Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van jobb megoldás film nézéshez?

Van jobb megoldás film nézéshez?

Figyelt kérdés

Jelenleg laptopra letöltöm a filmet majd felmásolom külső ssd-re, és az ssd-t csatlakoztatom a tv-hez.

Van valami egyszerűbb megoldás hogy ne kelljen másolgatni?

Nem Netflix stb gondolok…

2021. szept. 10. 10:41
1 2
 1/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ha a TV-d LAN kábellel összeköthető a routerrel és azon van USB, külső HDD-nek, akkor úgy működhet. Így maradhatna fixen ott a HDD, amit bármilyen eszközről elérhetsz és így töltheted rá a filmet, magyarul lesz egy saját felhőd.
2021. szept. 10. 10:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
HDMI kábellel összekötöd a laptopot és a tv-t, és tádáám...
2021. szept. 10. 10:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2 megoldása tökéletes, én is pont így használom, így nézek Netflixet, HBO Go-t, meg netről bármit, de tényleg akármit...Egyetlen feltétel, hogy a gépeden legyen HDMI kimenet, a tv-den meg bemenet...
2021. szept. 10. 10:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha a tévé be van kötve a hálózatba, amin a gép is van, a gépen jobb klikk egy médiafájlon, küldés eszközre, majd kiválasztod a tévét. Kábelen működik csak maradéktalanul, wifin a HD filmek már akadozhatnak. A nappaliban lévő tévére így küldöm ki a filmeket a hálóban lévő gépről. A háló tévéje meg HDMI kábellel be van kötve, bár az nem is okos, 12 éves, még az első generációs lapostévé.
2021. szept. 10. 11:01
 5/13 anonim ***** válasza:
A régebbi tévéket chromebox nevű cuccal tudod felokosítani.
2021. szept. 10. 11:21
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat!

A tv-m 2020-as samu qled, így csak valami olyan megoldásra gondoltam ami kiválthatja a laptop+ssd párost hogy a filmeket ne kelljen másolgatni és minden alkalommal összedugdosni a tv-vel. Olyan megoldás amire le tudom tölteni a filmeket és egyből elérem a tv-n.

A mini pc-k vagy a nas rendszer nem ilyenek? Nem értek ezekhez, most olvasgatok ilyenekről…

2021. szept. 10. 11:32
 7/13 anonim ***** válasza:

Médiaszerver a laptopra.

Én az Universal Media Server-t használom. Meg kell benne adni a mappát, ahol a filmek vannak és a tévén elérhető lesz, feltételezve, hogy ugyanarra a routerre vannak kötve.

2021. szept. 10. 11:45
 8/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%

“ A mini pc-k vagy a nas rendszer nem ilyenek? Nem értek ezekhez, most olvasgatok ilyenekről…”

Amit javasoltam USB router esetében, hasonló, mint a NAS. Ezekben van beépített torrent kliens is, ha ilyen módon töltöd a filmeket, akkor nem kell hozzá semmi, folyamatosan vissza is tölti a router, én így használom.

A HD felbontástól felfelé már a WIFI kapcsolat kevés, akadni fog, ezért mondtam a LAN kábelt.

2021. szept. 10. 11:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Morzsi007, ez jól hangzik és LAN kábellel össze tudom kötni. Milyen USB routered van vagy milyet ajánlanál?

Ha megvan már csak a használatát kell megismernem, (beépített torrent kliens miatt érdekes) de gondolom nem olyan nehéz.

2021. szept. 10. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Tp link archer pl jó választás otthonra
2021. szept. 10. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!