Fűtőtestből rádiót?

Figyelt kérdés
Hallottam még régebb, hogy fűtőtestből lehet rádiót csinálni. Az érdekelne, hogy mégis hogyan? Nem tudom elképzelni, hogy milyen rendszert lehet építeni egy kalóriferből. Valaki esetleg el tudná magyarázni? Vagy valamit félre érhettem?

2022. febr. 27. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Te tudod miket hallottál, mi nem.

Rákerestem, vetődnek fel ugyan hasonló kérdések, de nem egyértelmű tényként, magyarázattal. Szóval nem a fűtőtestből rádió csinálás, hanem a fűtésből vélelmezett rádió hangok.

[link]

2022. febr. 27. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

A fűtőtestet rozsdátlanítod, passziválod, zsírtalanítod. alapozod, fested.

Beállítod a sarokba, ráteszel egy rádiót és kész!

2022. febr. 27. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyanítom sokkal mezeibb, líraibb dologról lehet szó - a radiátoron - illetve a fűtésrendszeren - morzejeleket kopogtatva lehet "rádiózni", üzenni egymásnak - ez a mostani vészterhes időben eléggé időszerű. ;)
2022. febr. 28. 02:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a detektoros radióra gondolsz, amikor a fűtőtest az antenna. Gyerekoromvan én is csináltam. Egy telefonhallgató, meg egy germánium tüsdióda kellett hozzá. De hatha megy sima diódával is.
2022. febr. 28. 06:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4. válaszolta meg.

A detektoros rádióhoz nagyon hosszú kifeszített huzal kellett antennának, mert nem csak a rádiójelet, hanem a fejhallgató működéséhez szükséges hangfrakvenciás jel megfelelő szintjét is biztosítania kellett.

Ahol erre nem volt lehetőség, jó lehetett a központi fűtés hálózatának fémtömege is.

2022. febr. 28. 08:32
 6/6 A kérdező kommentje:
3,4,5 köszi. 3-as teljesen beletalált. Ezért kérdeztem. Édesanyám mesélte és gondolkoztam, hogy amilyen idők járnak jó ha megtanulom. Mindenképp kipróbálom. Köszi a válaszokat
2022. febr. 28. 14:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!