Ha Optikai kábellel kötném össez a házimozit és az okostévét, érnék el érdemi változást?
Most HDMI kábellel van összekötve a Sony házimozim és a Samsung okostévém. AZ a problémám, hogy ha külső merevlemezre letöltött filmet nézek úgy, hogy a tv-be van bedugva a HDD, akkor semmit nem hallok az 5.1-ből. Ha közvetlen a házimoziba dugom be a HDD-t és arról indítom el akkor hallom, hogy jobban kiadja az 5.1-t. Minden hangszóró szól mindkét verzióba, de a másodiknál tényleg érzem, hogy ez egy házimozi. Természetesen a film ugyanaz mindig.
Ötletek, tipp? Előre is köszönöm, nem igazán értek hozzá :D
De van pcm audió mód. Bitfolyamon van jeleleg.
Nem a tv speaker van kiválasztvba, hanem a házimozi. :D
Nálam optikain van TV-re rákötve az erősítő. Szintén Samsung TV, és megvan az 5.1 Itt most kérdés, hogy milyen a hangsáv, mert az ujabb Samsungok pl nem támogatják már a DTS-t
hangbeállításoknál az audióformátum PCM-en van, viszont ha olyan film fut, akkor kiválasztható a Dolby Digital is. Utána ezt meg is jegyzi, csak normál TV adásnál visszugrik PCM-re, de a listában a pipa ott marad DD-nál.
Nekem ilyen "Passthrough" nincs, és mégis kimegy az 5.1-es jel, mivel a házimozi erősítőm kijelzőjén a felirat Pro Logic-ról átvált Dolby Digital-ra.
Üdv:3-as
nekem sincs passthrough.
pcm vagy bitfolyam.
ezek közül tudok választani
Indíts el egy filmet ami biztosan Dolby 5.1-es , majd az alábbi menüben állítsd át az audioformátumot Dolby Digitalra. Ezt csak akkor fogja engedni ha ilyen film fut.
7. VÁLASZOLÓ: Köszi szépen, nekem is ezek vannak. Ez a DTS 2:5 mindig megvan, bármikor betudom kapcsolni. Élvezhetőbb így egy film, fúleg amiben lövöldöznek.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítségét. :) mennek a zöld jelek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!