Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 0.18-0.3-0.5 ohm között mi a...

0.18-0.3-0.5 ohm között mi a különbség?

Figyelt kérdés

Értve azt, hogyha 0.18 ast használok ott a gőz nagyobb, mint egy 0.5ösnél?

(50-50 arányban vannak keverve a liquidek) Ezt nem tudom ezért kérdezem, köszike

2021. júl. 3. 21:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#9 Tehát a 0,18-ast nagyobb teljesítményen használod, ezért ad nagyobb gőzt. Nem azért, mert 0,18 ohmos. És szerinted téved mindenki...
2021. júl. 3. 22:55
 12/21 anonim ***** válasza:

Ahogy írtam, mindnek meg van adva, hogy milyen teljesítmény tartományban működik. Ha az én cigimbe 0,5-ös porlasztó van, akkor azt 25-35 Watt közé állíthatom. Hiába állítom 10 Wattra, semmit nem csinál, 20 Watton már pici gőz van, de hideg és élvezhetetlen, 30-35 Watton működik jól, ha feltolnám 80 Wattra, szénné égne a fűtőszál és a vatta. Tehát csak ezt az állításodat próbáltam cáfolni:

"Tehát ha te beállítod a szabályozható modot X teljesítményre, az az ellenállástól függetlenül ugyanakkora gőzmennyiséget eredményez."

Úgyhogy az nem úgy van, hogy beteszek egy 0,18 Ohmos porlasztót, és 0-200 Watt közt szabadon használhatom. Nem ok nélkül vannak különböző ellenállású porlasztók.

2021. júl. 3. 23:37
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

#12 Csak éppen nem az ellenállás az, ami miatt az egyiket ilyen, a másikat olyan teljesítményen lehet jobban használni, hanem a felépítése.

Most is van a szekrényben fél tucat különböző anyagú huzalom, amikből tudok tekerni mondjuk neked 2 ohm-osat, amit nagyobb teljesítményen lehet használni, és emiatt nagyobb gőzt ad, mint egy 0,5 ohm-os másik tekerés.

És akkor még az is ott van, hogy minél nagyobb fémtömeget kell felfűteni, annál nagyobb a tehetetlensége, vagyis nagyobb teljesítményt követel meg ahhoz, hogy mondjuk 1 mp-en belül 200 Celsiusra fűtsön.

Azt kell nézni, milyen teljesítményen ajánlott a használata, és nem az ellenállást.

2021. júl. 4. 06:14
 14/21 Szirty ***** válasza:
52%

"Ha minden igaz, nagyobb ellenállású “izzítórész” (nem vagyok otthon e-cigik témájában) jobban felmelegedik, fizikailag így értelmezhető."

Sok minden igaz, de ez nem!

Az ellenállás és a teljesítmény között fordított összefüggés van!

Kisebb ellenállás -> nagyobb áram -> nagyobb teljesítmény...

2021. júl. 4. 09:34
 15/21 anonim ***** válasza:
#14 Mivel a legtöbb, nem gagyi mod szabályozható teljesítményű (VW, VariWatt, stb.), így a logika ott bukik, hogy a teljesítmény (a modon beállított) adott.
2021. júl. 4. 09:44
 16/21 Szirty ***** válasza:

"így a logika ott bukik"

Értem én, de jelezném hogy a válaszom nem a komplett készülékre vonatkozik, hanem az idézett válaszoló téves elképzelését próbáltam helyesbíteni az ellenállás-teljesítmény összefüggésével kapcsolatban!

Ez fizikai tény. Az hogy szabályozva van a teljesítmény, ezen a tényen nem változtat.

2021. júl. 4. 09:52
 17/21 anonim ***** válasza:
#16 Az úgy valóban igaz.
2021. júl. 4. 12:25
 18/21 anonim válasza:

#1 vagyok

Szirty ez valóban így van, megvizsgálva P=U^2/R, viszont kíváncsi vagyok, hogy hogyan áll össze a kép; az a része igaz volt a felvetésemnek, hogy nagyobb ellenállás jobban felhevül, de ez a képlet alapján kevesebb teljesítményt feltételez… Tényleg kíváncsi vagyok erre, meséld el hogy van:D

2021. júl. 4. 20:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha a nagyobb ellenállás jobban hevülne, akkor a vezetékek szigetelését meg se lehetne fogni.
2021. júl. 4. 21:01
 20/21 anonim válasza:

Megint #1 vagyok

#6 itt vannak viszont nagy bajok: az ellenállás és teljesítmény bármilyen elektromos eszköznél jelen vannak és mérvadóak… azok a tényezők pedig, amiket felsoroltál, mind az ellenállást befolyásolják, ellenállással kapcsolatosak (pl milyen hosszú, milyen anyagú, milyen vastag tekercs), tehát nem kéne “csak egy fizikai mérőszám”ként letudni

#9 ez a válasz valójában teljesen igaz. Úgy értem hogy pl az előbbi P=U^2/R képlet is alátámasztja, tehát kisebb ellenállás -> nagyobb teljesítmény

#13 pont a második bekezdésedben írod le, hogy mennyiféleképpen befolyásolja a “felépítés” az ellenállást. A különböző “felépítésekből” (pl az egyik vékonyabb, másik vastagabb, hosszabb, rövidebb) adódnak a különböző ellenállások, azokból pedig a teljesítmények.

#19 pont a vezetékek azok, amelyeket minél kisebb ellenállásúakra próbálnak tervezni (lásd pl szupravezetők), így nem azok hevülnek… a fogyasztók hevülnek, amelyek nagyobb ellenállással bírnak. Pl rezsónak nem a belső vezetékei hevülnek, hanem a melegítőrész, amely ellenállást képvisel.

2021. júl. 4. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!