Hagyományos tv röl hogyan tudok auxolni?

"Jácani, auxolni stb." micsoda gyökér kifejezések...
Ezt az "auxolást" is hajtogatja már minden paraszt, akik azt sem tudják, mit jelent az "auxiliary" angol szó.
AV-bemenet van a TV-n különben is, azaz nem a TV-ről, hanem a TV-re!
Mi ebben a bonyolult, hogy nem lehet eltalálni?
Meg amúgy is hülyeség, ezek a TV-k általában némítják az audio bemenetet, amíg nem érzékel videojelet.
Kép még menne hang nélkül, de fordítva nem.

#1 vagyok:
Ha kihívsz egy kisipari szerelőt, fél óra alatt csinál rá neked egy jack bemenetet.
De ha van ismerősöd aki szokott szerelgetni, az is meg fogja tudni csinálni. Nagyon egyszerű, amit szeretnél.

#3 vagyok:
Mindössze két szálat kell beforrasztani ahhoz, hogy erősítőnek tudd használni a TV-t.
Én ezt a húzást kb 30-éve csináltam először.
Walkmant kötöttem rá egy elektroncsöves, fekete-fehér TV-re. Bár a fémrészek ráztak ha nem figyeltél, de a lényeg hogy működött!
Amikor a (műszerész) faterom meglátta, majdnem agyonütött! XD

"Bár a fémrészek ráztak ha nem figyeltél, de a lényeg hogy működött!"
Ezért is butaság és veszélyes ilyet javasolni, nyilvános fórumon. Noha legtöbb mai TV leválasztott tápegységgel működik, de akadhatnak még olyan működő példányok, ahol a tunerbemenetnél beépített leválasztó jelzi, hogy mögötte hálózati feszültség alatt van a fémváz (nem a régi, csöves vagy modulos konstrukciókról beszélek).
Nem vagyok egyébként meggyőződve róla, hogy te láttál már ilyen Thomson típusokat belülről, illetve ismered a felépítését.
Videójel hiányában lenémítja a végfokot, azt is ki kellene iktatni és egyéb dolgok adódhatnak még.
Egyáltalán mi értelme, sötét képernyő mellett járatni a sorvégfokot, képcsőfűtést égetni, energiát pazarolni, hülyeség az egész.
Eleve mi a francnak kell belemenni ilyen szakmai témákba egy olyan kérdésnél, ami sötétségről tanúskodik? Szerinted megérti, miről beszélsz? Gondolkozz!
Fogadjunk, most indul trollkodás, elkezded hajtogatni megint a baromságaid, ismerős már...

"Ha kihívsz egy kisipari szerelőt, fél óra alatt csinál rá neked egy jack bemenetet."
Ez is hülyeség, normális ember nem foglalkozik már ilyenekkel. Maximum fejhallgatókimenet beépítése fordult elő, az is csak régebben, amikor még volt értelme és megfizették.
Hol élsz ember?
Kiszállási díj?
Munkadíj?
Normális vagy?

#4, #5-nek:
Figyuzz! Ha van akkora marha hogy saját maga próbálkozik meg vele, az az ő baja!
Mondtam én egyetlen szóval is, hogy ő maga álljon neki?
Egyébként pedig a video-jel vezérlő hatásának kiiktatásáról annyit, hogy elvágod a hang-végfok mute bemenetét, és direktbe kötöd magas vagy alacsony értékre, IC-től függően. Voilá!
Ha pedig csak a bemenő jelet szünteti meg, akkor még dolgod sincs. A képcső-fűtés pedig független segédtekercsről megy, így következmény nélkül kiiktatható.

#7 vagyok:
Nos?
Szerinted láttam már belülről "ilyesfélét"?

Ismét #7:
A legbosszantóbb az egészben hogy olyasmiről próbálsz kioktatni, amit kb 10-15 perc alatt megcsinálnék!

# 9
Komolyan, akkor te minek magyarázod nekem a némítás kiiktatását? Hülyének nézel? Hol írtam olyat, hogy én nem tudnám megoldani? Legfeljebb én nem megyek bele baromságokba. Amiket te irkálsz:
- Vállalkozó kihívása baromságokhoz (legtöbb kollégámmal együtt kiröhögnénk, szerintem).
- Komplett TV üzemeltetése olyan ostoba módon, hogy abból csak a végfokot és a hangszóróját használod. Minek? Fogsz egy 1 dolláros kis panelt, ugyanaz.
- Képcső fűtés leállítása is ostobaság, hiszen profi ember az egész sorvégfokot állítaná le, hogy ne termelje feleslegesen a hőt, illetve pazarolja az energiát. Már aki belemenne ilyenbe (ld. dolláros panel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!