Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Érdemes QLED/NANOCELL tv-t venni?

Érdemes QLED/NANOCELL tv-t venni?

Figyelt kérdés
Televízió vásárlás előtt állok, már hetek óta bújom a netet, különböző cikkeket, videókat, laikusként amennyire lehet kiokosítottam magam. Megvan a kiszemelt, egy NANO923PB, de elbizonytalanodtam, megéri-e beruházni egy közép-felső kategóriás tv-re, vagy átlag felhasználásra (film, sorozat nézés, Netflix, HBO) felesleges pénzkidobás? Nyilván nem 2-3 évre vesz az ember tv-t, ebből kiindulva gondoltam, hogy jó lehet egy "arany középútnak" mondott megoldás a nanoval (boltokban nyilván a drágábbat akarják eladni). Ha lehet, szeretném olyan személyek segítségét kérni, akik érdemben tudnak segíteni, véleményt illetve tapasztalatot írni.

2022. márc. 24. 08:48
 1/6 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ez csak marketing. Jó mind, de, ha már mit érdemes venni és szánsz rá ennyi pénzt, akkor azt mondom, hogy OLED technológiát. A maradék felturbózott led lcd, amit már igen régóta használnak. Legyakoribb hibájuk a felhősödés, háttérvilágítás meghibásodása. Persze bőven használható mindegyik, meg hát van garancia is. A képminőség gyenge láncszeme nem a TV, legyen az QLED, nanocellás, vagy OLED, hanem a forrás lesz,, pl Netflix, HBO stb.
2022. márc. 24. 09:00
 2/6 A kérdező kommentje:

OLED-t nem vennék, valami miatt taszít. Tudom, hiper-szuper csúcskategória, a MediaMarktban kb az összes eladó erre akart rábeszélni, de kb egymásnak ellentmondó dolgokat mondtak róla, egyik azt mondta, hogy már nincs beégés, minden szuper, legjobb, másik egy banános hasonlattal jött, hogy 5+ év múlva elkezd "rohadni" és már nem lesznek olyanok a színek.

Tudom, nem örök életű egyetlen tv sem, de próbálnék minél hosszabb időre tervezni (ha lehet, egyszer megvenni egy jót és élvezni 5-6-7 év múlva is).

2022. márc. 24. 09:19
 3/6 Morzsi007 ***** válasza:
100%

A baj ezzel, hogy már pont úgy csináljak a TV-ket is, hogy ne legyen olyan hosszú életű. Pl az alkatrészek, majdhogynem alul vannak méretezve.

Persze a boltokban mindenre rá akarják beszélni a vásárlót, sokszor kicsit hülyének is nézik őket. Nem is szabad erre hagyatkozni. Az lcd tv-nél nekem a felhősödés, ami nem tetszik. Persze egy nanocellás is bőven kiszolgálja az igényeket, csak azért írtam az oled-et, mert benne volt a kérdésedben, mit érdemes venni.

2022. márc. 24. 09:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Nos igen, sajnos nem fogja bírni a 10 évet ez biztos. De a lényegi kérdés az volna, hogy megéri a Nano, vagy ha nem OLED, akkor teljesen felesleges, mert a 3-400 ezres Nano is annyit ér, mint a 200 ezres LED?
2022. márc. 24. 10:26
 5/6 Morzsi007 ***** válasza:

Nano és a qled is ledes lcd tehnológián alapszik.

Az oled már komolyabb dolog. Ott minden egyes pixel különálló led. Azért van akkor kontraszt, mert teljesen ki tudja kapcsolni az adott pixelt.

Ha inkább világos helyen van a tv, akkor nano vagy qled, azoknak nagyobb a fényerejük(ezzel próbálják elérni a nagyobb kontraszt arányt), ha viszont kevésbé világos, sötétebb helyen használnád a TV-t, akkor oled, ott mutatja meg igazán az előnyét.

2022. márc. 24. 10:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezek szerint megéri a quantum dot vagy a nanocellás réteg a plusz pénzt a sima ledes lcd technológián (azzal szemben, ami csak egyszerű led lcd). Világos helyen lesz a nappaliban, ráadásul ablak mellé fog kerülni (albérlet, úgy gazdálkodunk a hellyel, ahogy tudunk), reggel verőfényes napsütéssel úgy 10 óráig, de a nap hátralévő részében is elég világos a hatalmas ablakok miatt, és este sem lehet azt mondani hogy korom sötét lenne. Köszönöm a segítséget!
2022. márc. 24. 12:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!