Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Aptx HD Bluetooth fejhallgató...

Aptx HD Bluetooth fejhallgató transzmitter, hi-fi audiophile?

Figyelt kérdés

2021. márc. 17. 15:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=XJJy6VJvSCk - lazán, érdekességképpen kapcsolódik
2021. márc. 27. 13:38
 22/32 A kérdező kommentje:
Azért ez már súrolja az elmebaj határait. Az öreg külön lekötteti a szolgáltatóval nem kevés pénzért a hifinek a betápot, csak éppen arra nem gondol, hogy ugyan arról a trafóról jön mint a többi egymás hegyén-hátán lévő légkábel. Jobban járt volna valami aksis pufferos inverterrel ha már ennyire fanatikus. Erre mondják, hogy az még nem olyan nagy baj, ha valaki hülye, csak akkor ha szorgalommal is párosul. Az biztos, szubjektív level = 100.
2021. márc. 28. 20:13
 23/32 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Erre is próbáltam utalni akkor, amikor azt mondtam, hogy ez hitkérdés ;)

Ez az egész audiofília dolog tulajdonképpen arról szól, hogy neked megéri azt a pénzt, az általad vélelmezett minőségjavulás.

tökmindegy hogy most kábel, tápszűrő, reclocker, dac chipek. HA hallasz különbséget A és B között, (tökmindegy hogy valóban van-e különbség , műszerekkel kimutatható vagy sem - placebo hatás), ÉS neked megéri azt az X ártöbbletet akkor megveszed.

2021. márc. 28. 20:46
 24/32 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. A fejhallgató projekt jegelve, de időközben összeállt a "vas". Már egy hete nyüstölöm, és olyan élményekkel lettem gazdagabb, ami minden előzetes számításaimat felülmúlta. [link] [link] Érezhetően különbséget lehet tenni egy Flac CD rip, és egy nagyobb felbontású formátum közt. Az az érzésem, hogy most elkezdődik a vadászat 192kHz/24bit, és a 5,6MHz DSD tartalmak után. 192kHz/24bit még lenne elég sok, de az az érzésem ezek nagy része sima felkonvertált tartalom. CD Flac-ból már összeszedtem 1 terát, de az ennél jobb minőségű zenékre nagyítóval kell vadászni a torrent oldalakon. 32bit/768kHz, vagy 11,52MHz DSD meg kb, az a kategória, hogy hallottam már egy olyan emberről, aki látott egy olyan valakit aki látott már egy ilyet.
2021. ápr. 8. 20:34
 25/32 anonim ***** válasza:

rutracker-en elég sok magasrátás cucc fent van, én is onnan szedegettem.

192kHz/24bit- a java ezeknek Vinyl RIP tehát valós is lehet, de leszeded meglesed hogy hány hertzig van benne jel és kiderül, hogy annyi-e amennyi rá van írva, bár a vinyl ripeknél nem szoktak hazudni annyit.

Sőt, ezek között a vinylripek között szoktak kincsek lenni, eredeti masterek, nem pedig a remastered borzalmak.

ja a 32/768 az még nem annyira forog közkézen.

Egyébként meg vigyázz mit kivánsz, van DSD512 albumom, 40perc körül, 14,5 giga; DSD256, félórás album, 6 giga :D

illetve egyre gyakrabban szaladok bele *.mka fájlokba, 2 sávval (DTS 5.1 24-48, FLAC 2.0 16-44).

illetve jön néha szembe flacba pakolt mqa ami elvileg 24/352,8, de mivel a DACom nem támogatja ezért csak sima 16/44-nek látom.

csak a móka kedvéért, hogy meghallgasd hogy szól, lehet összevadászni legál ingyen demókat is

[link]

[link]

[link]

[link]

Illetve mivel már van egy jó rendszered, és hamár elággé vájt lesz a füled akkor érdemes odafigyelni hogy mit töltesz le, ugyértem melyik kiadás, melyik master.Rájössz, hogy miért kerüljük a "remastered" verziókat, szembejön majd veled a dinamikatartomány és -kompresszió, a hangerőhábórú, et ecera et ecera.

Pl.: ezt látványosan elk*rták 2001-ben.

[link]

Ez egy feneketlen nyúlverem, Isten hozott!

2021. ápr. 8. 22:38
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszi köszi köszi! Mihelyt lesz időm végigmazsolázgatom őket, de így ránézve is ígéretesnek tűnik. Az n.corrol szedtem le kíváncsiságból jó pár vinyl direkt rip-et, de még nem hallgattam meg őket,egyszerűen a letöltés gyorsabb mint a lejátszás, meg dolgozni is kell néha. Még csak kóstolgatom a témát, és a magam egyszerű józan-paraszti gondolkodására támaszkodva indultam el. Van két db 3TB WD külső vinyóm, amiből csak az egyikre töltök. Létrehoztam két fő könyvtárat, mint veszteséges, és veszteségmentes zenék. A cél, hogy minden számomra érdekes veszteségmentesen meglegyen, de egyenlőre vannak olyan előadók amik csak MP3-ban fellelhetők, vagy nem találtam meg eddig Flac-ban. A veszteségmentesben az alkönyvtárak a jazz, komolyzene, rock, pop magyar rock, magyar pop, ünnepi, és reference. A referencben gyűjtöm a járatós lemezeket (isotek meg hasonlók), meg a különleges audiophil demó lemezeket (Marantz, Mcintosh,stb). A második vinyót arra tartogatom hogy mentést készítsek az elsőről, mihelyt kigyomlálom ami mégsem kell. Ha már annyi energiát belefeccolok a töltögetésbe, gyűjtögetésbe, nem árt egy biztonsági másolat. Mások nem tudom hogy csinálják, de ezt a módszert észszerűnek tartom. Még szóba jöhetne a felhő-tárolás, de az több teránál gondolom nem kis költség, és valahogy úgy vagyok vele hogy az a biztos ami a polcon van.
2021. ápr. 8. 23:47
 27/32 anonim ***** válasza:
úgyúgy, mindig legyen meg offline ;)
2021. ápr. 8. 23:55
 28/32 anonim ***** válasza:
őőő... tudom régimódi, de fővárosi szabó ervin könyvtár kölcsönöz audio cd-ket, és interneten kereshető katalógusuk van. Rippelni meg mindenki tud.
2021. ápr. 10. 23:41
 29/32 A kérdező kommentje:

őőő..járható út, de teljesen illegális....őőő mondja az, aki torrentről akarja letölteni fél világot. Tudtommal digitális másolatot mindenki készíthet, de csak arról a hordozóról amit előtte megvett,vagyis kifizette a jogdíjat, és csakis saját használatra. Az nCor-on több ezer flac cd-rip van fent, szinte minden valamire való előadó teljes életműve komplett, és külön lemezenként is. Én biztos nem fogok könyvtárba kuncsorogni és sumákban berippelni a laptopra egyetlen lemezt sem. Ezt már megtették előttem jópáran, teljesen felesleges erre az időt pazarolni. Ami viszont érdekes a nCorról azok a tartalmak, amiket közvetlenül vinylről, vagyis analógról, nagy felbontásban 24bit/192kHz-en rippeltek. Ehhez szerintem mindenképp spéci, drága szerkó kell, és az se árt ha a lemez nincs szétkopva. Szerencsére vannak olyan zenebarátok, akik ezt önzetlenül megteszik, és meg is osztják a többiekkel. Ez egyenlőre nekünk mezei felhasználóknak olyan Kánaán, amit a legtöbb torrent felhasználó fel sem fog. Csak a példa kedvéért, az egyik ismerősöm Németországban elkezdett torrentezni mint itthon, letöltött 1-2 filmet, és egy hónapon belül csengettek nála egy 300 ejros csekkel, és közölték mellé, hogy ezt vegye baráti figyelmeztetésnek, mert ha lesz legközelebb, akkor az tényleg fájni fog.

A 2lmusic store nagyon hasznos volt, mert megmutatta mi a retusálatlan eltérés a különböző felbontások közt. Remélem nem átbaxás ami ott van, és tényleg a mesterszalagról digitalizáltak különböző felbontásban. Ma már olyan technikák vannak a hangnál is, mint a képfelskálázásnál, el tudom képzelni hogy sok 24Bit tartalom nem más mint sima 16Bit felskálázva, csak hogy jobban fogyjon. A hét végén ráértem kicsit foglalkozni a dologgal, és nagyon tanulságos volt. A sima 16Bit/48kHz CD-re azt mondanám hogy tényleg jól szól,és szerintem a könnyűzenében, rockban teljesen megfelelő. Már ennél a minőségnél is inkább a forrásanyag a gyenge pont, ha gyenge az eredeti analóg, akkor abból csodát ne várjunk, még DSD 256-nál sem. Miután meghallgattuk a 24Bit/96-352,8kHz, DSD64, DSD 128 felbontásban ugyan azt, egyöntetűen tisztábbnak tűnt mint a sima CD, a CD hang ezek után "fátyolosan" hatott. Ezek a formátumok közt hangzásilag olyan kicsinek találtam az eltérést, hogy az inkább már szubjektív mint objektív volt. Viszont legalább tízszer meg kellett hallgatnom a DSD 128, és a DSD 256 felvételt mire azt mondhattam hogy van a kettő közt egy nüansznyi eltérés. Rá kellett hogy "álljon" a füle az embernek hogy észrevegye hogy a színpadkép kicsit pozicionáltabb volt a DSD 256-nál. Már a DSD 128-nál is eléggé elkülönültek (legalábbis a sima CD-hez képest) a hangszerek, itt találtunk egy kicsit nagyobb precizitást. Szerintem talán egy komolyzenei koncertfelvételnél esetleg megérheti ez a kis szinte hallhatatlan pluszt a három -ötszörös fájlméretet, de az biztos könnyűzenére nem fogom bevállalni. DSD 256 7 perc 1,2 GB, ugyan az CD-ben 16BIT/48kHz 26 MB. Ez kb 40-szer nagyobb méret és nagyjából annyi a különbség mintha vennék egy sportautót ami megy 290-el 30 millióért, és vennék egyet mi megy 320-al 1,2 milliárdért.

2021. ápr. 13. 16:15
 30/32 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 13. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!