Ha megvásásárlás után egyből maximum hangerőre nyomom a hangszórót bejáratás nélkül, akkor mi lesz?
A fülesemmel is ez történt és rendesen működik, de ha egy nagy teljesítményű hangszórót veszek max hangerőre akkor az ártani fog neki?
Mi lesz ezután?
„Nem tudom hogy kisebb-e a telefon által megadott maximum.”
Hát ezt én sem tudom és sajnos azt sem tudom, hogy kell megnézni, de hátha válaszol valaki, aki ebben jártas.
A bejáratás egy "csoda". Mármint annak a csodája, ahogy elhitetik a vezetékeket meg alátéteket százezrekért vásárlókkal, hogy a berendezésük annyira különleges, hogy csak úgy nem is lehet elkezdeni a használatát. Jól tenyésztett körökben használnak "bejárató zenét", amivel a megfelelő ideig járatott hifi-rendszer eléri a tökéletesség következő fokozatát. Még jobban tenyésztett körökben a félvezetőket és a vezetékeket is bejáratják. Vicces, hogy ez a téma a hifi/audiofil világot nagyon jól ismerő (régi) Hifi Magazin szerkesztőiben nem okozott lelki törést: kb. azt mondták, ha nagyon hiszel benne, reggel kapcsold be a Petőfi rádiót és estére be lesz járatva és meg leszel nyugodva a pitsába :))
(ha a misztikus körítést levakarjuk a témáról, maga a jelenség egyébként a hangszórómembránok fizikai létéből eredően létező, a használattal idővel eltolódnak/eltolódhatnak a hatérfrekvenciák)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!