Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A legismertebb tv gyártók pl...

A legismertebb tv gyártók pl LG Samsung Philips és Sony miért nem androidot használnak, mégis hogyan várhatják így el hogy bárki megvegye a készülékeiket?

Figyelt kérdés

Tv vásárlás előtt állok, és főleg itt gyakorin olvasom hogy állandóan azt hangoztatják hogy csak ezektől a gyártóktól szabad venni tv-t. De mégis hogy ha alig van rájuk alkalmazás, de főleg azok nincsenek meg amik éppen kellenének? Meg olvastam olyat is hogy ritkán frissítik az appokat és nagyon ritka ha kerül fel új app.

Nézegettem a kínálatot és még a drágább 200+ ezres készülékeken is Tizen, WebOS, AQUOS NET+ és Saphi rendszer van. Egyiken sincs android. Egyedül a Hitachi és a Xiaomi termékein és néhány ismeretlenebb márka termékein fut android.

2021. nov. 21. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Az jobb, ha megveszed az Android TV-t, amin 2-3 év után elavulnak az appok és lehet kivágni a kukába?
2021. nov. 21. 20:51
 2/13 anonim ***** válasza:
23%

Szerinted mégis hogy lehet?

Ha a világ vezető TV gyártói nem használják az androidot, akkor az elég beszédes. De azért segítek: azért mert az android egy bugoktól hemzsegő, instabil, megbízhatatlan sz@r.

Mindig az a helyes és optimális, ha a HW és a SW egy kézben van, egymáshoz vannak kifejlesztve. Lásd még iOS.

Az emberek pedig pont azért veszik meg ezeknek a gyártóknak a termékeit, mert nincs rajta Android.

2021. nov. 21. 20:53
 3/13 anonim ***** válasza:

Philips és Samsung is gyárt androidos TV-t.

Viszont ezekhez jó hardver is kell, ami egy olcsóbb Tv-be nem for bele

200 alatt nincs jó androidos Smart TV

Ami van, az olyan, mint a 30.000 Ft-os telefon.

2021. nov. 21. 21:02
 4/13 anonim ***** válasza:
41%

" De mégis hogy ha alig van rájuk alkalmazás, de főleg azok nincsenek meg amik éppen kellenének? "

Milyen alkalmazás kell egy TV-re?

Nekem egy van: TV nézés.

De azt se nézem. Tök fölösleges lenne. A mobil az arcomba tol mindent.

Még jó hogy a TV nézéshez nem kell regisztrálni, kétlépcsősen bejelentkezni, ujjlenyomattal, meg arcfelismeréssel. Ki is vágnám az ablakon.

Lehet hogy velem van a baj, de nincs olyan ismerősöm se, aki otthon a telefonja helyett a távirányítót nyomkodja a tv előtt, ha rá akar keresni valamire a neten.

2021. nov. 21. 21:39
 5/13 Vortrex ***** válasza:
57%

Szinte mindegyiken van beépített vagy letölthető Netflix, Amazon, Youtube, böngésző, még Facebook is, akkor mégis mi hiányzik neked? Ez tévé ember, nem mobiltelefon...

5 éve használom az LG okostévém, nas-ról meg Netflix-ről nézek rajta filmeket, meg néha kábeltévét, és még a büdös életben nem mertült fel bennem, hogy android-on fusson.

Szerintem pont hogy egy parasztvakítás, mert egy tévének tized annyi funkcióra sincs szüksége, mint ami egy androidba be van építve, de legalább el tudod mondani, hogy a 200.000ft-os android tévéden nézd az RTL-t...

2021. nov. 21. 22:12
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészt a minőség miatt! Ha igazán jó tv-t akarsz, ami sok évig jól fog működni, akkor mindenképp ezekből a márkákból javasolt venni, és nem feltétlenül hátrány, ha például webOS van rajtuk, hiszen a főbb appok (Facebook, YouTube, Netflix, Deezer) így is rajtuk vannak, a saját böngésző sem rossz, ezen kívül már csak a megfelelő netkapcsolat számít! Jó dolog az Android, de ha telefonban vagy tabletben olyanod van, akkor tv-n már nem ajánlott, hallottam már például olyanról, hogy az azonos szoftver miatt a mobileszköz önhatalmúlag és könnyen rácsatlakozott a tv-re, és a saját tartalmát vetítte ki, így nem tudtak tv-adást nézni (Sony Android tv)!

A tv-k piacán minőségileg holtversenyben a Samsung és az LG a legjobbak, majd utánuk Panasonic, Sony, és már kissé kérdésesen a Philips - kb. ez a sorrend! Vannak persze jónak TŰNŐ ismert márkák verhetetlen ár-érték arányban, de attól még nem biztos, hogy tényleg jók! Például tavalyelőtt sógorom mesélte, hogy egy haverja vett egy 200 ezer Ft-os JVC 4K tv-t, 1 hónap után már csak a tartalom fele jelent meg, a képernyő másik fele tök fekete maradt!

2021. nov. 21. 22:24
 7/13 anonim ***** válasza:
Az enyémen por van, meg légyszar, mégis fut rajta minden app...
2021. nov. 21. 22:28
 8/13 anonim ***** válasza:
😂😂😂😂
2021. nov. 21. 22:32
 9/13 Salx Narval ***** válasza:
Én monitorként használom a TV-t meg sem fordult a fejemben okos TV-t plusz pénzt kiadni. Az én igényeimet ez maximálisan kielégíti egy közepes minőségű audio HI-FI-vel kiegészítve.
2021. nov. 22. 04:14
 10/13 A kérdező kommentje:
#9 Nekem legjobban a médialejátszó része és a youtube-ozás miatt kell az okos része. Az előző lapostv-mnél már előfordult hogy nem játszott le filmeket-sorozatrészeket. És mivel szüleimnek okos van, volt már vele tapasztalatom hogy pl a VLC-t elég sűrűn frissítik. Így nincs vele gondom hogy nem tud lejátszani valamit, vagy kötözgessem rá laptopra meg ilyenek. A másik a youtube-ozás. Van egy aktív hangfalszettem ami a tv-re van állandóra rákötve így ha zenét hallgatnék-hallgattam volna mindig átkellett dugdosni a kábelét. Így meg sokszor be se kapcsolom a laptopot mert elég a tv. Kb két hete már vettem egyet csak azt visszaküldtem mert nem volt jó, most várom a másikat.
2021. nov. 22. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!