Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha megvásásárlás után egyből...

Ha megvásásárlás után egyből maximum hangerőre nyomom a hangszórót bejáratás nélkül, akkor mi lesz?

Figyelt kérdés

A fülesemmel is ez történt és rendesen működik, de ha egy nagy teljesítményű hangszórót veszek max hangerőre akkor az ártani fog neki?

Mi lesz ezután?

2021. okt. 31. 13:25
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Az is károsíthatja?
2021. okt. 31. 18:29
 12/24 A kérdező kommentje:
Károsítja nem károsíthatja.
2021. okt. 31. 18:40
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a telefon által engedett maximum a hangszóróra megadott maximális teljesítménynél kisebb, akkor nem lesz baja.
2021. okt. 31. 18:41
 14/24 A kérdező kommentje:
Értem. Plusz wattos nem is tudom hogy kell adni rá.
2021. okt. 31. 19:54
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy kisebb-e a telefon által megadott maximum.
2021. okt. 31. 19:55
 16/24 A kérdező kommentje:
Ha tudod esetleg hogy kell azt megnézni akkor mondd nyugodtan. Ja, és még valami. Ha youtubeon hallgatom a zenét, az halkabb mintha a sima zene alkalmazásban hallgatnám.
2021. okt. 31. 20:30
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

„Nem tudom hogy kisebb-e a telefon által megadott maximum.”

Hát ezt én sem tudom és sajnos azt sem tudom, hogy kell megnézni, de hátha válaszol valaki, aki ebben jártas.

2021. okt. 31. 20:38
 18/24 anonim ***** válasza:
Füldugó jó mélyre be, külön hangosra kevert track leghangosabb része indít, hangerő fokozatosan emel. Hallani fogod, ha torzít. Jól méretezett rendszereknél a hangszórók teljesítménye van túlméretezve, és az erősítő tápja is, de az nagyon. Kommersz szutykoknál a táp az első, ami miatt torz jelet kapsz, arra jön még az erősítő maga, rendszerint már félhangerőn, és ott szerencsés esetben a mélyeket már nem emeli tovább, csak ordít. Kellemetlen esetben ez csak látszólagos, és maga a torzítás limitál a mélyeid intenzitásán. A hangszóró ezt pont nem szereti, és mivel hasonló túlküldött jel előfordul pro cuccokon is, ha a bemeneti gain struktúra nagyon melegbe van hajtva, célszerűbb ott is a hangszóró teljesítményét túlméretezni, főleg ha a megkövetelt pontosság miatt egy védőlimiter se megoldás.
2021. nov. 1. 06:01
 19/24 anonim ***** válasza:

A bejáratás egy "csoda". Mármint annak a csodája, ahogy elhitetik a vezetékeket meg alátéteket százezrekért vásárlókkal, hogy a berendezésük annyira különleges, hogy csak úgy nem is lehet elkezdeni a használatát. Jól tenyésztett körökben használnak "bejárató zenét", amivel a megfelelő ideig járatott hifi-rendszer eléri a tökéletesség következő fokozatát. Még jobban tenyésztett körökben a félvezetőket és a vezetékeket is bejáratják. Vicces, hogy ez a téma a hifi/audiofil világot nagyon jól ismerő (régi) Hifi Magazin szerkesztőiben nem okozott lelki törést: kb. azt mondták, ha nagyon hiszel benne, reggel kapcsold be a Petőfi rádiót és estére be lesz járatva és meg leszel nyugodva a pitsába :))

(ha a misztikus körítést levakarjuk a témáról, maga a jelenség egyébként a hangszórómembránok fizikai létéből eredően létező, a használattal idővel eltolódnak/eltolódhatnak a hatérfrekvenciák)

2021. nov. 1. 12:03
 20/24 A kérdező kommentje:
Szóval nem kell bejáratni és nem is lesz rosszabb hangja maxon? 😀
2021. nov. 1. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!