Pontosan milyen jellegű fotókhoz használatos egy 16mm-es illetve egy 18-55mm-es zoom objektív?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 19:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nekem azok a portréfotók tetszenek jobban amiken a háttér mosott és akkor biztosan nem tereli el a figyelmet az alanyról és véletlenül se kerül a képre olyan elem ami zavarná a kép hatását. Elhiszem, hogy valaki nagylátóval portrérzik, és azt is elhiszem hogy valakinek az tetszik, viszont nekem soha nem fog annyira tetszeni mint egy telés portré. Szerintem az nem az igazi.

FF gépnél azért nem árt tudni hogy arányaiban még kisebb a mélységélesség, mint a kisebb szenzormérettel rendelkező gépeken, tehát ott más a helyzet.

5D sajnos még nem volt a kezemben (van egy olyan érzésem, hogy nem is lesz) elhiszem, hogy szebb a képe és jobban használható mint a kisebb canonok.

2010. júl. 29. 21:53
 22/26 anonim ***** válasza:

"...nekem soha nem fog annyira tetszeni mint egy telés portré...."

jaj ne legyél már ilyen kocka. :)

Soha ne mond hogy soha! :-)

[link]

Ha nincs cérnád végig nézni akkor ajánlom a következőket:

4,7,9,31,38,39,44,67

2010. júl. 29. 22:37
 23/26 anonim ***** válasza:

Sőt, ha lehet elöszőr nézd meg azokat amiket írtam, aztán ha tetszik a többit is.

Ha ráklikkelsz egy számra akkor megáll a diavetítés és azt látod amire klikkelsz majd.

2010. júl. 29. 23:06
 24/26 anonim ***** válasza:

Szia!

megnéztem őket. Jó fotók, nagyon sok van ami tetszik, de valamelyik nem. PL: 38-as kifejezetten nem tetszik. A figyelmet teljesen elterelik a fák, derítés nem ártott volna mert az arca tiszta árnyék, egy autó meg félbe lett vágva a kép bal oldalán. Összességében nem mondható teljesen portréfotónak

De valamelyik különösen tetszik: 54-es pl.

Nincs középre szerkesztve, semmi nem tereli el a figyelmet az alanyról. Csak a lányt mutatja be és szépen visszaadja a lány szépségét a kép.

Valószínűleg neked más számít jó fotónak mint nekem, mert ez ízlés kérdése, majd írd le, hogy melyik fotóba mi fogott meg mert kíváncsi vagyok rá.

várom válaszod

2010. júl. 30. 10:48
 25/26 anonim ***** válasza:

De hogy a kérdező se unatkozzon:

Adobe Premier Pro. Se nem olcsó, se nem egyszerű, de mindent meg lehet vele csinálni. Ha szeretnél valamiben tényleg elmélyedni, akkor ezt ajánlom.

2010. júl. 30. 20:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Pedig ezek is portréfotók egytől egyig.

A köztudat és a fotós meghatározás között mindig is volt eltérés a portré definíciójában.

Az emberek többnyire a portréra egy ember fejének lefotózását tartják, ezzel szembe fotós szempontból egy személy bemutatása a cél, legyen az akár egy lovon ülő indián háttérben a vadonnal, hisz az is kell az ő bemutatásához.

Ha eltekintünk a reklám fotóktól, akkor alapvetően két fotós van.

1, Aki a saját örömére fotóz és kész.

2, Aki a saját örömére fotóz és ez mellett megakar mutatni valamit a világból és ezzel hatást akar gyakorolni a fotóit megnézőre.

Ez utóbbi típus nem engedheti meg magának hogy az ember bemutatásánál (portréfotóknál) csak egy fajta módszert használjon egy fajta gyújtótávon, mert ember és helyzet nagyon sok van. Van amikor nagyon lényeges a háttér is a célhoz. Persze vannak zsáner fotója még egy öreg rókának is, de tudni kell eltérni tőle ha úgy adódik.

Brent Stirton nagyon tudatos fotós, aki tudatosan belenyúl a fotó szerkezetébe és geometriával még a laikus szemlélőre is egy fajta tudat alatti hatást gyakorol.

Nem véletlen az általad kifogásolt fotóknál se az elemek.

Jó példa itt a 76-os kép, amibe jó eséllyel két apró mozzanattal jelentősen befolyásolta a kép szerkezetét:

[link]

Van tipped melyik az?

Nem feltétlen ezek a kedvenc fotóim tőle csak széleslátó és portré kategóriában. :)

Nagy kedvencem közülük a 67-es, mert nagyszerű ötlet egy politikai portré háttérelemeként más embereket alkalmazni, mint relációt. Ez szokatlan a hétköznapi portázásban, zseniális húzás.

2010. júl. 31. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!