Lehetséges zavarni egy rádiót otthoni eszközökkel?
A rádiót itt úgy értem, hogy a készülék ami veszi a jelet és amiből szól a hang.
Ezt lehetséges valahogy otthoni módszerekkel zavarni, hogy ne tudja jól venni az adást?
(Vagy bárhogy máshogy elhallgattatni a távolból?)
Hosszú történet, de tényleg a szomszédban ordít a rádió.
Saját eszköz ordíttatása nem opció, így is alig tudok a munkámra figyelni, megbeszéléseken pedig már most is probléma, hogy a kollégákat, főnököt, partnert zavarja. Nem kell még egy zajforrás.
A kérdés továbbra is az, hogy lehet-e zavarni, elhallgattatni az adott rádiót a távolból.
Lehet hogy netrádiót hallgat, azzal pedig nem tudsz kezdeni semmit.
Ha sima FM rádió, és meg tudod zavarni, akkor állomást vált, mást hallgat majd. Neked utána kell menni a zavarással. A vége az lesz hogy bejelenti, téged bemérnek, és olyan büntetést kapsz, hogy arról koldulsz.
Mert ehhez azért teljesítmény kell, egy sima autós FM-transzmitter nem elég.
Feljelentéstől nem félek, a rokonom az illető.
Sima ezer éves rádió rádiót hallgat.
Kapott már egy nagy kupac fejhallgatót és fülhallgatót, hogy használja a kertben, de nem hajlandó mert kényelmetlen neki. Nagyot hall és az udvaron üvölt a Kossuth rádió az ablakomtól 3-5 méterre.
Alapból felőlem ordíthat, de amíg home office van addig visszafoghatná magát.
A szép szó és a (szerintem) praktikus megoldások nem váltak be.
Őszintén szólva arra is gondoltam, hogy elvágom a vezetékét, de az öreg amolyan "ezermester" típus, percek alatt megjavítaná sajnos.
Ha olyan közel van a szomszéd rádiója,akkor egy régi turmix,fúró motor vagy valami ami szénkefés,fogod azt leszeded Rolla a zavarszűrőt,sőt még meg is fejelhetnéd sorosan egy fénycső trafóval,és a két szénkefe közül valamelyikről egy kis darab dróttal leveszed a jelet,(az lesz az antenna ),,de lehet nem is fog kelleni,főleg ha rajta lesz a fénycső trafó.
Azt lehet neki zümmögtetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!