Milyen aktív hangfalakat (polcsugárzó) ajánlanátok 200000Ft-ig?
Szerintem a digitális zongorádnak nem olyan kimenete van amit az az USB- B aljzat fogadni tud, de számítógépen keresztül szerintem azt is ki tudod küldeni. Meg kéne nézni a leírásokat.
Hát a Klipsh nek a Tractrix (magas sugárzó) miatt van egy jellegzetes magas tartománya. Van aki szereti van aki nem.
Szerintem tipikus Klipsh es hangzása van. Míg a magasabb kategóriás 5th és a Sixties nek (szintén aktív sugárzók) már nem annyira mondanám.
Persze ez szubjektív. Hang minőségnek belépőnek szerintem jó.
Neten vannak leírásos tesztek, youtube -os tesztek. (Jó hát youtube on nyilván nem jön át a hangja soha, de a hallgatók elmondják a véleményüket)
Modern hangzása van. V karakter, mélyben nincs hiány. Dögösen szól.
Én is elmentem meghallgatni, de egy dobozzal jöttem haza. :D
nyilván van sokkal részletesebb sokkal szebb hangú doboz és erősítő, használtan kell vadászni, ha épp van valami jó vétel.
Vadi új, tiéd, és be is kell majd járatni, mert mikor egy újat kiveszel a dobozból még nem úgy fog szólni mint előtte.
Szoba akusztika viszont sokat adhat hozzá és vehet el belőle.
Kemény felületek (fa puhának számít) sokat tudnak rontani a hangélményen.
Na de ez egy külön téma.
Mondanám hogy egy Dali Oberon 1 egy egy Denon Ceol al szebben szól, de az már 250k+ Sőt ha Oberon 3 és Marantz Mcr612 az meg már 350k+
Ebben az árfekvésben nézd meg az Edifier S3000 Pro 2.0 Aktív hangfalat, nagyon jól szól, erős a hangnyomás, tiszták a magasak, BT 5.0 és a középtartomány briliáns, nincsenek kábelek, zenére, filmre is jó.
A mély sugárzója nem túl böszme, de nem kell hozzá külön mélynyomó szerintem és nagyszerűen néz ki.
Lehet, hogy most már kicsit drágább, tavaly volt 200K az ára.
Ha aktív hangfal kell, nekem ez a csúcs.
Én mellesleg egy pár KRK ROKET 8 G4 (RP8G4) Aktív hangfalat tervezek venni, nagyjából az is ennyibe kerül, de az inkább monitor jellegű, ám nekem pont az kell, bitang hangja van, esetleg azt is megnézheted, de annak a hangzása magától a zenétől és a felvételtől függ, azt adja tisztán vissza és nekem az lenne szimpatikus.
#11. Elvileg tudja a zongora a digitális jelet USB-n. 2 aljzat van rajta, az egyik direkt erre szolgál, de ha nem működne, akkor elég az analóg is, ez nem döntő ok.
Most még nézegettem az Edifier R2750db-t, kicsit csúnyácska, de mindenki agyon dicséri. Nem tudom ennek milyen a hangja egy Klipsch-hez képest. Az Edifier S3000pro ára már sok számomra, ennyit nem szivesen adnék ki érte. Sajnos a Klipsch R51 pm-et nem tudom sehol meghallgatni. Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.
#13 Edifier jó. Mindig a kategória olcsóbb darabjait testesíti meg de tisztességesen szól.
Megvan a saját karaktere. Jó Budget megoldás minden kategóriában.
Csúnyácska az valahogy mindegyik típusra jellemző. Én se értem. S3000 egy jobban sikerült darab. Edifier R2750db meg fura :D
Klipsch bárhol Klipsch :) ExtremeAudio -ban szinte mindig van. De bárhol egy klipsh az kb hasonló lesz :)
Ilyen a kettő együtt:
#15 Meg kéne hallgatni. Yamaha is jó, de más a hangkaraktere. Illetve szolgáltatásokban kb 0. Mert célszerszám.
Áron és szolgáltatásokon szűrném meg hogy mi fér bele és azokból választanék.
Stereo színpad 1,2M ről nehezen lesz bármivel is.
Viszont attól még élvezhető mindegyik szerintem.
Vagy hallgasd meg amit tudsz, vagy a tesztek alapján döntsél.
A tesztekben mindig benne van a tesztelő egyéni preferenciája is.
Viszont a Yamaha mivel studio monitor a szolgáltatásai is olyanok.
Csak XLR vagy JACK bemenete van. Semmi más. Nincs USB, BT, Optika.
Szerintem ez nem feltétlen neked való így, pláne otthoni környezetben.
NA és jelzi ezt hogy darabonként is vehető, nem csak párban.
Videóban nem igazán fog átjönni a hangja egyik eszköznek sem.
Mikrofon felvesz valamit.
Valahogy átalakítják, de tegyük fel ugyan azt kapod nagyjából a másik végén, de nem mindegy min hallgatod. Hangkártya, füles, cincogó a notebook -on :)
Szóval a hangképe élőben más lesz mint a videóban mutat. Kettő összehasonlításánál a különbség az valamennyire átjön.
vannak magyar oldalak is amiket érdemes olvasgatni.
pl
Továbbra is biztatlak a klipsh meghallgatására :)
(Röviden tömören mert aki modern zenét szereti, és a dögös hangzást azoknál 80% -ban hengerel a stílusa. Nehéz vele melléfogni. Sokan még lemezjátszóhoz is ezt veszik.)
Érdemes rászánni az időt, szerintem. Olyat is hallhatsz amit lehet nem javasolt senki de neked még is az a jó. Meg hát egy ideig hallgatni akarod.
Dobozból kivéve azt leszámítva hogy be kell járatni lehet nem azt kapod amit hallgatás után kaphattál volna ha elmész valahova.
Mert neked pl a Dali, vagy a Focal, vagy Monitor Audio, Canton, FyneAudio stb vagy akármi annyira megragad hogy átértékeled a helyzetet :)
Hifi bogár az egy olyan hogy ha meghallasz egy jobbat akkor egyszer csak azon kapod magad hogy a cserén gondolkozol :)
Meg lehet előzni egy mellényúlást.
Itt egy kisebb edivel a 1850 -es veti össze a klipsh .et :)
https://www.youtube.com/watch?v=Os35xePrA_w
Pár egyéb teszt:
https://www.youtube.com/watch?v=453lnXXwQso
Külön csak a klipsh :)
https://www.youtube.com/watch?v=453lnXXwQso
Gedeontól:
https://www.youtube.com/watch?v=E2PsRsXAK5I
RetroTechHungary tól a passzív verziója:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!