Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Érdemes venni CD, DVD, BLU-RAY...

Érdemes venni CD, DVD, BLU-RAY, Audio Deck, VHS, tisztító lemezt kazettát?

Figyelt kérdés

Ez szerinted hifit is tisztít vagy csak DVD?

Kép: [link]

[link]

[link]

Ez egy másik fajta sokat használt de a kefe miatt már nem szabad használni? Vagy még jó ez?

Ha jó akkor felsőt nem kellene még használnom mert az még bontatlan

[link]

[link]

[link]

Ha 1x vennék egy Blu-Ray lejátszót azokhoz már nem lenne jó?

VHS tisztító [link]

2021. jan. 21. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Optikát sűrített levegővel pucolok, magnófejet pedig 100% alkohol spray-vel. Van külön fejtisztító spray is, Video 90 a neve, de egy-egy alkalomra a tiszta alkohol is megfelel.
2021. jan. 21. 20:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyébként lehet, hogy a CD játszó nem fogja felismerni a DVD tisztító lemezt, és emiatt forgatni sem fogja, tehát nem "tisztít".

De ezekkel a kefés dolgokkal úgy tudom, az a baj, hogy többet árt, mint használ. A levegőspray nem ér hozzá a lencséhez, abban az a jó. A kefe meg száraz. Nagy ritkán szoktam olyat, hogy alkoholspray-t fújok fültisztító pálcika vattájára, de előtte a vattát csúcsosra formázom kézzel, és az alkohollal rendesen átitatott vattával _nagyon_óvatosan_, egy-két mozdulattal, gyengén áttörölgetem a lencsét.

2021. jan. 21. 20:26
 3/8 anonim ***** válasza:
VHS-t pedig alkoholos gézzel, szintén finoman pucolok. A fejmag elég sérülékeny. Ha kitörik belőle egy darab, vége a fejnek, és legtöbbször a VHS magnónak is. Az audio kazettás magnót szintén alkoholos gézzel pucolom, az annyira nem érzékeny, mint a VHS, de azt is csak ésszel.
2021. jan. 21. 20:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. jan. 21. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Tiszta időutazás a kérdés.

Múzeumot tartasz fenn Kérdező?

CD, DVD, BLU-RAY, VHS...

mind elavult már 2021-ben.

A digitális stream és internetes tartalom a használandó.

2021. jan. 21. 20:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Szeretem a régi cuccaimat, és jobb rajtuk filmeket nézni meg zenét hallgatni mint hogy fizessek ilyen szolgáltatásokra ahol szokták törölni is.
2021. jan. 21. 22:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Lemezjátszó tűt mivel kell tisztítani?
2021. jan. 22. 01:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Huhh tényleg, a BLU-ray amekkora nagy reményekkel jött, hogy mennyire modern, mennyire spéci az egész, olyan hamar el is avult. Amúgy meg CD használat mai napig nem annyira ritka, pl nem is olyan régi autókba nagyon hasznos, ha tudsz írni egy CD-t. Okozott is már komoly fejtörést, hogy nincs már a házban egy CD-s laptop. Vagy mikor a családi archívumot mentettem meg VHS kazettákat digitalizálva, akkor döbbentem rá, hogy mennyire kevesen foglalkoznak ezzel, mégjobban ledöbbentett, mikor a zsebem ki kellett nyissam hozzá. És nem, nem volt senkinek az ismerősi körben egy VHS lejátszó, hogy legalább végigpörgessem a kazettákat.
2021. jan. 22. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!