Samsung tv képe beszűkült?

Figyelt kérdés
6 éves Samsung tv két oldalán egyforma szélességben összenyomódott a kép. A képarányok hibátlanok maradtak, csak a széles kép bekeskenyült. Javíttatható ez?

2020. máj. 7. 22:14
1 2
 1/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:
83%

Ez így ellenmondásos, nem lehet arányos, ha összenyomódott.

Hacsak nem eleve 4:3 vagy 4:3-ra vágott.

Meg nem is szokott lenni ilyen fizikai hiba. Elpiszkálás gyakoribb.

Box beállítása stb. összhangba kell hozni a dolgokat.

2020. máj. 7. 22:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden műsornál, lejátszott tartalomnál? Még előfordulnak régebbi, 4:3-as képarányú filmek a tévéműsorokban, elég idegesítő tud lenni.
2020. máj. 7. 22:30
 3/14 A kérdező kommentje:
Mindegyik műsornál ilyen. Idős édesanyám tévéje, én nem használok tévét, nem ismerem a beállítások módját. A papíralapú használati utasításban ilyen, a képszélességgel kapcsolatos infó nincs.
2020. máj. 7. 22:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Ki volt húzva a dugó vihar miatt, visszakapcsolás után lett ilyen.
2020. máj. 7. 22:40
 5/14 anonim ***** válasza:
Set top box van? Annak menüjében találsz képbeállításokat, azzal kéne próbálkozni.
2020. máj. 7. 22:42
 6/14 A kérdező kommentje:
20 éve nem tévézek, azt sem tudom, mi az a set top box. Pláne a menüjét, két dobozra van rákötve a tv, villogó izék vannak rajtuk.
2020. máj. 7. 22:44
 7/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:
83%

Van ilyen, hogy elnyomják.

De nem véletlenül célozgattam a set top boxra, az is számít, hogy van-e, azt is el lehet piszkálni.

Meg a Samsung távszabályzók némelyikén is előfordul a P.Size gomb (Picture Size) ami kínálja magát a félrenyomásra.

Egyébként a képmenüben külön is megtalálható beállítás.

2020. máj. 7. 22:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap elkérem a távirányítókat, és keresek rajta P.Size gombot. (Azt sem tudom, mért van hozzá két távirányító...)
2020. máj. 7. 22:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan Samsungom van, de még képcsöves. Van a távirányítón P.SIZE gomb, de azzal nem lehet "széthúzni" a képet, csak nagyítani, de nem oldalirányba, csak felfelé-lefelé. Tehát egy szélesvásznú filmnél el lehet tüntetni a felső és alsó fekete csíkot, de a 4:3-as képaránynál az oldalsókat nem. Gondolom, az újabb típusokon talán lehet széthúzni is.

Ha a tv-n nem, akkor keresd meg a box távirányítóját, azon a Menüt és ott lesz olyan opció, hogy "képbeállítások". Szolgáltatótól függően hol a képarány van megadva, hol a felbontás, azokkal lehet játszani.

2020. máj. 7. 23:15
 10/14 anonim ***** válasza:
Azért van két távirányító, mert az egyik a tévékészüléké, a másik a set top boxé.
2020. máj. 7. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!