Segítséget kérek Sharp LC-19D1E-BK televízió beüzemeléséhez. Külföldről kaptam. Betöltötte a található csatornákat az RLT Klub kivételével. De kép nincs. Vissza kellene állítanom a tv-t gyári állapotra előbb? Vagy az antenna nem jó?
Kedves Morzsi 007! Köszönöm a válaszodat, csak sajnos nem értem. Mit kell akkor beszereznem?
Mert set-top-box nem kell, azt már egészen biztosan tudom. Nem akarok fizetős csatornákat nézni és az ingyenesekre be van építve a tv-be a vevő egység vagy mi.
Akkor miért nem működik, amikor külföldön, ahonnan hozták ragyogóan működött.
Gyári állapotra visszamentem tegnap, újból kezdtem mindent, most már se kép, se hang. Előzőleg legalább a Duna tv hangja szólt belőle, mikor bekapcsoltam.
Az antennával lehet a baj? Kültéri antenna, ajtó alatti átvezetéssel, ez még a digitális átálláskor lett beépítve, azóta viszont nem használtuk.
A Mindigtévé tájékoztatója szerint az ingyenes csatornák továbbra is a meglevő eszközökkel foghatók.
Ezért tudom az ősrégi Duna tv-n venni az adásokat a régi set-top-box-szal, ami nem képes DVBT-2-re és 265-re. Mégis bejön az adás.
Tehát nem a dekóderrel van a probléma, hanem vagy az antennával, vagy én programozom rosszul.
A leírás alapján, csak a prémium csatornák jönnek h265-tel, az ingyenese foghatóak h264.
Akkor mégis csak kellene működnie.
Ilyenre gondoltam pl
De mivel a DVB-T bele van építve a készülékbe, nem szükséges venni. Egyébként van ilyenem, rá is kapcsoltam, de nem változik a helyzet attól, hogy belülről is és kívülről is kapta a DVB-T-t.
Sikerült minden ingyenes tv-t és rádiót telepítenem, de nincs kép a tv-n, hang van, a rádión pedig nincs hang.
Szerintem valami bagatell probléma lehet a beállításnál, ki van kapcsolva a kép a tv-nél.
Külföldön még ragyogóan működött ez a tv, mielőtt elhozták kocsival. Be volt pólyálva, nem ütődhetett meg.
Majd eldöntöm, hogy visszaviszem-e 3000 km-re. Miért vinném vissza???? Egyébként nem ahhoz kértem segítséget, hogy mit tegyek a tv-vel, hanem ahhoz, hogy hogyan üzemeljem be.
Jó magyar szokás szerint jött megint az ész-osztás, a kéretlen tanács.
"Egyébként nem ahhoz kértem segítséget, hogy mit tegyek a tv-vel, hanem ahhoz, hogy hogyan üzemeljem be."
Ahhoz már megvolt.
Az észosztás szerepe úgy látom a kérdezőnél.
A beüzemeléshez egyáltalán nem kaptam semmiféle segítséget.
Az észosztás nem nálam van, mert nem kérdeztem, hogy visszavigyem-e vagy sem.
De kár ezen vitatkozni. Feleslegesen bosszantom magamat tipikus megnyilvánulások miatt.
Hát akkor, ha nem kodek probléma van, akkor beállítás.
Nyelv, régió rendben?
Na, legalább Morzsitól jó kérdéseket kapok.
Nyelv magyar, ország magyar. Még régiót is kellene beállítanom?
Úgy érzem, valamit nem állítok be jól.
Tegnap rájöttem, hogy DTV üzemmódba kell kapcsolni kezdetnek. Utólag ez már evidensnek tűnik, de az ember nehezen igazodik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!