RCA csatlakozó beletörött a hifi benenetébe, hogyan lehet kiszedni? Mágnes ártana? Más módszer?
A gombostű nem okozna gondot, ha avval piszkálnám ki? Ha megkarcolom, romolhat a vezetői minőség?
Fotón az "L" betű melletti bemenetben látszik is a csatlakozó fémdarabja, azt kéne kiszednem:
#19 mi is kérdezgethetjük az okos fejedet, hogy mi a lényegi különbség az egyszerű diszkrét fourier transzformáció és az fft algoritmus közt, csak mi nem ott vagyunk okosak, ahol te annak szeretnél látszani.
A belülről kitolós módszer megérhet egy próbát. Bekapcsolva kihúzod, aztán még az a törpefeszültség se marad a pufferkondikban, vagy ha mégis, akkor még mindig ártalmatlan. Jó, ha fémmel rövidre zárod a kondit valahol a bonyodalom közepén, attól szállhat el olyan alkatrész, ami nem is szokott, tehát ne csináld! :)
Egyszer szedtem ki ilyet ferdén beletolt tűvel, de inkább szerencse volt, hogy kijött.
Kedves előző, de hát épp ezt kérdeztem, csak szinte senki nem reagált rá, hogy VÁKUUM? Megoldaná? Pl porszívó? Eddig arra csak egyvalaki reagált. Igen, a fecskenfdőre is gondoltam, csak az nincs. Porszívóm, meg van.
K É R D É S :
ÁRT a porszívó? Valaki velem is foglalkozhatna már, én tettem fel a kérdést. :)
Mert ha nem árt (nem vagyok műszaki ember, nem tudom), akkor jobb híján kipróbálom a porszívó vákuumjával kiszedni.
KÖSZI, megnyugtattatok... de nehogy zárlatot, vagy valami gondot okozzon a porszívó!! Mert akkor kvvva morc leszek... :/ Ti vagytok a szakik elvileg... Nyilván saját felelősségre porszívózom az RCA-t, de még most szóljon valaki, légyszi, ha ártalmas volna!
(Természetesen NEM lesz bedudgva a konnektorba a hifi, eközben.)
21
9-es írta: „Ha leveszed a készülék tetejét, belülről nem férsz hozzá, hogy kinyomd belőle?”
13-as írta: „Szereld le a készülék tetejét, aztán nézd meg, hogy belülről ki lehet-e tolni. Előtte húzd ki a konnektorból. Nem ráz, kikapcsolás után a kondenzátorok rövid idő alatt kisülnek.”
Először lehülyézed őket, aztán leírod ugyanazt más szavakkal:
„A belülről kitolós módszer megérhet egy próbát. Bekapcsolva kihúzod, aztán még az a törpefeszültség se marad a pufferkondikban, vagy ha mégis, akkor még mindig ártalmatlan. Jó, ha fémmel rövidre zárod a kondit valahol a bonyodalom közepén, attól szállhat el olyan alkatrész, ami nem is szokott, tehát ne csináld! :)”
Igen, ez aztán „korrekt” volt, tipikus példája a taplónak.
„Egyébként ha mégis szét kéne szerelnem, belül nincs kondenzált áram, ami üt?”
Nem, mert kikapcsolás után a kondenzátorok rövid idő alatt kisülnek. Ha mégis szétszereled, előtte húzd ki a konnektorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!