Mitől van így elszíneződve a crt tv képernyője?
Van mikor enyhébben van mikor ennyire nagyon van elszíneződve mint itt a kép bal oldalán.Mit kéne benne cserélni,vagy javítható egyáltalán?
3/
Mitől tud megsérülni?
Ha már crt tv...
Azt mi okozhatja ha a tv bekapcsolásakor a képernyő legfelső részén több színes csík vibbrál ami kb 2 perc alaltt elindula tv képernyő felső része felé és igy kicsuszik a képernyőből és eltünik.
fehér zöld piros sárga színű vonalak a képernyő legfelső kb 3-4 centis részén.
Mi okozza ezt, és a tv vajon meddig bírhatja még mielőtt kipurcan?
Ebben a Samsung tévében tudsz indítani egy demagnetizálást a menüből is.
Amikor rányomsz és elindítod hallani kell kattanni egy relét, majd rúg egyet a demagnetizáló tekercs, a PTC felmelegszik, lecseng a képremegés, a relé elenged.
Ugyanez játszódik le bekapcsoláskor is, csak az indulási állapotban nem tűnik fel.
Ha ezt nem csinálja lehet rossz a PTC, ez a gyakori probléma, de lehet rossz a demagnetizálást aktiváló relé, vagy az azt működtető áramkör is.
Egyébként ez a kép amit belinkeltél egyáltalán nem demonstrálja az elmágneseződést, első ránézésre más problémára utalna, de gondolom Te láttad más képtartalmaknál is a színel elváltozását, invertálódását a képernyő sarkaiban.
Ha van egy transzformátoros pillanatpákád, miközben nyomod a gombját és hegy is van benne, mozgasd körbe körbe a képernyő körül szorosan és a szórt váltakozó mágneses mező lemágnesezi. Rögtön kiderül ha csak a demagnetizálással van baj.
6/
Nincs ilyen lehetőség a tv menüjében.És sajnos olyan pákám sincsen,más dologgal nem lehet kivitelezni a mágnesezést?Egyébként hol erősebb ez az elszíneződés hol gyengébb ha nézek a tv-n valamit van hogy azon a részen vagy erősebben vagy enyhébben zöldes a kép de van,hogy alig észlelhető.
6/
Nekem csak ilyen Csehszlovák forrasztópisztolyom van.
Ezek szerint nem mindegyik képátlóval és évjárattal változott a Plano menüje.
Bizonyos évjáratú 72-esekben volt manuális demagnetizálás.
Egyébként én is mindig az ikonikus cseh pákával csináltam, a legjobb erre a célra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!