Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az igaz, hogy tévét nem jó...

Az igaz, hogy tévét nem jó radiátor közelében elhelyezni?

Figyelt kérdés

Szobát bérlek, holnaptól lesz egy okos lapostévém. A tévéasztal a radiátor mellett áll. Eddig egy régi képcsöves tévé állt rajta, holnap leviszem a konténer mellé, de amúgy működik, nem ment tönkre a 9 év alatt, amióta itt lakom, bár nem sűrűn néztem.

Valóban tönkre mehet a lapostévé, ha radiátor mellett van? Ma hallottam ezt. Máshova sajnos nem igazán tudom elhelyezni, elég kicsi a szoba.

2022. jan. 11. 22:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
34%

Az senkit nem érdekel, hogy németben hogy van a lomtalanítás, mi itt magyarországon vagyunk. Nem rég volt nálunk is lomtalanítás, az összes kirakott elektronikai hulladékot otthagyták. Még a kis pici asztali lámpát sem vitték el, pedig abban még bazi nagy képcső sincs mint a CRT tv-ben. A sok hülye mérgelődve pakolta vissza az elektronikai cuccait.

De nem érdekel, azt csinálsz a kérdező amit akarsz. Csak majd írd meg, hogy elvitték-e, kiváncsi vagyok. Meg a városra is kiváncsi lennék.

A tv ha merőlegesen van a radiátorra akkor nem fogja sok hő érni 30 centiről.

Ha viszont a hátuljával, vagy előlapjával párhuzamosan, akkor nem jó.

2022. jan. 11. 23:07
 12/23 A kérdező kommentje:

11: A kérdésem nem erről szól. A főtéma szempontjából abszolút lényegtelen, melyik országban élek.

Merőlegesen, tehát az oldala fog a radiátorra nézni.

2022. jan. 11. 23:23
 13/23 anonim ***** válasza:
20%
A radiátor csövei kiválóan vezetik a hangot, nehezen tudtam a szomszédot meggyőzni, hogy ne a szobában a radiátor mellett üvöltesse a tévét, ha az étkezőben vacsora közben akar zenét hallgatni, meg éjszaka végtelen sorozatokat nézni.
2022. jan. 11. 23:27
 14/23 anonim ***** válasza:
41%

11-es csendőrnek: a kérdező meg nem Magyarországon van, és nem is ezt kérdezte, úgyhogy feleslegesen tudálékoskodsz.

Én a kérdező lakhelyére reagáltam, nem hozzád szóltam.

2022. jan. 11. 23:37
 15/23 anonim ***** válasza:

Ha merőlegesen van a tv akkor nem lesz gond.

Az oldalában nincs elektronika. A hátuljában van, középen. Ha a széle lesz 30 centire a radiátortól, akkor az elektronika lesz van 50-60 centire. Ott már nem fogja melegíteni.

2022. jan. 11. 23:44
 16/23 Salx Narval ***** válasza:
Tedd nyugodtan a régi helyére nem lesz baja. Problémát a készülékre közvetlen sugárzó hő, napfény és a légmozgás hiánya szokott okozni (pl zárt bútorba épített berendezés) . Télen a páralecsapódás is okozhat gondot ha túl közel van a szellőztetőhöz, ill ajtóhoz, ablakhoz.
2022. jan. 12. 01:42
 17/23 A kérdező kommentje:
16: Rögtön a radiátor fölött ablak van.
2022. jan. 12. 02:09
 18/23 Salx Narval ***** válasza:
Akkor ne az ablakot használd télen szellőztetésre, vagy szellőztetés után várj egy órát és csak utána helyezd áram alá az ablak közvetlen közelében lévő elektromos készülékeket. A páralecsapódás komoly rövidzárlati problémákat okozhat.
2022. jan. 13. 05:18
 19/23 A kérdező kommentje:
18: Két nagy ablak van, egy rövid falrész választja el őket, a jobboldali közelében lesz a tévé. Talán akkor a ballal szellőztetek.
2022. jan. 13. 05:40
 20/23 Salx Narval ***** válasza:
Az úgy tökéletes, csak közvetlen a készülékre irányuló hirtelen hideg levegő hatására keletkezhet jelentősebb párásodás. Azt ugye tudod, hogy az érzékenyebb elektromos berendezések téli szállításakor is tanácsos legalább 1-2 órát várni mielőtt áram alá helyeznénk? Erre is figyelj ha most szállítod.
2022. jan. 14. 06:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!