Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Androidos set top box frissíté...

Androidos set top box frissítése után miért nem működhet a kommunikációs más eszközökkel?

Figyelt kérdés

Tegnap bekapcsolás után megjelent, hogy van frissítés, 9.x-re (nem jegyzetem meg)

Rendben lejött, települt.

De azóta a telefonos appokról nem tudok átküldeni műsort, nem tudom megosztani a képet. Előtte ezekkel nem volt gond.

De a File Commenderrel sem tudok átmásolni dolgokat számítógépről

Beírom az IP címet, de semmi. Ezzel sem volt semmi gond előtte.

A Bluetooth-os párosítás látszólag rendben (telefonon, set top boxon a párosított készülékeknál látszik a másik. A PC, telo és STB is ugyanazon fiókkal van bejelentkezve a Wi-Fi-re.

Hol lehet a hiba?

2020. jan. 10. 13:27
 1/1 Mr. V. ***** válasza:

A frissítéssel lehet a hiba. Én a héten raktam újra egy TV-Box-ot. 2 hónappal későbbi kiadás került rá, mint ami volt rajta, onnantól kezdve nem látta a LAN portot, csak a wifit, pedig gyári kiadású firmware volt. Visszaraktam az eredetit és minden működik rendesen.

Bár az adataidat elveszíted downgrade esetében, de neked is azt javaslom, hogy keresd meg a gyári firmware-t, amivel vetted, vagy a kiadás utáni második változatot, de semmiképp se a legújabbat.

Átküldés, másolás... ez sok esetben IP-hez kötött (pl. FTP esetében vagy belső LAN-on, kivéve Samba szerverrel). Elképzelhető, hogy más IP-je van, sőt ha rosszul ment a frissítés, akár a MAC címeket is sikerült nulláznia, így a korábbi párosítás sem érvényes már.

Ha nem fix IP-t használsz otthon, akkor az IP változás lehet a probléma... de 9-esben is mások a biztonsági dolgok, mint a korábbiakban, így akár valami biztonsági beállítás is okozhatja.

Ezeknek részletesen utána kéne járni. Ennyi leírásból ez nem derült ki, hogy milyen hálózatot használsz (fix IP, DHCP), azonos-e a címe a régivel, stb.

2020. jan. 25. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!