Szerintetek melyik gitárt lenne érdemesebb megvenni?

Figyelt kérdés
Cort G100 OPB vagy Epiphone Les Paul Special VE VWE.

2020. ápr. 20. 17:41
 1/9 Mojjo ***** válasza:

Milyen zenét játszanál?

És egyébként ismered a különbségeket single coil és humbucker hangszedők között?

2020. ápr. 20. 17:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Sultan of swing cimű számot mondanám egy példának vagy az alöfi gyerek-et a tankcsapdától, nem tudom teljesen kezdő vagyok.
2020. ápr. 20. 18:23
 3/9 Mojjo ***** válasza:
100%

A Sultans of swing tipikusan olyan zene, amihez e kettő közül a Cort illene.

A single coil hangszedők hangja fényesebb, csilingelőbb, a humbuckereké vastagabb húsosabb. A single coiloknak torzítatlanul is lehet kis zaja, torzítva meg pláne, a humbuckerek viszonylag zajtalanul dolgoznak még torzítva is.

De ennél sokkal bővebb infókat is találsz neten. Ebben a Cortben single coilok vannak, míg ebben az Epiphoneban humbuckerek. Ez egyike csak a különbségeknek, de egy elég fontos különbség.

Amúgy esetleg megnézhetnéd a humbuckeres Cort G100 HH-t is.

2020. ápr. 20. 18:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, megnéztem ezt a gitárt amit ajánlottál,de sokat nem tudok mondani mert nem nagyon értek hozzá. Szerinted a cort g100 hh megéri az árát? Még azt szeretném hozzáfűzni, hogy nagyon sok féle zenét hallgatok, tehát Shawn Mendes treat you better-től az AC/DC-ig mindent.
2020. ápr. 20. 20:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az árkategóriában nagyon rossz döntés szimpla hangszedős gitárt venni. Minden zene, amit említettél, használ torzító effektet. Ha ezt a hídi/szimpla hangszedővel szólaltatod meg, fogsz kapni egy olyan hangot, amilyet játszol, mellé iszonyat zajt.

Mivel ebben az árkategóriában tökmindegy milyen márkát választasz, vedd meg, ami tetszik. Csak arra figyelj, hogy a húrláb melletti(hídi) hangszedő dupla legyen.

2020. ápr. 21. 07:09
 6/9 Mojjo ***** válasza:
100%

A dupla az előző hozzászólásban humbuckert jelent :)

Ebben az árkategóriában szerintem mindegy, hogy single coil, vagy humbucker, mindegyik kellően rossz lesz :D De valóban, ha kicsit torzítgatnál, kezdésnek talán jobb a humbucker, szóval lényegébem egyetértek az előttem szólóval. Majd a későbbiekben meg már úgyis tudni fogod, hogy mi kell neked.

2020. ápr. 21. 11:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Cort cgp 110 ezt is kinézetem még, pontosan a torzítás mit jelent? Mert ha olyan ramaty a minőség akkor lehet inkább nem is venném meg.
2020. ápr. 21. 12:53
 8/9 Mojjo ***** válasza:
100%

@7: A torzítás azt jelenti, hogy a gitár hangja nem tisztán szólal meg, hanem torzítva. Itt kb 1:20-tól torzított, addig tiszta:

[link]

A torzított hangokat az ilyen nagyon olcsó single coilos gitárok rosszul kezelik, zajosak lehetnek.

A 110-es Cortot felejtsd el. Látod azt a kis fém kart rajta? Azt tremolónak/vibratónak hívják. Normális minőségben csak az a része a gitárnak 6 számjegyű összegbe fáj. Egy 5 számjegyű pénzbe kerülő gitáron nem épp jó jel, ha van olyan.

Ha Cortot szeretnél, akkor _szerintem_ G100 HH.

2020. ápr. 21. 13:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a sok segítséget! Akkor szerintem végül a cort g100 hh lesz.
2020. ápr. 21. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!