Milyen aktív hangfalakat (polcsugárzó) ajánlanátok 200000Ft-ig?
Mi most vettünk házimozi szetett, a férjem rengeteget utána járt ezeknek a dolgoknak. Sok boltba voltunk és kipróbáltunk mindenfélét. Nekünk végül a Dali márkára esett a választásunk.
Ezt a cikket ajánlom figyelmedbe:
Plusz ami a nagyon fontos: mielőtt megveszel bármit előtte próbáld ki. Menj be szaküzletbe és kérd, hogy mutassák meg a hangzást. Két hasonló árkategóriás terméknél is lehet ég és föld a különbség hangzásilag (tapasztalat).
hát szerintem ne aktív hangfalakban gondolkodj azok csak szükség megoldások, sose lesz olyan teljesítmény mint egy passzív erősítő - hangfal combo. Ráadásul azok jellemzően csak szóló (hordozható) megoldások. Persze van de az meg nagyon drága (pl: Bang&Olufsen)
Egyedül a sub ok nál elterjedd ez a megoldás más okokból
El kell dönteni mi a fontosabb zene vagy film
200e Ft os határig mindenképpen erősítő hangfal combo a jobb megoldás.
Stereo erősítőt jókat lehet venni már használtan is.
2#-es te passzív cuccokat linkeltél ;)
Klipsch R51PM eszetlenül jó.
Lehet mondani hogy csak ennyi meg csak annyi a hangszóró, és drágállod a szettet.
Kicsiben 150k árt tied.
De ezek össze vannak hangolva. Hifi annyira nem garasoskodásról szól, és sajnos ezek miatt kerül kínába sokmindennek a gyártása.
Ebbe az ominózus Klipsch R51PM -be is Kínában készül az erősítő.
Viszont össze van hangolva és szuper szolgáltatásokkal rendelkezik.
Aki szereti a dögös hangzást annak marha jó. Nem utolsó sorban helytakarékos, nem kell külön erősítővel kínlódni.
Külön erősítővel látatlanban pedig simán mellé tudsz lőni.
Nekem is Dali Spektor 6 hangfalam van Marantz erősítővel de ez nem állt meg 200 ban. Duplájánál sem.
Ha bejelentkezel hallgatózni egy boltba ott tudnak segíteni.
Léteznek erősítők 100k ért és alatta is, de a Klipsch R51PM ben lévő erősítő nem a 100k alatti kategóriát képviseli.
Dalik jók, de nem Klipsch -es hangja. Hallgasd meg élőben mert ezt cikkekből nem fog lejönni.
Egyébként 90K a Klipsch R51M alapban. Persze akció gyakran kifogható.
Dali Spektor 2 - 100 felett van és ugye nem aktív hangfal. Tehát erősítő is kell. Akkor meg már Dali Oberon 1 vagy 3.
Szerintem menj el meghallgatni, de a Klipsch R51PM -el nem lősz mellé.
Annyira jól szól a hangszóró, és annyira jó a hozzá adott erősítő, csak a hálózatos funkciók hiányoznak az erősítőből. De ha PC -re kötöd akkor az is megoldható a telefonoddal. (PC -n elindítod a Spoty -t, telefonon ugyan azon a hálózaton kiválasztod hogy a PC -n megy a lejátszás és voila. Már is olyan mintha a telefonoddal vezérelnéd még is a gépen keresztül szól. De sima BT -n keresztül is mehet minden. Jó hát egyik sem a minőség netovábbja. Hálózatos funkciókkal rendelkező erősítők inkább 150k tól vannak. Denon Ceol pl.)
Van egy szub is, ha kevés lenne, meg filmnél azért kell. Nem akarok audiophile hangzást ennyiért, de többre vágyom, mint a sima kommersz hang. Régen volt 5.1, filmre jó volt, de zenére nem igazán. Aztán a gyerekek miatt eladtam, váltottam fejhallgatóra, most meg egy sztereo rendszer kezdett érdekelni, kicsit jobb, mint a legalja kategória. Azért gondoltam aktív cuccra, mert nem sok hely van és az erősítővel külön foglalkozni nem szeretnék. Már kinőttem belőle. :).
Nyilván nincs kizárva az sem, meg biztos jobb hangzás elérhető a kombó megoldással, de nehéz a választás, rengeteg modell van, mind erősítőből, mind hangfalból. A tesztek meg egyhangúak, általában inkább mindent dicsérnek, meg kellene hallgatni vásárlás előtt az biztos, ha van lehetőség. Analóg, digitális USB-s, bemenetre lenne szükségem meg BT-re. Köszi az eddigi válaszokat.
#4 Külön erősítő és hangfal ha a hangminőséget nézzük mindig jobb megoldás.
Van azonban 2 buktató vele kapcsolatban.
1- Nem mindegy a párosítás. Újonnan és használtan is meg kell keresni mi fér bele az anyagi keretbe és melyikkel szól jól. Idő faktor, ugye használtan még inkább több. Akar -e valaki ennyit vesződni vele. Tényleg ennyire a hangminőség a lényeg hogy rászánja az időt?
2- Hely. Erősítő kábelezgetés. Vetettem a fent nevezett szettből (Klipsch R51PM) már nem egyet ismerősöknek, barátoknak. Imádják mindenhol. Kevés kábel, kevés hely brutálisan szól.
erősítővel sakkozni kell persze ha kicsi oké. Tv mellé sound bár helyett én is ilyet vennék. Húgom is nyűglődött mindenféle hangszórókkal, aztán tavaly karácsonyra rendeltem neki egy ilyen Klipsch R51PM -et. Ki se kapcsolja.
Nekem volt helyem, és időm és több pénzem ezzel bohóckodni ezért van külön hangfalam és erősítőm.
Klipsch R51PM Egy akkora joker szerintem. Átlagos igényeket le lehet vele fedni. Ennél már csak hálózatos szolgáltatásokkal tudna jobb lenni. DLNA val mondjuk és kész oldja meg a tulaj mint a Hegel -eken
Fiamnak is ilyet vettem. Imádja.
#6 USB bemenet alatt mit értesz? Pendrive? Azt nem tudja, de PC -be dugva DAC ként funkcionál és a legtöbb PC hangkártyát falhoz keni :)
neked tetsző lejátszóval le tudod játszani a zenéket.
Digitális bemenete van. TV ből mondjuk. Aktív Subot tudsz rákötni szintén ha ez kell.
Hallgasd meg. Jelentkezz be valahova (ha beesel akkor nem biztos hogy lesz rád idejük) segítenek, alternatívákat is mondanak ha van. Extreme audióban próbáltam ki én is. Dalikat anno a Netdepoban.
Usb aljzat azért kellene, mert van egy digitális zongorám, annak van usb- digitális kimenete, meg a telefon, pc miatt lenne jó. BT meg apple tv-hez , de ha nincs benne, az sem gond, van egy jobb fajta BT vevőm. Nem pendrive-ozok. :-)
Jó lenne meghallgatni egy R51PM-et. Nekem ez is nagy lépes lenne szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!