Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Valaki segítsen szét*b az...

Valaki segítsen szét*b az ideg már😔 Valaki tud nekem xbox network csatlakozásban segíteni?

Figyelt kérdés

Xbox one-omon nem tudok rácsatlakozni a wifinkre de a szomszédén működik mindig azt írja restartoljam meg hasonlók (DHCP) azt se tudom miaz

De én nem értek hozzá csak egy lány vagyok 🥲VALAKI HELP MEE PLIIZ

Nagyon hálás lennék érte

2021. jún. 15. 21:07
1 2
 11/20 Morzsi007 ***** válasza:

Próbáld meg manuálisan beállítani. Nézz meg egy routerrel csatlakoztatott mobil wifi beállításait

Ip cím

DNS

Alapértelmezett átjáró, stb.

Ugyanazokat a számokat írd be az Xboxba, egyedül az IP címet változtasd meg olyanra, amilyen még nincs kiosztva egyetlen routerhez csatlakoztatott eszközre sem. Pl 192.168.0.10, az utolsó számjegyet kell változtatni olyanra, amilyen még nincs a többi eszközön, hogy ne legyen ütközés.

2021. jún. 16. 15:52
 12/20 A kérdező kommentje:

Okés ha jól értem

Bent vagyok a boxon az ip settingsben és ott van hogy ip manual

Na most itt ha írom először az ip-t kéri amit nekem le kell néznem egy telefonról mondjuk és az utolsó számot megvaltoztatni olyanra ami nincs

De utána meg kér tőlem ilyeneket hogy “subnetmask” meg “gateway”

Ezek maradjanak ugyan azok amiket a box eredetileg meg adott?

Mellesleg az xbox ipje és a telome elég más ez nem tudom mit jelent a telome 192 a box meg 169el kezdődik

2021. jún. 16. 18:02
 13/20 Morzsi007 ***** válasza:

Subnetmask - alhálózati maszk

Általában 255.255.255.0

Gateway - Átjáró (router ip címe)

Ez változhat márkánként, de ennek is egyezni kell minden eszközön, “általában” 192.168.0.1

Így kell kinéznie az eszközök ip címének, ha máshogy kezdődik, ahogy írtad, az nem jó, csak az utolsó szám különbözhet meg kell is neki. Pl 192.168.0.10

2021. jún. 16. 21:02
 14/20 A kérdező kommentje:

Ezeket beírtam és még kért tőlem olyat hogy primary és secondary DNS oda mit írjak? Mert a telomon találtam egy DNS-t de az csak egy szám sor

De akkor a sec.hez mikell?

2021. jún. 17. 09:12
 15/20 Morzsi007 ***** válasza:
Semmi.
2021. jún. 17. 09:34
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha tudod a router IP címét akkor abból mindent ki tudsz sakkozni ha fix címet szeretnél beírni. Szinte az összes routernek a világon 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 az IP címe. Ha nem tudod akkor ha beírod egy bármilyen böngészőbe ami csatlakozik a routerhez akkor az egyikre be kellene jönnie a router menüjének. Innentől kezdve adhatsz egy fix IP címet bárminek amit más gép nem használ. Az eleje mindig ugyanaz 192.168.0 vagy 1 attól függ a routernek mi van. Az utolsó szám ami változik. Különböző okok miatt, hogy rövidre fogjam a magyarázást azt javasolnám, hogy valami 4-10 közötti számot adj meg. Tehát lehetne a fix IP címe az Xboxnak 192.168.0/1.4

A Subnet mask mindig 255.255.255.0

A gateway és a dns a router címe.

A másodlagos dnst nem kell kitölteni.

Tehát normál esetben így néz ki egy példa

Manuális IP: 192.168.0.4

Subnet mask(alhálózati maszk): 255.255.255.0

Gateway(átjáró): 192.168.0.1

Primary DNS (elsődleges dns): 192.168.0.1

Secondary DNS: üres

Egyébként az Xboxban már egy jó ideje van magyar nyelv amit a nyelvi beállításoknál (language) tudsz állítani viszont ha jól emlékszem internetkapcsolat kell a telepítéshez.

2021. jún. 17. 09:38
 17/20 A kérdező kommentje:

Okes na most azt írta ki hogy nem tud csatlakozni az static iphez

Gondolom másikat kell megadnom akkor ip adressnek

Az utolsó számon kene valtoztatnom amíg nem lesz jó?

Illetve megnéztem 3telon is ahol 101,100,102 az ip veguknel az utolsó számok

Akkor a körüli értéket kene megadnom az xboxon is nem hogy jó legyen ?

(Bocsi amúgy hogy fogyatékos vagyok mondhatni digitális analfabéta vagyok 🙁)

2021. jún. 17. 10:35
 18/20 Morzsi007 ***** válasza:

“ Illetve megnéztem 3telon is ahol 101,100,102 az ip veguknel az utolsó számok”

Akkor ezeket ne használd az Xboxnál, pl “105” legyen az utolsó szám.

2021. jún. 17. 11:10
 19/20 anonim ***** válasza:

#17 Nem akartam túl hosszúra húzni amit írok, de akkor mégis kifejtem miért 4 és 10 közé tedd a statikus IP címet. Azért van 100 felett a többi eszközöd IP címe mert a legtöbb router a százas számtól oszt ki automatikus (DHCP) címeket az új eszközöknek. Ha valami csatlakozik akkor kap egy számot ami nem foglalt 100 felett. Onnan ne adj meg statikus IP címet mert az össze fog akadni az automatikus kiosztással. Elvileg 1 kivételéven ami a router címe bármit megadhatsz 99ig, de más hűlózati ajánlások miatt érdemes minél közelebb lenni az 1hez. Amiért nem ajánlom a 2-3at az az, hogy ha bizonyos kiépítésű a rendszer mondjuk több routerrel vagy olyan hálózati eszközökkel amik szeretnének minél közelebb lenni az 1hez alapból, akkor azok foglaltak lehetnek.

Amúgy ha a DHCP működik a routeren (és miért ne működne hiszen azt mondtad minden más jó) akkor őszintén szólva elég valószínű, hogy a hiba nem az Xboxban keresendő (hacsak nem romlott el a hálózati csatlakozója). Annak ugyanúgy csatlakoznia kellene automatikusan, maximum router beállítástól függően lassú lenne vagy nem tudna csatlakozni más játékosokhoz. De magának a rendszernek működnie kellene és tudnod kellene letölteni meg böngészni rajta.

2021. jún. 17. 11:35
 20/20 A kérdező kommentje:

Hatalmas katyvasz

Megpróbáltam 8as végűre is azon sem működött na most én ugye azt elfelejtettem mondani hogy ezelőtt amikor először jelentkezett a probléma megkértem a szomszédot hogy had nézzem meg az ő wifijén (mert elért idáig ) hogy jó e rajt és azon jó volt az automata beállításokkal

Nem tudom ez mennyire lényeges

2021. jún. 17. 12:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!