Miért szaggat a pendriveról berakott film a tv-n?
Egy 4K-s Samsung okostévém van és olyat tapasztaltam amit egyszerűen nem értek. Már korábban is volt hogy egy-egy film beszaggatott kb. 3x2 másodpercre. Ez ugye még nem zavaró. Most leszedtem egy sorozatot. Első és harmadik része brutálisan szaggat (10 másodpercenként 2-3 másodpercre), főleg mikor beszéd is van, úgy vettem észre. A második viszont egyáltalán nem szaggatott. Pedig ugyanaz a méret, ugyanaz a kodek, a pendriveról sem töröltem le közben fájlokat vagy másoltam rá újat.
Mi lehet a gond? Pendrive jól volt benne a tévében, megnéztem. Tévén a legfrissebb szoftver van fent.
Mediainfóval megnéztem
első rész: 7500 kb/s
második rész: 5800 kb/s
harmadik rész: 7133 kb/s
Csak ebben tértek el úgyhogy gondolom ez az oka. Ahogy mondtam annyira nem értek hozzá. Mivel tudnám ezt átkonvertálni rövid idő alatt?
A tévét és a pendriveot is 2 hónapja vettem egyébként.
A tv konkrétan egy Samsung UE43NU7092. A pendrive 32 gigás USB 2.0
Tv jó lesz. Nekünk eggyel korábbi verzió van, és visz mindent, sokkal nagyobb bitrátájú filmeket is. Hálózatról is, pendriveról is.
Így akkor marad a pendrive, az lenne a gyenge. Annak kéne egy pontos típus, vagy egy olvasási sebességteszt (ahhoz vannak jó programok, de most meg nem mondom mi a neve).
Az a furcsa, hogy ennek ellenére ezt is kizárnám. Mert ilyen bitrátát tudnia kéne kezelni 😃 még akkor is, ha változó, és az a 7000 kbps felugrana a duplájára, akkor is. A legolcsóbb szutyadéknak is. Olvasási sebesség mindig egész jó szokott lenni, az írási sebesség szokott a gyengéjük lenni ah olcsó pendrive-oknak.
Nem tudom mi lehet. Másik út:
Javasolnám, hogy próbálj meg akkor médiaszervert csinálni a gépedből (windowsnak is van beépített, de nem tudja jól kezelni a feliratokat, ezért inkább a serviio-t javasolnám).
Viszont itt megint képbejön az adatsebesség. Ha mindkét eszköz wifin kapcsolódik a routerhez, akkor sanszos, hogy kevés lesz. De ez már inkább a hálózaton múlik. Ki kell tapasztalni. Nálunk például ag alacsony bitrátájú 4k tartalmak mennek (netflix), és a magas bitrátájú 1080p AVC-HD filmek is mennek úgy, hogy a gép kábellel csatlakozik, a tv pedig wifin, közvetlen rálátással. Most meg nem mondom milyen asus routerünk van 😃 és egészen addig megy, amíg valaki nem mikrózik. De mivel egyben van a konyha-nappali, ezért a kajacsinálás-filmezés amúgy sem megy egyszerre.
SpeedOut nevű programmal megnéztem.
18,65 MB/s az olvasási sebesség.
Most átolvastam amúgy ncoreon a torrent hozzászólásokat, ott is több samsung tv-s panaszkodott hasonlóra, úgyhogy már biztos hogy a fájlban van a "hiba"
Van vagy 25 felirat a fájlban, sokak szerint ezért szaggat be. Elképzelhető mert ahogy mondtam úgy vettem észre hogy főleg beszédnél kezd el mindig szaggatni, azzal egyidőben ugye feliratot is megjelenít. Viszont 1-2 ember írta hogy kiszedte belőle az összes felesleges feliratot és úgy sem volt jó. Franc se érti.
Mindenesetre berakom ide hogy mit tanácsoltak, többségnek úgy látszik megoldotta. Csak azért hogy ha valakinek ugyanez a gondja és megtalálja a kérdést, akkor tudja hogy mivel érdemes próbálkozni.
A Samsung TV-s akadás oka, hogy a konténerfájl(mkv) túl sok feliratot tartalmaz. A Samsung TV-k max 30-at kezelnek, az epizódok némelyike meg 31-et tartalmaz, ahogy látom.
A megoldás, hogy újra kell csomagolni (mux-olni) az mkv-t:
- MKVToolNix nevű ingyenes programot kell telepíteni (mkvtoolnix.download), nem kell megijedni, nem vírus
- Drag'n Droppal berántani egy mkv-fájlt az MKVToolNix-be a Source-ba
- A Tracks-nél az első két komponens a kép és a hang, azok maradjanak bepipálva
- A következők a feliratok, itt minden pipát kiszedni, kivéve a magyar nyelvet
- A magyar feliratot kijelölve a beállításánál jobb oldalt a Default-ot és a Forced-ot beállítani (Ekkor nem kell külön bekapcsolni, bekapcsolja magától a lejátszó)
- Elindítani az újracsomagolást alul a "Start Multiplexing" gombbal
Pár percig pörög rajta, majd kiad ugyanabba a folderbe egy ugyanolyan nevű, de "(1)" végű mkv fájlt. Ezt lejátszva már (elvileg) nem akad a fájl.
Ilyet még nem tapasztaltam. érdekes. Megjegyzem :D
igen, mkv toolnixet szoktam én is használni hasonlóra, baziegyszerű. javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!