Basszusgitáromon a D húr 1. bundját nem lehet rendesen lefogni (rezeg...olyasféle hangot ad, mintha a 2.bundot fognám) mit kellene tennem, ha nem akarom szervizbe vinni?
Ha már a második bundnál berezeg, a húr emelése nem sokat segít, viszont a játszhatóságon sokat ront.
Nyilván a kukábadobás is baromság. A bundokat kellene síkba csiszolni, egy olcsóbb hangszernél ez elképzelhető, hogy elmaradt.
Ha garanciális, esetleg jogos lehet egy csereigény. De se biztos, hogy jobb lesz.
Ha hosszabb terveid vannak vele, rá kell szánni egy kis törődést.
114 ezerért vettem (Ibanez EB300)...No kuka
Szerintem ez is villanygitár...csak basszus (ráadásul aktív elektronikájú)
A húrlábas megoldás jöhetne számításba....csak az a pláne, hogy a húrlábtól legtávolabbi érintőnél van a gond...közel a nyereghez. Vagyis (sinus..cosinus)..a húrláb nagyfokú emelése is csak minimális emelkedést jelentene az 2. érintőnél. A nyeregnél lenne jó valamit manipulálni, az lenne a leghatékonyabb.... Nade mit (?)....vagy a 2. érintővel csinálni valamit..Nade mit (?) Olvastam valahol valami csiszolgatásról...talán az érintőt (?)...és mivel (?) valami finomabb smirglivel?...vagy valami pasztával (mint a cif (?)
A nyeregnél nincs mit manipulálni, az csak lefogás nélkül szól bele.
Leírtam a 7.-ben.
Igen, az magadabb. Síkba kell csiszolni. Nem úgy, hogy nekiesel smirglivel. Síkba. Hangszerész, vagy minimum tapasztalat kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!