Lacika6505 kérdése:

Lenne egy Dimarson DM-R300 5.1 Házimozim de sajnos a pc-be nincs 5.1 hangkártya hogy tudom megszolaltatni az összes hangszorót e-nélkül?

Figyelt kérdés
2 Rca-1 jack-elvan összekötve a házimozi a géppel de csak 2 hangoró és a mély szól
2019. dec. 27. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Veszel egy 5.1-es hangkártyát. Máskülönben maximum virtuális 5.1-et tudsz elérni.
2019. dec. 27. 11:45
 2/9 A kérdező kommentje:
az nem jó :/ akkor muszály lesz Pro Logic-al kiterjeszti mind az 5 hangszoróra a hangot de nem tiszta 5.1 és nagyon halk olyankor halkabb mintha 2 szolna /
2019. dec. 27. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Milyen PC az? Ma már a legtöbb alaplap tudja önmagában is.

De mindegy amúgy, mert az is csak a szokásos hulladék "házimozi", sztereó bemenetekkel.

Csak DVD-ről tud 5.1-et, úgyhogy nem nagyon értem, hová gondoltad kötni?

2019. dec. 27. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Igaz, most látom, hogy ezen külön bemenet van a DVD egységnek, de ahhoz valami egyedi csatlakozó kell.
2019. dec. 27. 12:03
 5/9 A kérdező kommentje:
ez egy HP Dc5800 kis gép két csatlakozó van rajta egy zöld és egy rozsaszín de a dvd-n van aux (2Rca) meg még sok más sz.rság is :)
2019. dec. 27. 12:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Csakhogy rossz képet láttam (alacsony felbontásban), mert normális képen mást látok: az csak egy S-video kimenet.
2019. dec. 27. 12:06
 7/9 anonim ***** válasza:

# 5

De semmi olyan nincs rajta, ami neked kellene: optikai bemenet például, vagy analóg 5.1 bemenet.

Csak sztereó input.

2019. dec. 27. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Ahogy látom ennek a cuccnak nincs 5.1 bemenete, az 6 db rca lenne, nem 2, ez így csak sztereó. Pontosan ahogy mondtad, csak a két első és a mély szól ha sztereó jelet kap. Egy 5.1-es házimozi erősítőt kell beszerezned, amin 6 db rca bemenet van, amit 3 jack-2 rca kábellel kell bekötni, a zöld jack az első, a kék a hátsó pár, a magenta jack pedig a középső és a mély. Általában a fehér rca a közép, a piros a mély, de nem lesz baj ha mégsem, csak nem fognak (rendesen) szólni, ilyenkor vagy megcseréled a kettőt, vagy néhány hangkártyán be lehet állítani, hogy maga a hangkártya cserélje meg.
2019. dec. 27. 12:16
 9/9 A kérdező kommentje:
értem :) hát a lényeg akkor az hogy ezt igy nem lehet és hangkártyát kell vegyek mindenképp
2019. dec. 27. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!