Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik antenna jobb? Vivanco...

Melyik antenna jobb? Vivanco tvf 10,vagy a König dvb-t/t2 (15dB-s modell)?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy fent említett könig típusút, mert gyanús, hogy a vivanco már gyengélkedik(max. erősítésen már a bekapcs led fénye gyengül, ezzel együtt pedig a jel is elmegy).

Nem tudom, hogy adnék-e a sz@#nak egy pofont, ha megvenném a könig-et...

Ezért is örülnék véleményeknek, tapasztalatoknak!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2020. szept. 6. 22:29
A kérdező szavazást indított:
König jobb mindenféleképpen
Vivanvo jobb gyengeségének ellenére is
Ugyanolyan mindkettő
6 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban a nyereséget kell nézni. Az erősítés csak hab a tortán, mert az a zajt is erősíti. Ha több a jel a nagyobb nyereség által, kisebb erősítés után is stablilabb lesz a vétel, mint agyon erősítve a szinte semmit.
2020. szept. 6. 23:28
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Csak akkor vedd meg, ha semmilyen lehetőséged nincs egy kis kültéri antennát felszerelni, akár padláson belülre. Nem műholdas jel, így ennél nem akadály a háztető, vagy kisebb takarás. A szobaantennákról már leírtam a véleményem a másik kérdésednél.

Max erősségen az erősítőnek több áram kell, ezért halványulhat a led, illetve túlvezérelheti a bemenetet, valamint túlerősíti a zajt, ezért rosszabb a jel.

2020. szept. 6. 23:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Itt még egy(ami már kültéri, azonban látszatra elég gagyi) antenna:

[link]

Ha már egy kicsit is "erősebb" lenne, akkor nekem ez is oké, felrakom, ha kell, csak a kábelt tudjam behúzni a szobába :)

A linkeket is köszönöm az előző kérdésemnél, az antennák oldalát is, csak éppen én nem vagyok híve ennek a "megrendelem valahonnan, és majd megjön ha lesz kedve" dolognak... Szívesebben bemegyek egy boltba, esetleg meg is "fogdosom".

Néztem media markt oldalát, de ott is javarészt beltérik vannak, kültériből talán egyet, ami erősítős, és számomra már drága is (egy ilyen kis p@#&a dologhoz)...

Annyit nem ér nekem ez az egész, főleg nem egy 10 éves tv mellett...

Akkor leteszek róla, és max megoldom laptopról(amit meg nagyon utálok).

Ehhez a kommentemhez a kérdésem: megvegyem-e ilyen célra ezt a kültéri antennát, vagy ennél (szinte) egy vasdarab is többre képes?

2020. szept. 7. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem az a válaszadó voltam. :D Az én válaszom a #5.

Én szeretek rendelgetni, itthonról meg külföldről is. Aki nem szeret (és kecskeméti), annak antenna tekintetében pedig ott van a Kőhíd utcán a bolt, ahol valószínűleg tartanak készleten néhány rendesebb antennát.

Én eredetileg a laptophoz vettem egy USB-s vevőt, azzal néztem az ingyenes adásokat. Hibamentes adást viszont csak közel a toronyhoz tudtam vele elérni, ott már a hozzáadott kis antennával is. Otthon hiába a jó antenna és az erősítő, meg-megakad. Ezzel szemben ugyanezt a kábelt egy DVB-t képes tv-be vagy egy beltéri egységbe dugva tökéletes, 95% feletti a jel, miközben laptopról csak 50% környéke, szóval nem olyan érzékenyek ezek, persze nem csak az a két fajta usb vevő létezik, ami nekem van.

Amúgy annyira "sokat" nézek tv-t, hogy két bekapcsolás között olykor hónapok eltelnek, ehhez nekem pedig bőven elég egy usb tuner.

Egy beltéri erősítős antenna csak beltéri erősítős antenna marad, lehet, hogy százak nézik ilyen antennákkal az adást hibátlanul, de én maradok a kültéri antenna + ha kell erősítő pároson, akár beltéren elhelyezve is.

2020. szept. 7. 22:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Nos köszönöm, a kőhíd utcán levőt nem ismertem.

Viszont azon kívül, hogy megtudtam mennyit nézel "Tv-t", az utóbbi kérdésemre nem kaptam választ :D

Így mégegyszer megkérdezném, hogy az az olcsó vacak érhet-e többet a vivanco/könig párosnál, vagy sem? (most a jelre fektetem a hangsúlyt, nem az árára:) )

(én is leginkább egy Dunán menő sorozatot(nem szappanopera! :)) , és az RTL híradót nézem, a többi dolog nem nagyon izgat, főleg így, hogy elvették a zenebutikot, meg a Fem3-at :()

2020. szept. 7. 22:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Többre nézem az ilyen antennákat, mint a beltéri, beépített erősítőseket. Ha csak nem tudnak jobbat ajánlani a Kőhíd utcán, tehetsz egy próbát vele. Mindig csak a második lépés legyen az erősítés, az első a jó jel.
2020. szept. 7. 22:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Na, sikerült annyival megoldanom, hogy a vivanco-t felraktam az egykori wifi-routerem helyére (kb. 2m magasan a lakás közepén), így már meg is oldódott a probléma :)
2020. szept. 26. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Közben én meg rájöttem, hogy az a ~2.4 kW adóteljesítmény nem sok mindenre elég, amivel sugároznak a víztoronyról. A város egyik szélén lévő helyen állítottam be egy kültéri, erősítő nélküli antennát, kevesebb mint 4 kilométerre van az adótorony, tisztán rá lehet látni, mégis csak 35-40% jelszintet és 100% jelminőséget sikerült elérnem. Az adás nézhető, nem esik szét a kép (ez a jelminőség érdeme), de jobb jelszintre számítottam volna. Ha az egyik multiplexen közel 50% volt, akkor a másik multiplexen már alig/nem volt jel. Vissza kellett forgatnom lerontva kicsit a jelet, hogy minden multiplex nézhető legyen. A Kecskeméti tv-t mivel másik irányból sugározzák, bejön, de nézhetetlen. Nem a legkomolyabb antenna, ami fel van szerelve, de a MinDig Tv-hez ekkora távolságra bőven elégnek kell legyen. A jelszint ismeretében csoda, hogy egy erősítős szobaantenna működik. #4
2020. szept. 26. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!