Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyi egy gyári DVD lemeznek...

Mennyi egy gyári DVD lemeznek az élettartama?

Figyelt kérdés

Konkrétan erre gondolok például:

[link]

Ugyanis én ezeket a DVD-ket (több is van) 2006 körül vettem, tehát már több mint 15 évesek, de most újból nézegetném őket, amiért egy új DVD lejátszót is képes lennék venni (a régi már elromlott)... Viszont ha már mondjuk csak 1 évig bírják a lemezek, akkor lehet, hogy mégsem veszek DVD lejátszót, mert én tovább is szeretném nézegetni őket, mint 1 év...

A lemezekre NAGYON vigyáztam, megfelelően használtam, szóval abból a szempontból jó állapotban vannak...

2022. jan. 27. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő körülmények között tárolva semmi bajuk nincs a 15 éves dvd-knek se.
2022. jan. 27. 17:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát elvileg végig megfelelőek voltak a körülmények, igaz légkondink nincs (soha nem is volt), így voltak bent a lakásban is a nyári kánikulákban 25-28 °C-ok, de ezt leszámítva semmi extra nem volt...
2022. jan. 27. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyári, préselt DVD addig működik, amíg fizikai sérülés nem éri. Az enyhe karcokat is el lehet távolítani róla polírozással. Viszont ha a sérülés elérte az alumínium réteget, akkor vége. Nekem 2002-es DVD-k is tökéletesen működnek. Ez az írottakra nem vonatkozik, azok idővel elveszítik a tartalmuk.
2022. jan. 27. 18:08
 4/6 Salx Narval ***** válasza:
Lehet, hogy én vagyok szerencsés vagy a lakásom klímája kifogástalan de nekem még egyetlen egy CD-m,v DVD-m sem ment tönkre. Vannak írottak, gyáriak, mindenféle formátumban, tömörítettek is. A régebbiek 2000 előttiek. Nyilván én is óvtam őket de semmi extra tokban és szekrényben tárolva. Én nem tapasztaltam sem felhősödést, sem repedést, sem pedig egyéb anyag és jelfáradási jeleket.
2022. jan. 28. 02:51
 5/6 anonim ***** válasza:
A gyári nyomtatott lemeznek elèg sok. De viszont az általam vett TDK ès MAXELL lemezek kb 5-6 èv után kezdtek olvashatatlanná válni. Vagy be sem olvasta vagy üres lemezkènt èrzèkelte a gèp ès az asztali lejátszó is. Ugyanakkor megjegyeznèm hogy filmek ès sorozatok voltak rajta úgyhogy elèg sűrűn voltak használva. Minimum 2-3 alkalommal havonta, ès dvd mappában voltak tartva.
2022. jan. 28. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha sajtolt és megfelelő szinvonalú a gyártmány és megfelelően raktározzák, akkor évtizedeket kibír. A Sony szerint 30-100 év a dvd lemez élettartama.

"amiért egy új DVD lejátszót is képes lennék venni"

PC olvasó?

2022. jan. 28. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!