HD ready TV-n digitális kábeles DIGI adás csúnya?
A másik TV full HD, ott nagyon szép a kép. Nem vártam, hogy ugyanolyan lesz, de ez kimondottan csúnya, kissé szemcsés, nincs EPG, nem írja milyen csatornára kapcsoltam, nem digitális adást fog? Olyan mint az analóg adás mikor nem tökéletes a vétel.
Chromecast-en, DVD-n szép kép jön, nem hibás a kijelző, akkor mi a baj? Kábeles DIGI-ről van szó. Mit csináljak vele, hogy normális kép legyen?
Kell hozzá box?
Nem digitális, csak nem értem, miért nem ha HD ready a TV?
Jól gondolom, hogy ilyenkor kell a DIGI-től boxot bérelni hozzá?
Azt gondoltam, azt csak a régi "dobozos" TV-hez kell.
Igaz, ez egy noname TV, de csak 3 éves.
A diginél egyszerre sugároznak még analóg jelet a régi tévékhez(ezért nem kell hozzájuk box de kevesebb a csatorna)és digitális jelet a modern tévékhez.Egy modern tévén digitális adás után hirtelen analóg csatornát nézni tényleg "ocsmány" látvány.Vannak csatornák amiből mindkét jel jön,ott a csatorna nevében HD jellel jelzik.
Amelyiknél olyan rossz a képminőség nézd meg a készülék menüjében az "állapot" résznél a jelminőséget,jelerősséget,ott írják hogy digitális-e az adás,frekvenciát,felbontást stb.
Ha szamcsés akkor analóg.
Digitálisnál pixeles lenne ha a forrásjellel lenne gond.
Analóg adás jön. Közben megtaláltam a TV-n hol kell digitális adásra váltani, de azt írja nincs jel. Miért lehet ez?
Ugyanez a kábel másik TV-ben adja a HD csatornákat.
A HD ready egy átb.... szóval egy marketing duma hogy vedd meg. A felbontása kisebb a HD-nál.
Az ócska vacak tv-kre nagy betűkkel, hogy el tudják őket adni, mert ha megnézed a paramétereiket rájössz, hogy levélnehezéknek jók kb. EGy ilyen tv-n nem fog semmi jól mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!