Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Akik szerint az elemes karórák...

Akik szerint az elemes karórák rosszak, azok leírnák, hogy miért? Azért vegyek negyven helyett százezrekért autómatát, mert három évente cserélni kell egy ezer forintos elemet?

Figyelt kérdés
2020. nov. 29. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Miért, milyen van még az elemesen kívül, és az mivel megy?
2020. nov. 29. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Vannak autó buzák, meg óra buzák is. Én egyik sem vagyok. Akik a méregdrága órákat hordják, használják, arról vannak meggyőződve, hogy ez szükséges egyfajta megjelenéshez. Úgy, mint Audival menni tárgyalásra, úgy egy drága órával megjelenni ugyanott.

Nos én szarok minden ilyen konvencióra, van egy kb 15 éves TIMEX órám, 200 m-ig vízhatlan, ütésálló, tökéletes darab (számomra) eddig kétszer volt elemcserén. Ja és pontos is, ellentétben a legtöbb automata órával.

Pontosan válaszolva a kérdésedre, ha a funkcióját tekintjük, nem rosszabbak a sokszorosába kerülő svájci társaiknál.

2020. nov. 29. 12:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Azért nem a milliós órákra gondoltam, csak az Eco-Drive, és Szolár órákra.
2020. nov. 29. 12:43
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Szerinted azért vesznek többmilliós órákat egyesek mert meg akarják spórolni az elemcserét? Ezt nem gondolhatod komolyan.Ezeket az órákat azért veszik, mert rengeteg olyan ember van aki értékelni tudja azt, hogy egy iparművészeti műalkotást,egy mérnöki és dizájncsodát hordhat a kezén.Vagy sokan a társadalmi státusz egyik megjelenítő eszközét látják benne és azért hordják mert bizonyos körökben gyakorlatilag az elvárt megjelenés kötelező eleme a prémium kategóriás karóra.Amúgy elég nagy igény van a világban úgy általában a prémium termékekre, de ezeknek nyilván egy bizonyos társadalmi réteg a célcsoportja,ami nem igazán alkot közös metszetet az átlag GyK közönséggel.#2 Azért elég stílusidegen és röhejes lenne a tengerparti villádból a vadiúj Bentleyddel kigördülni a 15 éves Timex óráddal a kezeden, nem igaz?Ha a lóvé nem számítana egyáltalán, mert azt mások keresik meg helyetted akkor azért gondolom csak te is beneveznél egy Rolex-re ugye?Vagy maradna Timex,a tizenöt éves Suzuki, a vidéki panel meg az Aranyfácán sör továbbra is? Kötve hiszem, vagy ha igen akkor ritka igénytelen ember vagy.
2020. nov. 29. 12:51
 5/9 Tosh 36 válasza:
100%
Én nemrég vettem egy rádióvezérelt casiot, azóta nem is kellene másik óra. 20 ezer forintos tétel.
2020. nov. 29. 13:12
 6/9 Tosh 36 válasza:
100%
Ez a casio is szintén elemes, semmi baj az elemek évekig birják.
2020. nov. 29. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus ellenpélda Bill Gates 50 dolláros Casio órája.

[link]

Bár lehet, hogy ezek az arcok már a sznobista milliárdosokat pukkasztják :)

2020. nov. 29. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Vegyél hagyományos mechanikus órát, abban soha nem kell elemet cserélni, csak naponta felhúzni.
2020. nov. 29. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok. A TIMEX óra mellett a SUZUKI is talált, bár nem 15 éves, ellenben a NOKIA 6300-m az kb pont annyi. No ezek azok, amik nem romlanak el. Amit az általad említett hülyeségekre költenék, azt elutazom. Évente min. 1 hónap a Földgömb másik oldalán.

Tudom, ezt azok is megteszik akiknek ROLEX-ük van és Rolls-uk. Nekem viszont soha nem fáj a fejem és köszönöm jól vagyok.

Kívánok Neked mindenből csak prémiumot!

2020. nov. 29. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!