Miért lóg ki a TV képernyő szélein a műsorból egy jelemtős rész?
Nagyképernyős (81cm) Orion TV-ről van szó. A képarány váltások sem oldják meg. Csak néhány műsor jó rajta, pl. az m1, m2 híradó, + néhány más műsor.
A kérdésem, hogy ezt a TV nem tudja, vagy csak a sugárzás tipusán múlik? Hogy lehet, hogy vannak olyan gépek, amikkel ilyen gond nincs.
Vagy a parabolás vétel, a beltérivel befolyásolja?
Bocsi az értetlen kérdésekért, de akkor miért van benne az állítási lehetőség?
Egyébként LG-Phillips monitor és teljesen szélesvásznú. Mi kell ahhoz, hogy tudja a HD-t? Ez inkább belső elektronika, mint képcső tulajdonság? A monitor felbontása határozza meg?
De akkor sem értem, hogy miért vannak jó adások, melyek jól jelennek meg?
A hd adásnak semmi köze nincs a 16:9 -hez, épp ezért nem is segít a problémán.Annak sincs köze a dologhoz hogy mondjuk az M1 hd adást ad, mert mint írtam a szolgáltatók sugároznak hd-felbontásban.
A probléma pedig az alábbi számokból fakad:
Hagyományos tv-k felbontása 480x640 pixel
Szélesvásznú(16:9) tv felbontása 480x850 pixel
Hd tv felbontása 1280x720 pixel
FullHd tv felbontása 1920x1080 pixel
Ezekból látod hogy egy 640x480 as képcső nem tud megjeleníteni 1280x720 pixelt, ezért marad le a széle!
Bocsi, de pont az itthoni hagyományos (55 cm) TV-k tudják jól megjeleníteni a képet, vagyis azokon miért van rajta tökéletesen minden (a sárga karika, logó, felírat, stb.)?
Ezen a nagyon, amit anyum vett magának és amire azt írtad, hogy valószínűleg "Szélesvásznú(16:9) tv felbontása 480x850 pixel" - nos ez meg nem! Pedig nagyobb az egész, mégis arról marad le sok minden.
És miért vannak akkor jó adások is, erre sem kaptam még érdemben választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!