Ez miért van a Telekomnál?
Figyelt kérdés
Telekom-tól van tv-nk, a mostani set top box-on úgy van, hogy amit felvesz az ember azt korlátlan ideig lehet rajta tárolni, vannak olyan filmjeim amik akár 7 éve ott vannak. És bevezettettük a házba az üvegkábelt, de ahhoz új technikai eszközök kellenek majd, mindent át fognak szerelni. De azon a set top boxon már csak maximum 90 napig lehet tárolni valamit, utána törlődik, ha addig nem törlöm én. Mi ennek az oka? Mert szerintem ez visszafelé fejlődés inkább, mint fejlődés.2022. febr. 20. 13:14
1/21 anonim válasza:
Nem visszafelé fejlődés.
Szolgáltatás.
90 nap nem elég megnézni? Semmi értelme 7 évig tárolni.
2/21 A kérdező kommentje:
Szerinted. Vannak kedvenc filmjeim, amit rendszeresen megnézek újra meg újra. Van amit hetente, de van amit két naponta.
2022. febr. 20. 13:25
3/21 anonim válasza:
#1 Igen, visszafejlődés. Nekem van VHS kazettám amit 28 éve vettem fel, a mai napig bármikor meg tudom nézni, igaz a minősége már nem olyan mint régen, de nézhető. Akkoriban évekig, volt hogy napi szinten megnéztük. És ez a technológia 50 éves! Ha már akkor fel lehetett venni az adást és 3 évtizedig tárolni, ehhez képest a 90 nap óriási visszalépés... De a 7 év is. A kazettám 28 év után is működik! Kérdező, ha teheted, húzz a Telekomtól, lehetőleg a Digihez. Itt az alapcsomagra előfizetsz, az összes digitális csatorna az HBO-n kívül bejön, ami van az HD-ban is, néhány csatorna még analóg formában is jön, így bár kompromisszumokkal, de használható régi képcsöves tévé és VHS magnó is, ha találsz még hozzá kazettát, most felveheted a kedvenc filmed és talán 2050-ben is meg tudod majd nézni, ha vigyázol a magnóra.
4/21 anonim válasza:
#3, kiegészítés. Bármilyen bolti DVB-C boxot ráköthetsz, amit műszaki boltban vásárolsz, azaz nem bérled, nincs plusz havidíja, a tiéd az eszköz. Azzal kódolatlanul fel tudod venni az adást, amit aztán számítógépen is meg tudsz nézni, megvágni, például kivágni a reklámokat.
5/21 anonim válasza:
A szolgáltatónak ahhoz mi köze van, hogy te mit rögzítesz vagy nem?
Mi van az ASZF-ben?
Mit köteles neked ingyen biztosítani?
Hogyan szróhatsz fel a szolgáltatónak olyan dolgot, ami úgymond adható szolgáltatás, nem szerepel a havidíjban foglaltak között.
6/21 anonim válasza:
ma 14:55
A felvétel nem INGYENES.
7/21 A kérdező kommentje:
5-ös válaszoló! Mindennek külön havidíja van. A set top box felvételi opcióval egy külön tétel a számlán minden hónapban. Tehát külön fizetek azért, hogy én ezzel fel tudjak venni. Az érdekel, hogy miért visszafelé fejlődnek? Mert azt tekinteném mondjuk előrelépésnek, a tárhelyet a duplájára növelnék. De így, hogy eddig felvettem valamit és bármennyiszer újra tdutam nézni, mostantól meg már csak 90 napig marad meg a felvétel, ez nem fejlődés, hanem visszalépés.
2022. febr. 20. 16:24
8/21 anonim válasza:
"Tehát külön fizetek azért, hogy én ezzel fel tudjak venni."
De a tárolásért nem.
"Mert azt tekinteném mondjuk előrelépésnek, a tárhelyet a duplájára növelnék"
Így nem az árat növelték duplára.
9/21 A kérdező kommentje:
Dehogynem. A felvevős, tárolós set top box-nak van egy havi bérleti díja, amennyiért nálam van, és használhatom. Mindenért fizetek, amit használok, ezt értsd meg.
2022. febr. 20. 17:15
10/21 anonim válasza:
A kereskedelmi csatornák az oka ennek, ők lobbizták ki.
+az új boxok felhőbe mentik a felvételt, nem merevlemezre, nem hinném hogy ez akkora visszafejlődés lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!