Szerintetek melyik gitárt lenne érdemesebb megvenni?
Milyen zenét játszanál?
És egyébként ismered a különbségeket single coil és humbucker hangszedők között?
A Sultans of swing tipikusan olyan zene, amihez e kettő közül a Cort illene.
A single coil hangszedők hangja fényesebb, csilingelőbb, a humbuckereké vastagabb húsosabb. A single coiloknak torzítatlanul is lehet kis zaja, torzítva meg pláne, a humbuckerek viszonylag zajtalanul dolgoznak még torzítva is.
De ennél sokkal bővebb infókat is találsz neten. Ebben a Cortben single coilok vannak, míg ebben az Epiphoneban humbuckerek. Ez egyike csak a különbségeknek, de egy elég fontos különbség.
Amúgy esetleg megnézhetnéd a humbuckeres Cort G100 HH-t is.
Ebben az árkategóriában nagyon rossz döntés szimpla hangszedős gitárt venni. Minden zene, amit említettél, használ torzító effektet. Ha ezt a hídi/szimpla hangszedővel szólaltatod meg, fogsz kapni egy olyan hangot, amilyet játszol, mellé iszonyat zajt.
Mivel ebben az árkategóriában tökmindegy milyen márkát választasz, vedd meg, ami tetszik. Csak arra figyelj, hogy a húrláb melletti(hídi) hangszedő dupla legyen.
A dupla az előző hozzászólásban humbuckert jelent :)
Ebben az árkategóriában szerintem mindegy, hogy single coil, vagy humbucker, mindegyik kellően rossz lesz :D De valóban, ha kicsit torzítgatnál, kezdésnek talán jobb a humbucker, szóval lényegébem egyetértek az előttem szólóval. Majd a későbbiekben meg már úgyis tudni fogod, hogy mi kell neked.
@7: A torzítás azt jelenti, hogy a gitár hangja nem tisztán szólal meg, hanem torzítva. Itt kb 1:20-tól torzított, addig tiszta:
A torzított hangokat az ilyen nagyon olcsó single coilos gitárok rosszul kezelik, zajosak lehetnek.
A 110-es Cortot felejtsd el. Látod azt a kis fém kart rajta? Azt tremolónak/vibratónak hívják. Normális minőségben csak az a része a gitárnak 6 számjegyű összegbe fáj. Egy 5 számjegyű pénzbe kerülő gitáron nem épp jó jel, ha van olyan.
Ha Cortot szeretnél, akkor _szerintem_ G100 HH.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!