Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Anód feszültség csökkentése...

Anód feszültség csökkentése 848V-ról 800ra?

Figyelt kérdés

Az anód feszültséget hogyan tudnám csökkenteni?

Ugyan is 848V-on megy jelen pillanatban és csökkenteni szeretném rajta 800-ra.

#anód #feszültség?
2020. febr. 3. 20:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Az igazi problémám hogy pontos legyek mindenkinek,az lenne hogy van egy mérő műszer a készülék elején.

Nos vettem vadonatúj csöveket shuguang 807.

És ha kicserélem ezek re akkor nagyon kileng a műszer a készülék elején,mig a gyárival a kicsi fekete sálában marad,igaz a két cső között mutatott érték kicsit eltér a műszer szerint(előlapi műszer).

A munka pontot beállítottuk a megadott értékekre a fűtő feszt is.

És még is ez a probléma áll fen, már ha ez probléma,

na és még a brumm,is kérdés de mondjuk az nem nagy gond.

2020. febr. 4. 12:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen munkapontot állítottál, ha nem jót mutat a munkapontot (katódáramot) indkáló műszer. Ez pedig hosszabb távon kinyírhatja a csöveket, ráadásul a nagyobb terhelés a tápzúgást is növelheti, mert a pufferen nő a 100 Hz hullámzás.

Az új csövek valószínűleg nem pont olyan paraméterűek, mint a régi, korrigálni kellene a rácsfeszültséget.

Véletlenül ezt is jobban oldották meg egy máik típusban: AV 760. Ennél a meghajtófokozat munkaellenállását képező tekercs középleágazására jutó negatív feszültséget egy huzalellenállással lehet trimmelni, ami végeredményben a végcsövek rácsfeszültségét befolyásolja, ezáltal a nyugalmi katódáramot.

Ha megnézed az AV 601 rajzát, ott tekercs helyett 2x 10k szerepel munkaellenállásként és egy állítható, valószínűleg dupla bilincses huzalellenállás, amivel a meghajtócső és a végfok rácsfeszültségeit külön lehet állítani.

AV 602-re visszatérve, ha az osztó alsó tagját (1k, illetve -39V) növeled, akkor negatívabb lesz a rácsfeszültség és csökken elvileg a katódáram.

2020. febr. 4. 20:46
 13/16 A kérdező kommentje:

Az már minusz 39V az meg van oldva és a műszer is vissza esett a fekete skála végére.

Van nekem itt a rajzon 304V ami ha jól látom a rácsra megy,nos nekem a valóságban 365V műszer szerint az okozhat még gondot?

Ha igen azt hogyan tudom módositani.

2020. febr. 5. 19:10
 14/16 A kérdező kommentje:

Már ez az utolsó kérdésem és befejeztem!

Köszönöm mindekinek a hozzá szólást!

2020. febr. 5. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Az a segédrácsfeszültség és szintén befolyásolja a munkapontot (nyugalmi áramot), de csak alternatív módon. Mivel a munkapontot már beállítottad a másikkal, ez maradhat így, ahogy van.
2020. febr. 5. 19:30
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Meg nyugodtam.

2020. febr. 5. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!