Monitor-t hogy lehet áramtalanítani? Ha kihúzom a vezetéket, vagy gombbal is lehet?
Megszünteted a kapcsolatot a készülék és a tápláló elektromos hálózat között.
A nyomógombja a mostani monitoroknak nem áramtalanítja a készüléket.
"Akkor ki kell húzni a konekktorból?"
Igen az említett kapcsolat megszüntetésének ez az egyik biztos módja.
De ez nem teljesen érthető, vagy miért kérdezed?
Egyébként meg tudni kellene hogy az áramtalanítással mi a célod!
Az áramütés vagy a készülék sérülésének elkerülése szerelés közben, akkor ki kell húzni.
Ha csak teljesen ki akarod kapcsolni (nem szeded szét) mert elutazol egy időre, vagy nem akarod hogy veszélyeztesse a hálózati túlfeszültség akkor egy kapcsolós elosztóba dugva az elosztó kapcsolójával is áramtalaníthatod.
(A szereléshez biztonsági okokból ennyi nem elég)
#4 Az nem biztos hogy áramtalanítja.
Nagyon nem mindegy melyik ágat szakítja meg.
Tipikusan csak az egyik ágat, tehát simán lehet hogy a fázis be van vezetve a készülékbe, és csak a nulla van megszakítva.
Ilyenkor ha belepiszkálsz akkor lehet megrázó az élmény.
Kihúzni az a tuti. Éjjszakára kikapcsolni jó.
Én fázis ceruzával megnéztem, és a kínai vackok nekem csak az egyiket szakították meg... Ha úgy van bedugva hogy épp a fázis amit nem szakít meg akkor lesz meglepi...
"Akkor ki kell húzni a konekktorból?"
Nem KELL, de ki LEHET.
Kárt nem teszel benne azzal ha nincs kihúzva, de azzal sem ha megteszed.
"lyenkor ha belepiszkálsz akkor lehet megrázó az élmény."
Ha válaszolsz arra amit írtam legalább olvasd el! :)
Azt írtam hogy ha szét akarja szedni (szerelni akarja) akkor húzza ki. Ha meg csak üzemen kívül helyezni akkor kapcsolós elosztó.
Az utóbbi esetben egyrészt teljesen mindegy melyik ágat szakítja meg, másrészt a kapcsolós elosztók kapcsolója szinte mindegyikben két sarkú.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!