Mi a különbség a DC és az IS objektív között?
De ember, milyen objektív? Canon? Sigma? 18-55? 70-300? Az, hogy 1100D-re kell, nagyjából semmi információtartalommal nem bír.
Szóval mi a két objektív típusa?
Vettem a fáradtságot és utána néztem.
Ha a kérdés az, hogy a 18-55 III DC vagy a 18-55 IS II legyen-e az objektív, akkor feltétlenül az IS verziót vedd meg. Ég és föld a különbség. Az IS-es egy egész használható objektív, főleg ennyiért, míg a III DC egy gány...
Jó, akkor már elmondom részletesen:
A fő különbség nem az, hogy az egyikben van stabilizátor (IS), a másikban nincs (DC). A betűkből csak ez látszik, de sokkal lényegesebb, hogy az optikai minőségük jelentősen eltér, a DC-nek egyszerűen nem olyan szép a képe. Ezért fontos, hogy ne csak a számokat és betűket nézd, hanem olvass utána a típusnak.
A 18-55 egyébként a gyújtótáv, ami APSC gépen (pl. az összes nem egyjegyű digitális Canon váz) nagylátó-normál tartománynak felel meg. Ezt fogod a legtöbbször használni. Az, hogy f3.5-5.6 a fényerőt jelöli, legtágabb (3.5) és legszűkebb állásban. Ez a fényerő nem mondható jónak, de a tág, f2.8 vagy még jobb objektívek nagyon drágák. Így ezzel kell beérned (és egyébként általában lehet vele dolgozni).
Az objektív zoomja mellesleg 55/18, ami kb 3. Egy 100-300 obinak ugyanennyi, de az sokkal messzebb lát. Ez csak arra volt példa, hogy a zoom önmagában nem sokat jelent...
Sziasztok,
Teljesen amatőr vagyok a fotózáshoz így segítséget kérnék tőletek.
Milyen paraméterekkel vegyek fényképező gépet sport fotózáshoz teremben.
(pl. röplabda azaz gyors mozgásokhoz lehetőleg vaku nélküli fényképezéshez)
Válaszokat előre is köszönöm!
TÍpus márka objektív ezek érdekelnének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!