Szerintetek egy 16 éves gyereknek nem luxus egy 160 cm-es okos tv a szobájába?

Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 20:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Na, azon már jól mutatnak a természetfilmek.
2021. dec. 26. 21:47
 12/18 anonim ***** válasza:

Na most egy ekkora tv jelenleg, 200-tól indul kb. ha nem valami himi-humi márkát veszünk (ha igen, akkor sem lényegesen olcsóbb). Ha van két közepesnél jobban kereső szülő, akkor igazából ez nem egy vészesen nagy kiadás, főleg ha csak 1-2 gyerekük van és nem 6 gyerek szobájába kell ilyet venni. Persze kicsit vérlázító lehet leírni azt, hogy 200 egy tévére nem nagy pénz, holott sok család ennyiből él egy teljes hónapban és eszükbe sem jutna tv-re ennyit költeni.

Mondjuk szerintem ez már az a méretkategória, amit az ember nem egy gyerekszobába vagy hálóba vesz, hanem a nappaliba, de még lehet oda is nagy.

2021. dec. 26. 23:59
 13/18 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nehéz eldönteni mi luxus, mi nem hiszen mindenki a saját körülményeihez méri. Az én megítélésem szerint luxszus az amit a környezetedben élő emberek többsége nem engedhet meg magának, sokszor sajnos még a jobb minőségű élelmiszerek is ide tartozhatnak, vannak olyan közösségek is ahol még egy udvari medence sem minősül annak. Én is költöttem már az akkor 16 éves lányomra 1-2 teljes havi fizetésemet, nem tartottam luxusnak a dolgot csak az én fizetésemhez képest számított annak és csak az én körülményeimhez képest.:D Ha megengedhetném magamnak és a gyerek ezt igényelné akkor megkapná, ha nem akkor kénytelen lenne kompromisszumot kötni, az biztos ha ő nem kaphatna magamnak sem vennék.
2021. dec. 27. 05:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Feleségem szerint nem, fiam születésekor kapott egy 50"os 4k tévét.

Lányom is akkor, O csavarhuzoval rajzolt a képernyőre :)

Szerinte normális mert mindenkinek van tévéje , tabletje, laptopja.

2021. dec. 27. 07:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megkapta a régit a nappaliból, amúgy is túl nagy oda.
2021. dec. 27. 14:16
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem luxus.
2021. dec. 27. 20:35
 17/18 anonim válasza:

Részletkérdés.

Ahol egy 4-5 tagú család vegetál két minimálbérből és családi pótlékból, ott luxus.

De ahol meg a szülők jól keresnek, nem az.

2021. dec. 29. 13:21
 18/18 anonim válasza:

150-ért találtam a legolcsóbbat.

Ha abból indulok ki, hogy egy TV évekig jó, akkor inkább ezt kapja, mint 300-ért egy Ájfost, amit 2-3 év múlva kukáz, mert "ciki" lesz.

2021. dec. 30. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!