Tv + Set top box + házimozi rendszer hogyan?
A fent említett eszközöket szeretném összekötni úgy, hogy miközben a set top boxról nézem az adás a házimozi hangját halljam.
Nem igazán értek hozzá azt se tudom lehetséges-e. Egy részletes leírást szeretnék arról mit-mivel kössek össze. A válaszokat előre is köszönöm.
Tv: Samsung PS51D530A5W
Házimozi: Samsung HT-D350
Set top box: telekom ISB2001
"a set top boxról nézem az adás a házimozi hangját halljam."
Ha ezt akartad írni érthetőbben:
"a set top boxról nézem a TV-t, a házimozin halljam a hangját"
Ennek az a szokásos módja, hogy a TV optikai kimenetét kötnéd a házimozira, ha lenne.
De ezen a régebbi kiadású TV-n sajnos nincs.
Fejhallgatókimenet vagy (szabályzott) vagy a SCART-ról lehet levenni szabályozatlan hangot.
Utóbbi azt jelenti, hogy csak a házimozin tudod a hangerőt állítani.
A TV-ről levett hang előnye, hogy a TV váltja a forrásokat és az megy tovább.
Ha csak egy forrást használsz (box), akkor onnan is viheted a hangot. A hangerőt ekkor a boxon vagy a házimozin tudod szabályozni.
Elütés javítása:
Fejhallgatókimenet van (szabályzott)...
Köszönöm a válaszokat!
#2 Elnézést a pontatlan fogalmazásért.
Amit eddig próbáltam az az, hogy a tv scart kábelének audio out-jait bedugtam a set-top box analog stereo-jába az audio in-eket pedig a házimozi aux in-be. A hangfalak ekkor zúgni kezdenek és továbbra is a tv szól.
Le tudnád írni mit csinálok rosszul és mit kéne tennem?
Az output mindig csak inputra mehet.
A SCART-kimenet mehet a házimozi bemenetére, de a TV attól még szól, azt legfeljebb lehalkítani lehet.
Így a házimozi szabályozza a hangerőt.
Meg úgy látom, a boxon van digitális optikai kimenet, azt is rá lehetne kötni a házimozi optikai bemenetére, minőségileg jobb megoldás lenne.
Főleg, ha a Telekom adna át 5.1 hangot, HBO-n például, de ezt nem tudom.
MTV-n a Forma 1, illetve egyes komolyzenei műsorok szólhatnak 5.1-ben, Bécsi Újévi koncert például. Legalábbis a MinDigTV-n átmegy.
Köszönöm!
Output az input-ra értettem.
A tv scart audio out-okat a házimozi aux on-okra kötöttem,de nem történt semmi. A házimozi aux forráson van.
Az is lehet, hogy ez a TV nem adja ki SCART-ra a HDMI-n érkező hangot, csak az analóg TV-műsort. Vagy akár még a digitálist is.
Akkor csak a fejhallgatókimenenet maradna, ahhoz kell egy Jack --> RCA kábel.
De én inkább beszereznék egy optikait (is).
Ha kihúzod a SCART-dugót és a késes érintkezőket kézzel piszkálod, a házimozinak zúgással kellene reagálni, ha él a kapcsolat és a hangerő sincs levéve.
De nagyon hangosra se legyen állítva, nehogy az erős zúgás gondot okozzon, noha ki kell bírnia, de először csak óvatosan próbált.
Így lehetne tesztelni, hogy az a része működik legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!