Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Aptx HD Bluetooth fejhallgató...

Aptx HD Bluetooth fejhallgató transzmitter, hi-fi audiophile?

Figyelt kérdés

2021. márc. 17. 15:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

én lehet inkább SMSL SU-9-t rendeltem volna, nemcsak az ára, hanem leginkább amiatt h a SU-9 ben ESS Sabre ES9038PRO DAC Chip van a M400asban meg AKM AK4490.

Ne érts félre, mindkettó nagyon jó, nekem az ESS hangzása jobban bejött AKM után.

2021. márc. 23. 21:31
 12/32 A kérdező kommentje:

Akkor benéztél valamit, mert az M400-ban AK4499 flagship chip van. Szerintem a SU9 már kifutott, de az árkülönbözet is mutatja hogy az M400 bőven felette van. Arra viszont én is kíváncsi vagyok hogy fog szólni, remélem nem égek be vele. A teljes szett SMSL DP5 lejátszó, SMSL M400 DAC, SMSL SP400 fejhallgató erősítő-előerősítő, NuPrime STA-9 végfok.

Elég sokat belefeccoltam rosszul esne ha gyengén szólna.

2021. márc. 23. 22:14
 13/32 anonim ***** válasza:

valóban benéztem a 449*-t, bocsánat.

ne aggódj, tuti jól fog szólni.

ez az ESS / AKM dolog meg hit kérdése, kb mint a fotósoknál a Canon/Nikon.

Csak a összehasönlítás végett ha alkalmad lesz akkor hallgasd meg egy ESS chipes DAC-al a rendszered. nem jobb, nem rosszabb, más. kinek a pap, kinek a paplan, ennyi :)

Abban viszont mindketten egyetérthetünk h a lényeg h ne PCM legyen ;)

Kiváncsiságból kérdem, nem kevésbe van ez a szett, milyen ehhez méltó fejhallgatóval vagy hangszóróval élvezed?

2021. márc. 23. 23:46
 14/32 A kérdező kommentje:
BMW-Merci..Végül is a DP5-ben egy ES9038PRO chip van, és az is meghajtja közvetlenül a végfokot. Tervben is van hogy kipróbálom melyik szól jobban, de eléggé meglepődnék ha lenyomná a dedikált DAC-előerősítő párost, akkor 1500 dolcsi kidobott pénz. A kábelezés folyamatban van, az XLR csatik megvannak, a kábel szállítás alatt, majd én fogom összerakni mert nem bízom senkiben ezen a téren. Hangsugárzóból jól állok, alapértelmezett a Monitor Audio Gold 100, de ki tudom próbálni a Monitor Audio Bronze 500 (6G), vagy Klipsch RP-8000F-el is. A Goldnak nagyon természetes a hangja, Bronze az ultrabrutál, Klipsch az meg Klipsch, úgy vettem észre hogy magasban színezi a hangot. Fejhallgató az Ultrasone Pro 900i, ami szerintem ott van a szeren, bár a tesztelők szerint a mélyben kicsit hozzáad a hanghoz. Én max nagyobb hangerőn vettem észre hogy mintha testesebb lenne a kelleténél a mélytartomány,de szerintem ez is ízlés dolga, és különben sem szoktam bömböltetni. Itt jött a képbe valami minőségi vezetéknélküli technológia alkalmazása fejhallgató fronton, mert a kábel van amikor kötöttséget jelent. Lehetőségnek ott van még egy hosszabb kábel beszerzése, de egy 5m-es ezüst-arany kábel ára tényleg arany árban van. Most egyenlőre elengedem a fejhallgató projektet, majd akkor lesz megint érdekes ha rámozdulnak a gyártók az UAT-ra, egyenlőre egyetlen fülest sem találtam ami tudná. Valószínű először az ocó kinaiak tudják majd, a nevesebb gyártóknak legalább kell 2 év mire rámozdulnak. Azt hiszem mégis keresgélnem kell a kábelek közt, más nem gyártok egyet.
2021. márc. 24. 07:17
 15/32 anonim ***** válasza:
42%
Csak halkan hadd kérdezzem már meg: a világ összes hangstúdiója miért nem költ arany-ezüst kábelre, ha másfél millás Neumann mikrofonokat kell darabonként milliós monitorokon hallgatni?
2021. márc. 25. 12:20
 16/32 A kérdező kommentje:

Ez egy fájó dilemma minden hifista számára. Mégpedig az, hogy mennyit számít a kábel. Én szerintem nagyon is sok mindenben, és abban is biztos vagyok, hogy itt nem a hangzást értem elsősorban. Elsődlegesen az árban,itt rendesen elúszhat a hajó, aki nagyon beleveti magát a témába. Aztán pszichológiai hatása is van a hangzásra, tuti több endorfin termelődik a zenehallgatás közben ha jólesően arra gondol az ember hogy milyen überfaintos kábelen mennek az elektronok. Ezen kívűl egy szépen kivitelezett kábel már önmagában is jelentős esztétikai értékkel bír,minőség érzetet kelt, mindenképp elérhető vele az, hogy többnek mutassa magát a rendszer a valósnál. A hangzásnál állítólag a nagyok szerint vannak eltérések,akár még a felsőbb kategóriás kábeleknél is, de szerintem ezek nagy része szubjektív, nem tényleges minőségbeli eltérés. Ráadásul minden szakértő elismeri, hogy ezek az eltérések csak nüansznyiak, és csak a felsőkategóriás rendszereknél lehet észrevenni. Kb olyan a helyzet, hogy hiába raksz egy zetorba kettős kereszt-lengőkaros felfüggesztést előre, az utazási élményen nem fogod nagyon megérezni. Ettől függetlenül, a stúdiókban sem sima MTK kábeleken megy cucc, és a technikusok sem szívesen mókulgatják a kábeleket. Általában gyári szerelt kábeleket vesznek, amik azért céleszközök, és nem biztos hogy elhinnéd elsőre az árukat. Vannak cégek amelyek komplett stúdiókat építenek, pl a svájci GOLDMUND, ők kokrétan a SILTECH kábeleket használják. Én első nekifutásra úgy vélem hogy a sima villanykábelnél nagyságrendekkel jobban szól az méretezett hangkábel, aztán jöhet a következő kategória ahol még lehet hangzásbeli különbség az előző kategóriákhoz képest, itt még szintén réz a vezető, csak nagytisztaságú, esetleg ezüstözött szálak, vagy valamilyen kezelést kaptak a vezetők (pl kriogén), speciális szigetelők alkalmazása, stb. És legvégül az a kategória, ahol már nem a hangzás számít, hanem a pénz, mégpedig hogy minél drágább legyen. Van egy olyan vevőkör, hogy nem veszi meg az olcsó jót, mert a pénz nagysága szubjektív minőségérzetet ad, ezért hajlandók hihetetlen összegeket

fizetni bizonyos dolgokért. Én még rációnak tartom a tiszta ezüst kábeleket, mert az ezüst vezeti a legjobban, és leggyorsabban az áramot, és ez állítólag jelentkezik is a hangzásban. Azt mondják a "nagyok" hogy steril a hangja az ezüstnek, ami nem is tetszik mindenkinek. Én azért egy próbát teszek, de nem akarok százezreket költeni egy nyamvadt 50cm-es szerelt ezüst kábelre, ezért rendeltem méterben, forrasztani meg elég jól tudok. Különben ezt a kábelt rendeltem, szerintem egy próbát megér, ha nem jön be, akkor sem százezrekbe fájt

[link]

Fejhallgató kábelnek meg ezt néztem ki:

[link]

A vicc a felsőkategóriás kábeleknél az, hogy az ezüst steril hangját úgy próbálják bársonyosabbá, vagyis rezesebbé tenni, hogy lerontják a vezetőképességét, persze mivel mással, mint arannyal. Mindenféle mahinációkkal elérik azt, hogy végül egy ezüst-arany ötvözésű kábel úgy, vagy hasonlóan fog szólni mint egy nagytisztaságú OCC, csak százszoros áron.

2021. márc. 26. 09:57
 17/32 anonim ***** válasza:

Na igen, a kábelek.

csak kiegészíteném a kérdező magyarázatát a 16osnak plusz adalékokkal:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 26. 11:18
 18/32 anonim ***** válasza:
elírtam, 15ösnek szántam plusz adalékot,
2021. márc. 26. 11:19
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mondjuk ha ilyen 50-100 méter van belőle a jel útjában, akkor talán lehet mérni és valamennyire "hallani" valami jelentéktelen különbséget a legolcsóbb Neutrikhoz képest... És "hallani" alatt standard duplavak tesztet értünk jó nagy mintán, hibahatárból kimoccant eredménnyel...
2021. márc. 26. 14:50
 20/32 A kérdező kommentje:
Nevesebb Hi-Fi cuccokat tesztelő oldalakon mindig jókat derülök, amikor tesztelnek egy neves gyártó kábelei közül három kategóriát. Ami még színezi a dolgot, hogy nem is mondjuk hangfalkábelt, hanem tápkábelt, ami latba véve elektrotechnikai tudásomat, megnézném miként tud hatni az agyonszűrt tápon keresztül a hangminőségre. A hangfalkábelnél még azt mondom hogy mivel közvetlenül a hangfrekvenciás jel megy rajta, számít a csillapítás, kapacitás, impedancia, torzítás, no de egy tápkábelnél? Azt még el tudom képzelni hogyha kicsi a vezető keresztmetszet és nagy a teljesítményigény, akkor ingadozó feszültségesés jön létre a tápban ami kihathat a hangra, de itt ezeknél a kábeleknél 6 mm2 érkeresztmetszet volt a legkisebb, ami 0,01% feszültségesésen belül elvisz 40 Ampert 1,5 méteren, és a tesztnél jó ha 1-2 A volt terhelés. Szóval a csóka berakja az 50ezres, utána a 300 ezres, legvégül a 800 ezres kábelt. Micsoda véletlen hogy pont ebben a sorrendben szóltak egyre "jobban". Nem vakteszt 50 hallgatóval oda-vissza, keverve százszor, hanem csak úgy megnézzük az árcímkét és berakjuk.A pofára esés akkor lett volna csak, ha valaki brahiból összekeveri a címkéket teszt előtt. Egy fanatikustól vettem az AVR-emet, és amikor felmentem hozzá, dicsekedett vele, hogy 600 ezres csuklónyi furutech tápkábelen kapja a delejt a vas, és ezért milyen jó a hangzása. Egy régi pesti bérházban volt a kecó, úgyhogy megkérdeztem hogy a konnektorba amibe bedugta, milyen vezetéken megy az áram. Azt a pofát kár hogy nem fényképeztem le, amikor mondta, hogy 60 éves bitumennel átitatott vászonnal bandázsolt másfeles alumíniumon vezetéken. Amíg rá nem kérdeztem addig az eszébe sem jutott, hogy nem a tápkábel a szűk keresztmetszet.
2021. márc. 26. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!