Olyan kütyüt szeretnék ami a laptopom hangját kiküldené a telefonomra vagy az autó rádiómra. Mindkettő bluetoothos kivéve a laptop. Ebayen találni ilyesmit?
En irtam rola hosszan..
De a leiras alapjan igen, csak vevonek latszik.
Amugy a kerdesed jogos. En a tesomtol kaptam egy olyan kis BT-s ado vevot amin van egy kis RX/TX feliratu kapcsplo. Elvileg TX allasban adokent RX allasban vevokent mukodik. (En utobbiban hasznalom az autoradiohoz).
Tehat van BT os audio eszkoz, ami BT vevokent es adokent is mukodhet. De akkor valami atkapcsolasi lehetosegnek kell lennie. Mert magatol a kutyu nem tudja kitalalni mit szeretnel.
Vagy olyat kell keresni, ami fixen csak ado.
#13:
Sajna nem tudtam megnezni a linket mert mindenaron a Wish alkalmazast szeretne telepiteni... en meg nem szeretnem :)
De ha az egy RX/TX kapcsolos BT-os jack-es valami... Akkor az 99% hogy audio kuldesre es fogadasra is jo. Tehat a notebookodba TX allasba jo lesz, amennyiben a BT autoradiod tud audiot fogadni.
Ja utobbit ki tudod probalni. Lodd ossze a telefont es az autoradiot. Ha zene hangjat az autoradiobol hallod, akkor az alkalmas BT zene fogadasra. De lehet mar ki is probaltad..
Bar en meg mindig azt javaslom hogy egy BT dongle-t vegyel a notebookhoz. Ez kesobb egerhez, billentyuzethez, sot a telefonoddal adatatvitelre is alkalmas. Raadasul az RX/TX es BT egyseg nagyobb, es mivel sajat akksija van rendszeresen tolteni kell.. mert a jack csatlakozon nem kap toltest csak hangot. Egy BT dongle pedig olyan pici, hogy alig log ki az USB portbol. Ki se kell huzogatnod. Es soha nem kell tolteni. Egy macera van vele az elso alkalommal, bonyolultabb a beallitasa mint a BT adonak. Bonyolutabb osszeloni az autoradioval. De ha sikerul az technikailag "szebb" megoldas.
Nekem eleve van BT a notebookban.
De egyebkent egy BT-os hangfallal mar sikerult osszeloni. Szerintem BT dongle-al is ugyanigy kell megcsinalni.
De van itthon egy dongle holnap kiprobalom.
Kérdezőnek:
Bocsi, csak most volt időm kipróbálni, de megtettem :) Minden a kérdező kedvéért.
Telefonnal nem próbáltam, az smafu. De azt Te is ki tudod már most próbálni az autórádióddal. Összelövöd a telefonnal, és máris szól a teló a rádión. Ha ez nem megy még, akkor addig ne lépj tovább a notebook BT-re!
Szóval amiből kiindultam:
Egy Windows 10 notebook (belső BT az eszközvezérlőben tiltva)
Egy pirinyó Gembird Buletooth 4.0 donge.
Egy hordoztható BT hangszóró (sajnos nem AptX kompatibilis)
Bedugtam a donglet az USB-be. Semmi külön driver nem kellett hozzá.
Bekapcsoltam a hangfalat (ezzel szimulálom az autórádiódat), és elindítottam rajta a párosítást. Majd a Win10-ben elkezdtem keresni az eszközt. Simán megtalálta, és csatlakozni lehetett. Majd ezután a hang kimenetek között már ki is lehetett változtatni mint egy új hangfalt. Onnantól minden notebook hang a hangfalra ment. Eddig kb 5 kattintás volt.
Le is ellenőriztem, véletlenül nem-e a belső BT megy. De nem. Ha a donglét kihúztam, hang elment és a notebook hangszórója lett aktív újra.
Amúgy a későbbi párosítás automatikusan megy. semmi hókuszpókusz nem kell. Ahogy a donglet bedugtam, kb 1 másodperc és újra a BT hansgzóró szolt. De ha csak ki, majd bekapcsoltam a hangfalat, az is ilyen volt. Tök automatikusan megy minden.
Na és mi az az AptX? Az egy olyan BT hangátviteli mód, ami jobb mint a normál. (Elvileg... de én nem hallom a különbséget). Sajnos a hangfalam nem támogatja az AptX-et, és a BT dongle-t sem tudom támogatja-e. De így is szépen szólt. Szóval ha az autórádiód támogatja az AptX-et, érdemes a BT dongle-t is ehhez igazítani. Már ha akarod.
Ja és még egy előnye van a BT-donglenak a sima adudio BT hangküldés helyett... Ezt eddig el is felejtettük mondani!
Az autórádióról tudod vezérelni majd a zeneszámok közötti váltást. Ha kormány vezérlőd is van a rádiódhoz, akkor arról is. Ami azért nagy királyság, hogy nem a telefont vagy a notebookot kell vezetés közben babrálni, ha számot akarsz ugrani.
A hangfalról a PC média lejátszóját is tudtam vezérelni.
Ja és a dongle amivel játszottam:
Megjegyzem a bliszter nekem kékesz színű, és nem így néz ki, és a dongle is kicsit másabb. De ennek szerintem nincs jelentőséga.
A én dongle-men CSR 4.0 és BTD-MINI5 felirat van.
Na szerintem ezekből már össze tudod rakni :)
Na biztos most már, hogy a fotón a csomagolás és a kinézet ellenére azt vettem, meglett a számla és a cikkszám ugyanaz. A garancialevélen meg az garancia címke sorszám van, ami a csomgaoláson van. Szóval tévedés kizárva.
De azt gondolom nagyjából bármilyen BT 4.0 vagy újabb dongle jó lesz erre a célra... :) Amúgy még mindig a BT-s hangfal szól, mert elfelejtettem kikapcsolni. :D
De egy hátrányra rájöttem. De hogy ez "hátrány"-e ez az autórádiód szoftverétől függ. Hogy hány BT-s hangforrást tud "megjegyezni".
Az én hangfalam nyilván nagyon buta egy autórádióhoz képest. A több eszköz párosítását ugyan megjegyzi. De váltani csak úgy tudok, ha pl. a notebookon a szétkapcsolást kiválasztom, és mobilon csak akkor tudok csatlakozni újra. És fordítba.
De ez mind csak akkor probléma, ha mindkét forrás (notebook és mobil) aktív. Tehát ha a notebook le van állítva/altatva (vagy a közelben sincs), akkor simán a telefonodra fogy csatlakozni. Ha meg a BT-t egy rövid időre kikapcsolod a telón, akkor meg a notebook fog csatlakozni.
De ha az autórádiód szoftvere szofisztikált, akkor lehet hogy azon csak egy gombnyomás és több BT eszköz között is át tud váltani. Sajnos egy BT hangfal ehhez buta, és nekem csak ez volt :) AZ meg ugye nem tudja eldönteni hoyg melyikről akarok lejátszani :) Csatlakozik az előhöz...
Ja még egy. Nekem azt nem sikerült megoldani, hogy a notebook hangja a mobilra menjen. De szerintem ezt nem is lehet. Alapvetően a telefonoknak szerintem nem BT hangszóró funkciója. De ezen sem FM, sem BT transzmitter vagy vevő nem segít. Ha telefon nem támogadja a hang fogadást BT-n, akkor erre nincs megoldás.
Szóval erről le kell mondanod azt hiszem...
Szóval csak ezt tudod megoldani:
Telefon -> Autórádió (+telefon kihangosítás)
Notebook -> Autórádió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!