Aptx HD Bluetooth fejhallgató transzmitter, hi-fi audiophile?
én lehet inkább SMSL SU-9-t rendeltem volna, nemcsak az ára, hanem leginkább amiatt h a SU-9 ben ESS Sabre ES9038PRO DAC Chip van a M400asban meg AKM AK4490.
Ne érts félre, mindkettó nagyon jó, nekem az ESS hangzása jobban bejött AKM után.
Akkor benéztél valamit, mert az M400-ban AK4499 flagship chip van. Szerintem a SU9 már kifutott, de az árkülönbözet is mutatja hogy az M400 bőven felette van. Arra viszont én is kíváncsi vagyok hogy fog szólni, remélem nem égek be vele. A teljes szett SMSL DP5 lejátszó, SMSL M400 DAC, SMSL SP400 fejhallgató erősítő-előerősítő, NuPrime STA-9 végfok.
Elég sokat belefeccoltam rosszul esne ha gyengén szólna.
valóban benéztem a 449*-t, bocsánat.
ne aggódj, tuti jól fog szólni.
ez az ESS / AKM dolog meg hit kérdése, kb mint a fotósoknál a Canon/Nikon.
Csak a összehasönlítás végett ha alkalmad lesz akkor hallgasd meg egy ESS chipes DAC-al a rendszered. nem jobb, nem rosszabb, más. kinek a pap, kinek a paplan, ennyi :)
Abban viszont mindketten egyetérthetünk h a lényeg h ne PCM legyen ;)
Kiváncsiságból kérdem, nem kevésbe van ez a szett, milyen ehhez méltó fejhallgatóval vagy hangszóróval élvezed?
Ez egy fájó dilemma minden hifista számára. Mégpedig az, hogy mennyit számít a kábel. Én szerintem nagyon is sok mindenben, és abban is biztos vagyok, hogy itt nem a hangzást értem elsősorban. Elsődlegesen az árban,itt rendesen elúszhat a hajó, aki nagyon beleveti magát a témába. Aztán pszichológiai hatása is van a hangzásra, tuti több endorfin termelődik a zenehallgatás közben ha jólesően arra gondol az ember hogy milyen überfaintos kábelen mennek az elektronok. Ezen kívűl egy szépen kivitelezett kábel már önmagában is jelentős esztétikai értékkel bír,minőség érzetet kelt, mindenképp elérhető vele az, hogy többnek mutassa magát a rendszer a valósnál. A hangzásnál állítólag a nagyok szerint vannak eltérések,akár még a felsőbb kategóriás kábeleknél is, de szerintem ezek nagy része szubjektív, nem tényleges minőségbeli eltérés. Ráadásul minden szakértő elismeri, hogy ezek az eltérések csak nüansznyiak, és csak a felsőkategóriás rendszereknél lehet észrevenni. Kb olyan a helyzet, hogy hiába raksz egy zetorba kettős kereszt-lengőkaros felfüggesztést előre, az utazási élményen nem fogod nagyon megérezni. Ettől függetlenül, a stúdiókban sem sima MTK kábeleken megy cucc, és a technikusok sem szívesen mókulgatják a kábeleket. Általában gyári szerelt kábeleket vesznek, amik azért céleszközök, és nem biztos hogy elhinnéd elsőre az árukat. Vannak cégek amelyek komplett stúdiókat építenek, pl a svájci GOLDMUND, ők kokrétan a SILTECH kábeleket használják. Én első nekifutásra úgy vélem hogy a sima villanykábelnél nagyságrendekkel jobban szól az méretezett hangkábel, aztán jöhet a következő kategória ahol még lehet hangzásbeli különbség az előző kategóriákhoz képest, itt még szintén réz a vezető, csak nagytisztaságú, esetleg ezüstözött szálak, vagy valamilyen kezelést kaptak a vezetők (pl kriogén), speciális szigetelők alkalmazása, stb. És legvégül az a kategória, ahol már nem a hangzás számít, hanem a pénz, mégpedig hogy minél drágább legyen. Van egy olyan vevőkör, hogy nem veszi meg az olcsó jót, mert a pénz nagysága szubjektív minőségérzetet ad, ezért hajlandók hihetetlen összegeket
fizetni bizonyos dolgokért. Én még rációnak tartom a tiszta ezüst kábeleket, mert az ezüst vezeti a legjobban, és leggyorsabban az áramot, és ez állítólag jelentkezik is a hangzásban. Azt mondják a "nagyok" hogy steril a hangja az ezüstnek, ami nem is tetszik mindenkinek. Én azért egy próbát teszek, de nem akarok százezreket költeni egy nyamvadt 50cm-es szerelt ezüst kábelre, ezért rendeltem méterben, forrasztani meg elég jól tudok. Különben ezt a kábelt rendeltem, szerintem egy próbát megér, ha nem jön be, akkor sem százezrekbe fájt
Fejhallgató kábelnek meg ezt néztem ki:
A vicc a felsőkategóriás kábeleknél az, hogy az ezüst steril hangját úgy próbálják bársonyosabbá, vagyis rezesebbé tenni, hogy lerontják a vezetőképességét, persze mivel mással, mint arannyal. Mindenféle mahinációkkal elérik azt, hogy végül egy ezüst-arany ötvözésű kábel úgy, vagy hasonlóan fog szólni mint egy nagytisztaságú OCC, csak százszoros áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!