Ért itt valaki CRT TV javításhoz?
Vettem egy komolyabb fajtát, mivel szeretem az ilyen retro cuccokat.
Olyan baja van, hogy a függőleges eltérítés egyáltalán nem jó (csak egy vízszintes vonal van a képernyőn), illetve néhány másodperc múlva standby módba megy magától. Azt nem tudom, hogy most akkor több hibája van, vagy csak szimpla ok-okozat. Mármint az összefüggés az eltérítés hiánya és a magától kikapcsolás között.
Minden más megy, hang az van, csatornát váltani lehet, a vízszintes vonal színe is változik a forrás tartalom alapján, szóval csak az eltérítés nem jó (meg az, hogy kikapcsol).
Azt szeretném tudni igazából, hogyha tudok forrasztani és van multiméterem, akkor meg tudom javítani? Mik a lehetséges hibalehetőségek? Mert elvileg egy egyszerű elengedett forrasztás is okozhatja. Valószínű amúgy, hogy szállítás közben lett valami baja. A paraszt módszer (ütögetés, erősen püfölés) hatására sincs változás, attól még lehet egyszerű érintkezési hiba?
A másik, ami miatt aggódok, hogy mivel hidegről melegre került, páralecsapódás volt benne, én meg úgy próbáltam bekapcsolni, akkor is kikapcsolt, kicsit félek, hogy akkor lett valami baja, mert akkor még sziszegett is... Ugye nem emiatt lett baja? Mert azóta már rég kiszáradt, nem sziszeg, csak az említett hibajelenség van. Mondjuk a sziszegés az inkább a magasfeszültségű részénél keletkezhetett, nem? Tehát nem az eltérítő részeknél?
Ja meg, ez egy hatalmas készülék, egyedül meg se bírom emelni, szóval van most egy nagy és nehéz tárgyam, amivel jelenleg nem tudok mit kezdeni, de mindenképp szeretném működőképessé tenni.
A pontos típusa LG CE-29Q12IP
Ebben a kategóriában már lehet olyan védelem, ami leállítja, hogy ne égjen be a képernyőbe a vízszintes vonal.
Nézd meg a vertikális eltérítő IC lábait (LA7845), hátha elvált a forrasztás, de csak attól is már tönkremehetett.
Ellenőrizni kell az IC tápszűrő, illetve feszültségutánhúzó kapacitásait, ezektől is tönkre tud menni.
+/- 13 V tápágakat biztosíték-ellenállás védi, zárlat esetére, ami megszakadhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!