyből készre tudod csinálni a műveidet.

Vannak szép pénzekért komoly workstation szintik, amikkel sokmindent meg lehet valósítani, de ott is fel fog vetődni, hogy felvedd a műveidet, azaz a nap végén kelleni fog gép, hangkártya, DAW stb. És ha belegondolsz, egy workstationben is csak csipeken futó szoftverek vannak, meg hamgminták, lényegében azok is számítógépek egy konkrét funkcióra kihegyezve.

A komoly workstation-ök ráadásul sokszor kalapácsmechanikásak, ami jócskán megdrágítja őket, de ha nem vagy zongorista, akkor erre semmi szükséged.

2022. ápr. 10. 17:14
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod!

Jogos amit írsz, de én ragaszkodom a szintetizátorhoz. :)

[link]

Kb ilyenre gondolok, de ez inkább mulatós zenéhez való :)

2022. ápr. 10. 18:04
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon másfajta cucc... Ez egy "vendéglátós" hangszer, amivel egyszemélyes zenekarrá válhatsz. Ez a kísérőautomatika mellett sokféle beépített, kommersz zenei stílust és mérsékelten innovatív hangszíneket jelent. Ha tudsz zongorázni, végig tudsz vele nyomni egy esküvőt, arra tökéletes. Amit leírtál, arra pont nem való.
2022. ápr. 10. 18:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek között lesz a tiéd:

[link]

Vedd figyelembe, hogy ezek a cuccok nem tök kezdőknek készülnek, azaz kell hozzájuk némi zenei tudás, plusz a workflow meg a fogalmak ismerete is. Mindez nem megugorhatatlan, vannak könyvek hozzájuk és sok videós help is van. Csak azért írom, hogy ne azonnali sikerre számíts, hanem elmélyültebb munkára.

Ha valamelyik megtetszik, keress rá a youtube-on (lehetőleg ne telón, hanem gépen), és nézz utána, hogy milyen zenéket és hogyan csinálnak vele mások. Így fel tudod mérni, hogy tetszenek-e a hangszínek, valók-e arra, amire használni akarod.

Esetleg egy "top 5 best workstation synth for techno" jellegű googlw keresés is segít orientálódni.

2022. ápr. 10. 19:08
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nézegettem, meg kerestem videót, hogy melyik hogy szól.

Én ennél ütősebb hangszínekre vágyom!

Ez tetszeni hangzásban:

https://www.youtube.com/watch?v=q7IDy5epVvw

2022. ápr. 11. 09:40
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor megtaláltad :) Kellemes alkotást!
2022. ápr. 11. 15:06
 7/17 anonim ***** válasza:
Megnéztem azóta én is pár videót erről a Korg Wavestate-ről, nem hagyott nyugodni, és meg is rendeltem. Kicsit fosok tőle, mert olyan dolgokat tervezek benne csinálni, amit csak moduláris patchekkel lehetne, de hogy ezen a nyomi kis képernyőn tekerészve a gyakorlatban hogy fog menni és mennyire lesz élvezetes, az eléggé kétesélyes. A kézikönyv kb felénél járok... még meg se jött a szinti, de néha szinte kezdem megbánni hogy megvettem, ezt nagyon sok idő lesz megtanulni.
2022. ápr. 30. 23:06
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek még annyit, több órányi videózás és agyalás után: ha technot, dance-et akarsz csinálni, ne ezt vedd. Nem azért, mert nem lehet, hanem mert nagy szívás fix alapokat lerakni vele. Ez inkább dinamikus organikus experimentális dolgokra van kihegyezve (az általad leírtak közül csak a JMJ irányra)
2022. ápr. 30. 23:13
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Eszméletlen jó a Wavestate, egy hete minden szabad percemet vele töltöm. De van pár nagyon kényelmetlen tulajdonsága: layerenkénti hold csak eldugott menüből megy, és a keyboard zone-juk lekapcsolása szintén, az arp egy rossz vicc, főleg hogy nem lassítható negyedek alá, pedig nincs mégegy szinti ahol ennyire hasznos lehetne egy flexibilis arp. És a wave sequence-k szinkronizálása is lehetne kifinomultabb.

A macerás UI túlélhető, elég hamar rá lehet érezni, és ha egyszer összeraksz egy programot, onnantól könnyű játszani és potikkal modulálgatni. A kézikönyvet viszont érdemes elolvasni hozzá, csomó dolog nagyon nem triviális.

Ha gép nem is kell, de egy egyszerű sequencer vagy plusz midi kontroller nem árt mellé, ha kicsit is külön akarod játszani a layereket 1 oktávnál nagyobb terjedelemben, és/vagy a bal kezeddel nem akarsz egész nap hangokat-akkordokat fogni tekerészés helyett. Ezzel együtt is az egyik legjobb legeredetibb szinti amihez valaha dolgom volt, cseppet se bántam meg végül.

2022. máj. 10. 23:49
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat!
2022. máj. 11. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!