HD ready TV-n digitális kábeles DIGI adás csúnya?

Figyelt kérdés

A másik TV full HD, ott nagyon szép a kép. Nem vártam, hogy ugyanolyan lesz, de ez kimondottan csúnya, kissé szemcsés, nincs EPG, nem írja milyen csatornára kapcsoltam, nem digitális adást fog? Olyan mint az analóg adás mikor nem tökéletes a vétel.

Chromecast-en, DVD-n szép kép jön, nem hibás a kijelző, akkor mi a baj? Kábeles DIGI-ről van szó. Mit csináljak vele, hogy normális kép legyen?

Kell hozzá box?

2021. nov. 8. 19:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem digitális adás, a tévéd kiírja, milyen
2021. nov. 8. 19:07
 2/21 A kérdező kommentje:

Nem digitális, csak nem értem, miért nem ha HD ready a TV?

Jól gondolom, hogy ilyenkor kell a DIGI-től boxot bérelni hozzá?

Azt gondoltam, azt csak a régi "dobozos" TV-hez kell.

Igaz, ez egy noname TV, de csak 3 éves.

2021. nov. 8. 19:15
 3/21 anonim ***** válasza:
Gondolom vannak analóg csatornák is a kínálatban, ehhez a tévének semmi köze. Törölheted őket a listáról, vagy rászűrhetsz, hogy csak a digitális, esetleg csak a HD adásokat mutassa.
2021. nov. 8. 19:29
 4/21 anonim ***** válasza:
Nálam ez a jelenság akkor volt ( új Sony TV ), amikor a szolgáltató kábele már majdnem elszakadt. Amit leírtál az tipikus kábelhiba. Ja és kell box is, ill. nálam van. A szerelő nem is akarta elhinni, hogy ilyen értékeket mért a lakásomban. Aztán lakáson kívül is, majd egy másik csomópontnál megtalálták a hibát.
2021. nov. 8. 19:34
 5/21 anonim ***** válasza:

A diginél egyszerre sugároznak még analóg jelet a régi tévékhez(ezért nem kell hozzájuk box de kevesebb a csatorna)és digitális jelet a modern tévékhez.Egy modern tévén digitális adás után hirtelen analóg csatornát nézni tényleg "ocsmány" látvány.Vannak csatornák amiből mindkét jel jön,ott a csatorna nevében HD jellel jelzik.

Amelyiknél olyan rossz a képminőség nézd meg a készülék menüjében az "állapot" résznél a jelminőséget,jelerősséget,ott írják hogy digitális-e az adás,frekvenciát,felbontást stb.

2021. nov. 8. 19:54
 6/21 anonim ***** válasza:

Ha szamcsés akkor analóg.

Digitálisnál pixeles lenne ha a forrásjellel lenne gond.

2021. nov. 8. 20:11
 7/21 A kérdező kommentje:

Analóg adás jön. Közben megtaláltam a TV-n hol kell digitális adásra váltani, de azt írja nincs jel. Miért lehet ez?

Ugyanez a kábel másik TV-ben adja a HD csatornákat.

2021. nov. 8. 20:13
 8/21 anonim ***** válasza:

A HD ready egy átb.... szóval egy marketing duma hogy vedd meg. A felbontása kisebb a HD-nál.

Az ócska vacak tv-kre nagy betűkkel, hogy el tudják őket adni, mert ha megnézed a paramétereiket rájössz, hogy levélnehezéknek jók kb. EGy ilyen tv-n nem fog semmi jól mutatni.

2021. nov. 8. 20:17
 9/21 anonim ***** válasza:
Valószínűleg összekevered a dolgokat, és valamelyik bemenetre váltottál, amibe nincs bedugva kábel. A csatornalistából válassz ki egy digitális adást... Lehet, hogy amit néznél, annak csak analóg változata van.
2021. nov. 8. 20:19
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem is full HD minőséget várok, de ne analóg adás legyen. Amit hoz chromecast-en vagy DVD-n, azzal már elvagyok, itt az a gond, hogy miért analóg az adás ha egyszer van benne DVB-C tuner? Miért nincs jel?
2021. nov. 8. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!