Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem szól az 5.1 -es...

Körtemag kérdése:

Miért nem szól az 5.1 -es házimozim? Tipus: LG DVD HOME CINEMA DH4530

Figyelt kérdés

Kaptam nagybátyámtól egy LG.5.1-es házimozit, amit összedugtam és összekötöttem a számítógépemmel.

Piros és fehér RCA kábelt dugtam az erősítő részébe, a zöld és a kék jack-et pedig a számítógépembe.

Csak a jobb és a bal oldali elülső sogárzó szól, valamint a mélyláda. A center és a két hátsó megsem mukkan.

Az alaplapom nem tudom, hogy támogatja-e az 5.1-et.

Ez a típusa: Gigabyte Z370P D3

Valaki tudna segíteni?

2020. jan. 2. 14:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

# 10

Akkor lassan írom, hátha így jobban érted:

- Fehér RCA <-- baloldal.

- Piros RCA <-- jobbodal.

Hol a többi? Hová dugod?

Az ne zavarjon meg, hogy szólt a mélycsatorna is, azt a "házimozi" csak leválasztja a bal- és jobbcsatorna jeléből.

2020. jan. 2. 17:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Illetve előzőt a kérdezőnek szántam.
2020. jan. 2. 17:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"amivel belehet állítani a hangszórók számát "

2 db.

Ezen mit állítasz?

2020. jan. 2. 18:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Eddig nem tértem ki bővebben, mert úgysem segít rajtad, de itt is furcsa valami, ahol ezt írtad:

"A fehéren és a piros RCA kábelt beledugtam az erősítőbe. A kábel másik végén van egy kék és egy zöld 3,5mm jack dugó. Ezeket beledugtam a gépbe."

Csakhogy számítógépeknél a front bal-jobb egy közös Jack-aljzaton szokott kijönni, amihez ilyen kábel szükséges:

[link]

De ismét hangsúlyozom, neked egy ilyen kábeltől sem lesz 5.1 csatornád. Ahhoz három ilyen kábel kellene. Vagy egy optikai. Csak ezeket meg nem tudod hová dugni.

2020. jan. 2. 19:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Házi mozihoz szokott a gyártó egyedileg gyártott csak ahhoz a készülékhez való vezetékeket adni, nekem is olyan volt egy régi 5.1-es rendszernél
2020. jan. 3. 09:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyen volt régen, egyik fele speciális csak abba az aktív szub-ba való másikon meg ott a 3 jack

[link]

2020. jan. 3. 10:00
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

# 16

Sokféle trükkös megoldás létezett már a történelem során, ennyi erővel teleírhatnánk a témát.

Csak nincs értelme. Tudomásul kellene venni, hogy a kérdésben szereplő szerkezet ahhoz a készülékcsaládhoz tartozik, amire szinte havonta érkezik ide "panasz".

Az a fajta fogyatékos konstrukció, aminek 6 csatornás erősítője csak a saját lejátszóját szolgálja ki valódi 5.1-ként.

Külsőleg viszont csak 2.0 L/R bemenetekkel rendelkezik, RCA vagy SCART formájában.

Nincs lehetőség valódi 5.1 meghajtásra.

Amelyiken van optikai bemenet, az már igen.

Ezen nincs.

2020. jan. 3. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!