0.18-0.3-0.5 ohm között mi a különbség?
Értve azt, hogyha 0.18 ast használok ott a gőz nagyobb, mint egy 0.5ösnél?
(50-50 arányban vannak keverve a liquidek) Ezt nem tudom ezért kérdezem, köszike
Ha minden igaz, nagyobb ellenállású “izzítórész” (nem vagyok otthon e-cigik témájában) jobban felmelegedik, fizikailag így értelmezhető.
Viszont figyelj arra, hogy a 0,18 kisebb szám, mint a 0,5. A kérdésed alapján mintha ebben tévedésben lennél.
Ez egy gyakran előforduló tévedés az e-cigit használók körében. Az, hogy a kisebb ellenállás nagyobb gőzt eredményez, a szabályozatlan modokra érvényes, és csak azokra. A gőz mennyiségét a leadott teljesítmény határozza meg.
Tehát ha te beállítod a szabályozható modot X teljesítményre, az az ellenállástól függetlenül ugyanakkora gőzmennyiséget eredményez.
Viszont lehet különbség a két különféle porlasztó felépítésében, ami okozhat olyat, hogy az egyik nagyobb gőzt termel - pl. nem mindegy, milyen vastag, milyen anyagú fűtőszál van benne, milyen tekercseléssel, milyen vatta, mekkora lyukon keresztül kap a vatta liquidet.
Vagyis az ellenállás az csak egy fizikai mérőszám, ami önmagában semmit nem jelent.
Mindenki téved. A 0,18 Ohm-os porlasztóval sokkal több gőz keletkezik, mint a 0,5 Ohm-ossal. Mindet más tartományban lehet használni. Pl. egy 0,5-öst 25-40W közt, a 0,3-ast 40-50W, egy 0,18-ast 50-80W közt, ezért gőzöl jobban. A kisebb ellenállás lényegében egy rövidzár, zárlat, ezért jobban melegszik a fűtőszál.
Azt te tudod, hogy mennyire akarsz gőzölni. Nekem 0,5-ös van, az kb. a cigi füstjével egyezik meg. Ha komoly füstfelhőket akarsz eregetni, akkor 0,18-ast válaszd, de azt max 3 mg-os liquiddel nyomd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!