Létezik irányított hangszóró otthoni felhasználásra?
Olyan hangszórót keresnék otthoni felhasználásra (számítógéphez), amit normál hangerőn működtetve csak én hallanék.
Kapható ilyen? Esetleg próbáltátok már?
Munkahelyre kéne, mert szól a köcsög Rádió 1, én meg nem bírom. Fejhallgató nyilván nem játszik ilyen esetben :D
Telefonról szoktam bluetooth fülest használni, de egyrészt kényelmetlen, meg ha hívnak, akkor csak a probléma van vele.
Szóval ha nem méregdrága a fent említett jellegű, legolcsóbb hangszóró, akkor talán beruháznék egyre.
> Fejhallgató nyilván nem játszik ilyen esetben :D
Mer'?
> Telefonról szoktam bluetooth fülest használni, de egyrészt kényelmetlen
Van többféle a boltban, valószínűleg olyan is, ami neked is kényelmes
> meg ha hívnak, akkor csak a probléma van vele.
Mer'?
Nem, nincs olyan hanglencse, ami néhány kHz alatt is jól tudna működni, és afölött is inkább csak mint jó kompromisszum jön szóba, nem az van, hogy kilépsz a zónából, és bumm, süket csend...
#4: Esetleg ha a ""köcsög" rádió hangját" ellenfázisú jelként kapná,
akkor nem hallhatná. A gond viszont az, hogy a rádió távol szól, így hozzá a rádió hangja már torzulva jut el, így nehezebb megfelelő ellenjelet generálni.
Csak a nagyon magas hangokat/rezgéseket lehet irányítani.
Beszédhangot,vagy basszust a terjedési képességük miatt nem lehet semmilyen csodakütyüvel..
Olyat tudnék elképzelni, hogy az irányított hangszórót körberakni több hangszóróval, ami a fekvencia ellenfázisával szólal meg , így talán halkabb lenne a zónán kívűli rész, de biztos már okosabbak kitaláltak valami megoldást.
Egyébként hogy lehet előállítani pl egy zene ellenfázisát. Ne nevessetek ki, ha hülyeséget írtam, nem ismerem a témát nagyon😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!