Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 100 CM képátló feletti televíz...

100 CM képátló feletti televízióknál melyik a stabilabb amelyiknek középen van egy talpa vagy amelyiknek két szélen van két-két kis lába?

Figyelt kérdés

Tehát az ilyen csirkerlábú a stabilabb nehezebben borulós:

[link]

Vagy ez a talpas kivitel?

[link]

Ti melyikben biztok/bíznátok jobban?

Megmondom őszintén én a talpastól eléggé tartok. Legalább 124-126 centiset szeretnék venni. De volt egy 19 colos monitorom az talpas volt, kerek kb 25-30 centi átmérős talpal de még azzal is könnyen borult ha meglöktem az asztalt.

2021. nov. 4. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a csirkelábas az első, mikor a két szélén van :)
2021. nov. 4. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg dologtól függ. Súlypont, hová vannak rögzítve a lábak, mennyire lógnak túl és milyen irányba...

A legjobb az, ha VESA szabvánnyal lehet rögzíteni, mert akkor lehet hozzá venni stabilabb talpat.

2021. nov. 4. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondanám, hogy a két szélső láb stabilabb. Persze csak akkor, ha egy jóval nagyobb méretű asztalra/tartóra helyezed el. A falra rögzítés viszont tényleg a legbiztosabb megoldás. Nekem is úgy van a 108 cm-es, csak a fali konzol önmagában van vagy 5-6 kg, betonbiztosan a falba tiplizve. Az életben nem fog leesni a falról a TV.
2021. nov. 4. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 nekem TV állványon állt de felette könyves polcok falba fúrva.

Majd egyik éjjel iszonyat csattanásra ébredtünk.

Egyik csavar megadta magát, a sok tudás meg nehéz. Maradék csavar meg nem bírta a kiképzést. 6 -s csavar lehet gyenge volt, azóta földön álló polcok vannak falhoz rögzítve :D Leszakadtak a könyves polcok. Rá minden a TV re. Ilyen könnyű lekszikonok a polc is odavert a TV nek. Nagy mák volt mert egy kis karcon kívül semmi baja nem lett a TV nek :D Pedig azt hittem másnap hogy TV keresgélés lesz a neten.

Gondoltam megosztom mint tanulópénz :D Másnak ilyen ne legyen...

(Tegyük hozzá hogy nálunk lévő könyvek mennyisége könnyedén felveszi a versenyt egy kisebb falusi könyvtárral. Mondjuk a Hifi meghálálja, jó az akusztika :D )

2021. nov. 4. 17:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát megmondom nektek őszintén nem merek fali konzolt feltenni, mert félek hogy leesik, mint a 4-es-nek. Meg én viszonylag sűrűn rendezem át a szobám. Egy-másfél évente kb. Ezért ha fellenne fúrva ez akadály lenne. Plusz szüleim szerint ebbe a falakba nem igazán érdemes, biztonságos fúrkálni ilyen dolgokat, amik fontosak és sokat érnek. Azt nem tudom hogy pontosan miért csak annyit mondtak hogy mert szilikát tégla és ebből minden kiesik.
2021. nov. 4. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Nekem 108 -as van két oldalt csirkelábakon. Nem nehéz a TV. Szekrény stabil legyen azt annyi. Egyszerűbb átpakolni egy másik falra mint kilyuggatni a falakat. Bár szívem szerint én is konzolosítanám meg kábelmentesíteném :)

4 -es voltam :)

2021. nov. 4. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!