Milyen tv-t érdemes venni, aminek jó a képe?
Ilyet nem lehet ajánlani, mert ami nekem megfelel, az lehet, hogy neked nem! Ha én a lágy kontrasztot szeretem, ahol nem vesznek el a részletek hiába ajánlok neked erre jó tv-t, ha neked a kontrasztosabb kép jön be!
Sajnos neked kell elmenni szaküzletekbe és végignézni a képernyőket, ami neked bejön azt venni.
Ha ennyire fontos a kontraszt és a fényerő, akkor az OLED technológiájú tv-k jöhetnek számításba. ezek 55"-es méretről indulnak, így lehet nagy lesz neked, ha csak 43"-esnek van hely. Meg a 300 ezres ár sem tudom, hogy elérhető neked.
De nyilván ez az ajánlott, mert utolérhetetlen képminőségben.
LG aligha lehet jó, mivel ők IPS paneleket gyártanak, aminek a kontrasztja 1000:1 (cserébe oldalról is tökéletes a kép, körbeülheti a nagy család. Fekete színt nem ismeri, inkább csak a sötét szürkét - a tiéd is ilyen).
A Samsung VA paneleket használ, aminél már 3000:1 a kontraszt (cserébe ezt csak szemből hozza, oldalról egyre romlanak a színek és a kontraszt. De ha 4-en beültök elé, akkor az még oké.)
Szóval elsősorban Samsungot tudnám ajánlani.
(Ha nem mondok hülyeséget, akkor a Philips pont LG IPS paneleket használ, szóval ezért is furcsa a különbség. Most ennél a típusnál lehet nem ez áll fent, de van rá példa, hogy tőlük szerzik be. :D
(OLED tv-hez panelt meg csak és kizárólag az LG gyárt))
jaa, elbctam
szóval a 2. bekezdéstől a 43"-es méretben elérhető tv-kről írok.
55" és felette OLED-ből az LG a legjobb és a legolcsóbb.
(Samsung QLED nem versenyképes, és az csak egy fejlesztett LCD technológia. nem ajánlott, átverés.)
...szóval ez minden IPS paneles tv-nél gond lesz, mert szar a kontraszt. Nem tudod jól beállítani, mert a kijelző technológiája ennyit tud.
két lehetőség van:
1) Samsung (vagy bármilyen VA paneles tv).
2) Felső kategóriában OLED (leginkább LG).
Ha kicsit zavaros voltam, elnézést, telefonról nem szeretek írni.
Az a bajom tehát a tv-vel, hogy ha sötétben nézem, este, közvetlenül szemből az ágyból, a fehér és a világos részek nagyon vakítóak, ha nem úgy állítom be, hogy a világos részletek jól láthatóak legyenek. Például, ha felkapcsolom ilyenkor a villanyt, a tv-ből kb csak a fekete szín látszik, semmi világos részt nem látok.
De ha viszont emelem a kontraszot és fényerőt, akkor már annyira világos, élénk, vakító, főleg a fehér szín, hogy az már sehogy sem természetes, kifolyik a szemem tőle.
Sötétebb fényerővel és kontraszt beállítással csak teljesen szemből vehetők ki a részletek, de akkor is inkább a sötét szín, fekete, szürke dominál, mert ha feljebb tolom, akkor ismét jön a vakító hatás.
Olyan készüléket keresek, ahol egy egyszerű normális beállítással el lehet nézni a tv-t minden körülmények között, sötétben, világosban, szemből, oldalról, hogy az egyformán jelenjen meg. Ne úgy pl oldalról mint egy 90 fokos betekintésű szögű monitor, amit csak szemből lehet normálisan nézni.
Pl: nekem iPhone 7-esem van, annak a képe tökéletes.
Annak idején volt egy 66 cm-es LG LCD tv-m, egyszer beállítottam a képet, mikor megvettem, soha többet nem nyúltam hozzá, mert semmi gond nem volt vele semmilyen fényviszonyok közt. (LG 26LH2000)
Vagy van a másik helyisében egy szintén nem mai, Samsung LED TV, (Samsung UE19H4003), minden szögben, minden oldalról, minden fényviszony mellett, egyszeri megvétel utáni beállítással, tökéletes a kép.
Akkor valószínűleg Samsung VA paneles TV lesz ebből.
300 ezrem sajnos nincs a drágábbra... Köszi!
Még annyi kérdésem lenne, hol lehet megnézni, hogy milyen panel típus van egy készülékben?
Mert az árukeresőn nem írja, sem pedig az üzletek oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!