Hogyan tudom fogni és/miért/ egy őskori rádiósnagnóval fm sávban különböző repülőadótornyok-pilóták közötti beszélgetését?
103 mhz környékén szoktam elcsípni cb minőségi módban néha. Van amikor órákig semmi, aztán van amikor koordinátákaz (számokat) közölnek egymásnak.
De érdekes, hogy csak azzal a régi Fisher rádiósmagnóval.
Amíg a rádiót keresed:
Tower 118.1 (Bp. torony)
Aproach 122.975 MHz (közelkörzet)
Állítólag, tükröződhet a frekvencia a 87,5-108 mhz közötti sávokra is valamilyen módon.
Amikor ezeket a hangokat, beszélgetéseket szoktam hallgatni direkt megnézem a flightradart és a környéken lévő repülőtereken semmi le és felszállás nem láttam. Egyébként a zempléni térségben élek.
3-as..
U.ezeket a párbeszédeket hallom én is kicsit recsegősebb minőségben.
A miértre tudom a választ!
Mert be van kapcsolva! :D
103 körül biztos nem hallhatsz ilyen forgalmazást. El van hangolódva az a rádió rendesen.
FM sávon biztos nem adnak a repülők. Csúnyán nézne a pilóta ha a Bocskor szólna vissza neki.
8-as
Mondom!!!
Nem..nincs elhangolva! Pontos mint egy iránytű!
Rengeteg rádióskészülékem van.. Zsebrádiótól kezdve a legmodernebb cuccokig. Egyiken sem lehet ilyet fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!