Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen dióda (egyenirányító)...

Milyen dióda (egyenirányító) kell nekem?Van egy ritkán használt autóm 45ah-s aksival,amibe raktam egy 2dines mp5 fejegységet,ami alaphelyzetben mutatja a dátumot meg az időt.

Figyelt kérdés
De az autó ritkán van használva,akkor is rövid távon,és az aksit kicsit "megmeríti"(látom a voltmérőn).Nem vészes,beindul...Van egy 4,5 ah-s aksim,amit be akarok szerelni párhuzamosan,és ehhez még kellene egy egyenirányító.De milyen?
2021. febr. 10. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Akkumulátor után miért kellene még egyenirányító?
2021. febr. 10. 19:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Amúgy hogy gondoltad azt, hogy párhuzamosan? Egyszerre lenne rákapcsolva a két aksira?
2021. febr. 10. 19:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Párhuzamosan mint bikázásnál.
2021. febr. 10. 20:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Már nem is tudom miért akartam bele egyenirányítót.Az az igazság több projekten dolgozok...Vagy jobb lenne ha egy 55-ös aksit raknék az autóba?
2021. febr. 11. 09:21
 5/10 anonim ***** válasza:
A 45Ah-s akku mellé raknál egy kicsi4,5Ah-ás akkut, az nem igazán jelentene észrevehető kapacitásnövekedést.
2021. febr. 11. 16:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerintem meg igen.A 45Ah aksi 2 éves,de amikor vettem,nem terveztem mp5 fejegységet...a kis akku meg megvan egy ideje.
2021. febr. 11. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Talán arra gondoltál, hogy, a két akkumulátort párhuzamosan kapcsolva, ha azok feszültsége nem egészen azonos, akkor azok egymásba is „dolgoznak”. Ez a velük sorba kapcsolt diódákkal megakadályozható, de így a róluk levehető feszültség egy dióda nyitóirányú feszültségével kevesebb lesz. Egyébként tényleg nem sokat nyersz, ha a 45 Ah-s akkumulátorral párhuzamosan kapcsolsz egy 4,5 Ah-t. Inkább szerezz be egy nagyobb kapacitású akkumulátort.
2021. febr. 11. 22:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Az a 4,5Ah-ás akkku valami robogó akku? Már csak a méretek különbsége is sem érzékeltet benned semmit?
2021. febr. 12. 10:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem riasztóba való akku lehet,számtek üzletben vettem
2021. febr. 12. 11:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem nem jó oldalról közelítitek meg a kérdést.Nekem azért kell a +Ah hogy amit az óra,dátum meg a háttérvilágítás elfogyaszt,azt ne a főakkuból tegye.Ez olyan,mint a számítógépben a 2032-es...Amúgy termel egy kis hőt is a fejegység,és mivel a műszerfal tetejére raktam,így nem fagyott le az ablak...
2021. febr. 17. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!