Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen tv-t érdemes venni,...

Milyen tv-t érdemes venni, aminek jó a képe?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy Philips 43PUS6262/12 tv-m van. Igazából a képminőséggel megvagyok elégedve, csak a fényerő és a kontraszt beállítások nem jók nekem sehogy. Hiába állítom be akárhogy, a végeredmény az lesz, ha alacsonyra veszem a fényerőt, túl sötét, ha emelem folyamatosan egyesével a fényerőt és a kontrasztot, akkor már annyira világos, hogy szinte vakít, főleg sötétben. Ha kikapcsolom a dinamikus kontrasztot, akkor meg az egész totál sötét. Ismerősömnek LG van, szinten 108 cm-es, de az teljesen jónak tűnik. Ki mit ajánl?
2020. máj. 2. 12:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%

Ilyet nem lehet ajánlani, mert ami nekem megfelel, az lehet, hogy neked nem! Ha én a lágy kontrasztot szeretem, ahol nem vesznek el a részletek hiába ajánlok neked erre jó tv-t, ha neked a kontrasztosabb kép jön be!

Sajnos neked kell elmenni szaküzletekbe és végignézni a képernyőket, ami neked bejön azt venni.

2020. máj. 2. 13:00
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire fontos a kontraszt és a fényerő, akkor az OLED technológiájú tv-k jöhetnek számításba. ezek 55"-es méretről indulnak, így lehet nagy lesz neked, ha csak 43"-esnek van hely. Meg a 300 ezres ár sem tudom, hogy elérhető neked.

De nyilván ez az ajánlott, mert utolérhetetlen képminőségben.

LG aligha lehet jó, mivel ők IPS paneleket gyártanak, aminek a kontrasztja 1000:1 (cserébe oldalról is tökéletes a kép, körbeülheti a nagy család. Fekete színt nem ismeri, inkább csak a sötét szürkét - a tiéd is ilyen).

A Samsung VA paneleket használ, aminél már 3000:1 a kontraszt (cserébe ezt csak szemből hozza, oldalról egyre romlanak a színek és a kontraszt. De ha 4-en beültök elé, akkor az még oké.)

Szóval elsősorban Samsungot tudnám ajánlani.

(Ha nem mondok hülyeséget, akkor a Philips pont LG IPS paneleket használ, szóval ezért is furcsa a különbség. Most ennél a típusnál lehet nem ez áll fent, de van rá példa, hogy tőlük szerzik be. :D

(OLED tv-hez panelt meg csak és kizárólag az LG gyárt))

2020. máj. 2. 13:10
 3/19 A kérdező kommentje:
Pont azt szeretném, ha a részletek láthatóak maradnának, de viszont még sem lenne vakító például a fehér szín. Van például itthon egy régi 60 cm-es tv, az tökéletes. Ott jók a színek, nem vakít sötétben sem, és ha pl fel van kapcsolva a villany, akkor is tökéletesen látszik a kép és ha sötét van, akkor sem vakít. Az enyém a Philips jelenleg olyan, hogy ha pl oldalról nézem, semmit nem látok belőle szinte, vagy ha fényes szobába. Ilyenkor fel kell tolnom a fényerőt és a kontrasztot hogy a feketeségen kívül mást is lássak. De ha viszont ezzel a feltolt fenyerovel és kontraszttal az ágyból, szemből nézem, akkor azonnal vissza kell vennem 30%al, mert egy világosabb vagy fehér képnél annyira erős, vakító, hogy 3 percnél tovább nézhetetlen
2020. máj. 2. 13:12
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

jaa, elbctam

szóval a 2. bekezdéstől a 43"-es méretben elérhető tv-kről írok.

55" és felette OLED-ből az LG a legjobb és a legolcsóbb.

(Samsung QLED nem versenyképes, és az csak egy fejlesztett LCD technológia. nem ajánlott, átverés.)

2020. máj. 2. 13:14
 5/19 A kérdező kommentje:
Viszont ezzel a fenyero és kontraszt csökkentéssel értelemszerűen elvesznek a világosabb részletek. Tehát akar manuálisan akar az alap benne levő beállításokkal sem tudtam egy átmenetet beállítani hogy sem túl sötét, sem túl vakító és fényes ne legyen
2020. máj. 2. 13:15
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

...szóval ez minden IPS paneles tv-nél gond lesz, mert szar a kontraszt. Nem tudod jól beállítani, mert a kijelző technológiája ennyit tud.

két lehetőség van:

1) Samsung (vagy bármilyen VA paneles tv).

2) Felső kategóriában OLED (leginkább LG).

2020. máj. 2. 13:26
 7/19 A kérdező kommentje:

Ha kicsit zavaros voltam, elnézést, telefonról nem szeretek írni.

Az a bajom tehát a tv-vel, hogy ha sötétben nézem, este, közvetlenül szemből az ágyból, a fehér és a világos részek nagyon vakítóak, ha nem úgy állítom be, hogy a világos részletek jól láthatóak legyenek. Például, ha felkapcsolom ilyenkor a villanyt, a tv-ből kb csak a fekete szín látszik, semmi világos részt nem látok.

De ha viszont emelem a kontraszot és fényerőt, akkor már annyira világos, élénk, vakító, főleg a fehér szín, hogy az már sehogy sem természetes, kifolyik a szemem tőle.

Sötétebb fényerővel és kontraszt beállítással csak teljesen szemből vehetők ki a részletek, de akkor is inkább a sötét szín, fekete, szürke dominál, mert ha feljebb tolom, akkor ismét jön a vakító hatás.

Olyan készüléket keresek, ahol egy egyszerű normális beállítással el lehet nézni a tv-t minden körülmények között, sötétben, világosban, szemből, oldalról, hogy az egyformán jelenjen meg. Ne úgy pl oldalról mint egy 90 fokos betekintésű szögű monitor, amit csak szemből lehet normálisan nézni.

Pl: nekem iPhone 7-esem van, annak a képe tökéletes.

Annak idején volt egy 66 cm-es LG LCD tv-m, egyszer beállítottam a képet, mikor megvettem, soha többet nem nyúltam hozzá, mert semmi gond nem volt vele semmilyen fényviszonyok közt. (LG 26LH2000)

Vagy van a másik helyisében egy szintén nem mai, Samsung LED TV, (Samsung UE19H4003), minden szögben, minden oldalról, minden fényviszony mellett, egyszeri megvétel utáni beállítással, tökéletes a kép.

2020. máj. 2. 13:26
 8/19 A kérdező kommentje:

Akkor valószínűleg Samsung VA paneles TV lesz ebből.

300 ezrem sajnos nincs a drágábbra... Köszi!

2020. máj. 2. 13:29
 9/19 A kérdező kommentje:

Még annyi kérdésem lenne, hol lehet megnézni, hogy milyen panel típus van egy készülékben?

Mert az árukeresőn nem írja, sem pedig az üzletek oldalán.

2020. máj. 2. 13:30
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Pl.:

[link]

2020. máj. 2. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!