Érdemes venni E-book-ot ( E-könyv olvasó)?

Figyelt kérdés

Unokahúgomnak van egy Ebookja. Nagyon megtetszett, de nem tudom,hogy megvegyem-e. Egyáltalán van valami értelme? Végülis ugyanezt tudom csinálni telefonon is. Érdemes megvenni és érdemes ezért kidobni egy 50 000 Ft-ot?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat akik a témával kapcsolatban írnak és nem azért,hogy biztosan egy hülye troll vagyok

2020. máj. 4. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
29%

Én biztosan nem vennék 50ezerért, de ez én vagyok. Te tudod, hogy mennyi könyvet olvasol, mennyit olvasol utazás közben, ahol kényelmesebb egy e-könyv olvasó, mint egy vastag könyv. Ha egy átlag papír könyvet mondjuk 4-5ezer Ft-nak veszünk, egy e-könyvet meg 2-3ezernek (meg kellett néznem mennyi egy ilyen és meglepődtem, hogy milyen drága), akkor kb. 30-50 könyv vásárlása után térülne meg az ára.

De ahogy az elején írtam nem az ár az egyetlen szempont ha te pl. mindenhova magaddal viszel egy könyvet, amit épp olvasol.

2020. máj. 4. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
En imadom az enyemet, eg es fold Kindle-n vagy telefonon olvasni. Azt ajanlom, hogy mindenkepp hattervilagitasosat vegyel, nagyon hasznos. Sokkal tobbet is olvasok igy, mert nagyon sok konyv van fent neten, amit el lehet igy olvasni es nem kell megvenni. Kva dragak a konyvek... sokszor van, hogy latok a libriben valamit, amit szivesen elolvasnek, de darabjaert 5000 Ft-ot nem tudok kiadni, csak olyan konyveket veszek, amiket szeretnek papir formaban, a gyujtemenybe. Nagyon sok e konyvet szedek le ncore-rol, tesznek fel bestsellereket, fantasy-ket, pszichologia temajuakat, mindent. Plusz angolul is olvasok, es van az enyemben olyan funkcio, hogyha hosszan ranyomok egy szora, akkor kiadja a forditast is, ami szinten elkepesztoen hasznos. Ja, es egy egesz konyvtar elfer majdhogynem a zsebemben :D Szoval egy szo mint szaz: szerintem aki szeret olvasni, de nincs arra penze, hogy folyamatosan vegye a konyveket, annak nagyon jo befektetes.
2020. máj. 4. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Ezeknek az elsődleges előnye a papírszerű megjelenítésű statikus kijelző (eInk), aminek köszönhetően akár tűző napon is kényelmesen olvashatsz órákig, meg sem kottyan nekik. Néhányon vannak lapozógombok (az a jó, ha mindkét oldalon kettő, ha pl. buszon állva akarsz olvasni), és 1-2 hétig elvannak töltés nélkül. A kijelző jóval szélesebb, mint egy telefoné, bár összességében már nem nagyobb, mint volt 10 éve. Ezért az előnyért viszont keményen meg kell fizetni, mert ez a kijelző elég drága. A legolcsóbb tabletek is erősebbek, és jóval többre használhatók (bár olvasáshoz nem kell erős gép). Az eInk kijelző pár lapozásonként frissíti önmagát inverzre váltva, aztán vissza, de meg lehet szokni. Az sem mindegy, milyet veszel, mert a firmware nem egységes. Nem tudom, melyik milyen. A Kindle család egy külön kategória. Ha tudsz angolul, az Amazonról rengeteg könyvet tudsz ingyen letölteni (bár magyarul is van egy pár, főleg mostanában pl. az Interkönyvnél és a Multimédiaplázában). Van olcsóbb is egyébként, vehetsz akár használtan is. Célszerű teszteket és videókat tanulmányozni vásárlás előtt.
2020. máj. 4. 19:14
 4/8 anonim ***** válasza:
11%

3-as vagyok.

#2 Amikor drágán elkészített könyveket töltesz le ingyen, nem szokott egy kicsit sem zavarni? Nincs elég olvasnivaló ingyen? Szerintem ez olyan, mint pl. bliccelni a buszon. Tudom, hogy ott nagy a forgalom.

2020. máj. 4. 19:19
 5/8 A kérdező kommentje:
De azon kizárólag csak olvasni lehet,ugye? Lehet,hogy ez a kérdés kicsit hülyén hangzik, de játékokat nem lehet rá letölteni? Nem azért kérdezem,hogy játékokat töltsek rá,hanem,hogy csak úgy... :)
2020. máj. 4. 19:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez egyébként egyáltalán nem drága. Nem vettem ilyet, nem tudom,hogy milyen a minősége. Csak ez nem értem,az árát se. Mi ez? [link]
2020. máj. 4. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem e-könyv olvasó, hanem egy e-könyv az e-könyvről :)
2020. máj. 4. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az eInk kijelző nem szereti a mozgást, még a görgetést sem. Az enyémen Android fut, szóval szinte bármit le lehetne rá tölteni, akár játékokat is, amennyiben nem kellenek színek, és nincs bennük (sok) mozgás, viszont az ilyen elég ritka, én nem álltam neki keresni. A hardver is elég gyenge, kb. amilyen az 5-10 évvel ezelőtti okostelefonokban volt, szóval a böngészés sem egy nagy élmény. Nem sok böngésző tud mozgás nélkül görgetni (pl. a Firefox). Itt tudtommal apró tintacseppek mozognak, ezért olyan a mozgás, amilyen, elég nehézkes.
2020. máj. 4. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!