Miért nem szól az 5.1 -es házimozim? Tipus: LG DVD HOME CINEMA DH4530
Kaptam nagybátyámtól egy LG.5.1-es házimozit, amit összedugtam és összekötöttem a számítógépemmel.
Piros és fehér RCA kábelt dugtam az erősítő részébe, a zöld és a kék jack-et pedig a számítógépembe.
Csak a jobb és a bal oldali elülső sogárzó szól, valamint a mélyláda. A center és a két hátsó megsem mukkan.
Az alaplapom nem tudom, hogy támogatja-e az 5.1-et.
Ez a típusa: Gigabyte Z370P D3
Valaki tudna segíteni?
# 10
Akkor lassan írom, hátha így jobban érted:
- Fehér RCA <-- baloldal.
- Piros RCA <-- jobbodal.
Hol a többi? Hová dugod?
Az ne zavarjon meg, hogy szólt a mélycsatorna is, azt a "házimozi" csak leválasztja a bal- és jobbcsatorna jeléből.
"amivel belehet állítani a hangszórók számát "
2 db.
Ezen mit állítasz?
Eddig nem tértem ki bővebben, mert úgysem segít rajtad, de itt is furcsa valami, ahol ezt írtad:
"A fehéren és a piros RCA kábelt beledugtam az erősítőbe. A kábel másik végén van egy kék és egy zöld 3,5mm jack dugó. Ezeket beledugtam a gépbe."
Csakhogy számítógépeknél a front bal-jobb egy közös Jack-aljzaton szokott kijönni, amihez ilyen kábel szükséges:
De ismét hangsúlyozom, neked egy ilyen kábeltől sem lesz 5.1 csatornád. Ahhoz három ilyen kábel kellene. Vagy egy optikai. Csak ezeket meg nem tudod hová dugni.
Nekem ilyen volt régen, egyik fele speciális csak abba az aktív szub-ba való másikon meg ott a 3 jack
# 16
Sokféle trükkös megoldás létezett már a történelem során, ennyi erővel teleírhatnánk a témát.
Csak nincs értelme. Tudomásul kellene venni, hogy a kérdésben szereplő szerkezet ahhoz a készülékcsaládhoz tartozik, amire szinte havonta érkezik ide "panasz".
Az a fajta fogyatékos konstrukció, aminek 6 csatornás erősítője csak a saját lejátszóját szolgálja ki valódi 5.1-ként.
Külsőleg viszont csak 2.0 L/R bemenetekkel rendelkezik, RCA vagy SCART formájában.
Nincs lehetőség valódi 5.1 meghajtásra.
Amelyiken van optikai bemenet, az már igen.
Ezen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!